Recension av Baby Jogger City Sights

Recensionen innehåller reklam samt annonslänkar

Jag har som många nog förstått en stor kärlek till vändbara smidiga vagnar. Efter att Baby Jogger City Premier och Tour Lux utgått från Baby Joggers sortiment var besvikelsen stor – därför blev glädjen enorm när jag fick nys om nya Baby Jogger City Sights.
City Sights är det mesta jag önskar i en liten vändbar vagn. Den är lättkörd, har en grym varukorg, är snygg(!), smidig och dessutom väldigt enkel att hantera. Men kunde den leva upp till mina höga förväntningar?

Sittdel

Baby Jogger City Sights har en så kallad ergo sittdel som är vändbar. Ryggstödet går att ställa i tre olika lägen. Sittläge, viloläge och liggläge. För att reglera ryggstödet så lyfter man på spärren som sitter bakpå. Selen är fempunkts och delbar. Något som gör att det är lätt att montera dynor och åkpåsar. Selen över höfterna går att använda separat om man så önskar. Selen går att justera i höjd (fyra olika lägen), och även i längd och kan därmed lätt anpassas efter barnet.
På baksidan av ryggstödet finns en ficka som öppnas och stängs med dragkedja, perfekt exempelvis för en blöja och ett litet paket våtservetter eller för att stoppa regnskyddet i om man saknar förvaringspåse.

Fotstödet är reglerbart och kan ställas i sex olika lägen. Vilket är viktigt för mig i en vagn som ska kunna passa små barn, då åtminstone mina har suttit så mycket bättre med bra stöd för benen/fötterna.

Suffletten är förlängningsbar och bra i längd. I förlängningen finns ventilationsnät på båda sidorna om barnet. Nackdelen med detta kan vara att sol/vind letar sig in från sidan, det kan även vara en distraktion när barnet ska somna, har jag märkt 😬

Bygeln är klädd i veganskt konstläder. Den kan svängas undan helt (för att sätta i /ta ur barnet) och är även avtagbar. För att vända på sittdelen så trycker man in två stora svarta knappar på insidan av sitsen under bygelns fäste, en på vardera sida, lyfter upp den, och vänder.

Sittdelen är rymlig för typen av vagn och jag bedömer att den utan problem kommer att fungera upp till 3-4 år och därmed hela vagnstiden för många barn. Ryggstödet är högt och går ändå upp till suffletten, benstödet är även det rymligt i längd.

Vagnen finns i tre färger, Deep Teal (färgen som är på vagnen i denna recension), Rich Black (svart med svarta detaljer) och Dark Slate (grå med bruna detaljer). Bygel ingår när man köper City Sights.

Liggdel

Liggdelen till Baby Jogger City Sights är en stilren och vacker liggdel som kommer i samma färger som sittdelen finns i. Suffletten är ej förlängningsbar, vilket innebär att man behöver exempelvis en solkeps för att barnet ska vara tillräckligt skyddat. Bakpå suffletten kan tyget öppnas upp så att det blir bra genomströmning av luft under varma dagar.
Insidan av liggdelen är i quiltat grått tyg. Detta sitter fast med dragkedja och är därmed lätt att ta av och tvätta. Madrassen är klätt i grått tyg som matchar insidan, även det går att ta av och tvätta.
Liggdelslocket har en riktigt snygg och bra passform och sitter fast med tysta magneter.
Liggdelen går att bära med hjälp av öppningen/handtaget längst upp på suffletten. För att lossa liggdelen från chassit använder man spärren/handtaget som sitter på baksidan av den.
När liggdelen ej används kan den fällas ihop hyfsat platt genom att man öppnar upp tyget på insidan och fäller ner armarna som håller den uppspänd. Detta är enkelt gjort även om man kanske inte vill göra det varje dag som liggdelen ska in och ut ur bilen.

Chassi

Baby Jogger City Sights har en riktigt bra, rymlig, öppen och lättåtkomlig varukorg. Det finns typ inget som inte går in i den varukorgen vilket är guld värt när man har flera små barn och ständigt har med sig halva bohaget. Handtaget är av typen teleskop som kan ställas i tre olika lägen i höjd men inte vinklas. För att justera handtaget så trycker man in knappen som sitter på undersidan av handtaget. Precis som bygeln är handtaget klätt i snyggt konstläder. För mig som är 170 cm fungerar vagnen perfekt att rulla. Jag kan gå normalt utan att tänka på mina steg och jag njuter av hur lättrullad vagnen är!

Baby Jogger City Sights har punkteringsfria tåliga gummihjul av större modell för att vara en ”smidig” vagn. Tack vare storleken och hur lätt vagnen är tar den sig fram bra även på ojämnt underlag. Framhjulen är svängbara men går enkelt att låsa. Sights har en fotbroms som man trycker ner för att bromsa och petar sedan upp för att lossa.
Precis som alltid har Baby Jogger livstidsgaranti på sina chassin vilket för mig bevisar den höga kvaliten på deras vagnar!


Hopfällning

Att fälla ihop City Sights är väldigt enkelt och kan göras oavsett riktning på sitsen. Jag börjar alltid med att ställa framhjulen framåt då det brukar vara smidigast att fälla vagnen med hjulen i den utgångspostionen. Sedan låser jag fotbromsen och fäller ned sittdelen mot benstödet genom trycka in de grå spärrarna för att sedan lyfta på det grå handtaget.  Sedan tar jag tag i staget som sitter under sittdelen, för knappen på ovansidan åt sidan och trycker in knappen på undersidan samtidigt som jag lyfter chassit rakt upp. Transportspärren går då automatiskt in och låser vagnen.

Körkänsla

Körkänslan i baby Jogger City Sights påminner mig mycket om Baby Jogger City Mini GT 2. Vilket är oerhört positivt eftersom det är en vagn jag verkligen älskar att rulla! City Sights är ingen terrängvagn men klarar bra mycket mer än platt underlag. Gräs och grus är inga problem för lilla City Sights. Samtidigt som den är optimal i just City som namnet hintar om eftersom den är väldigt liten, smidig och lättkörd. Styrs enkelt med en hand och manövreras utan problem på trånga ytor.
Vagnen är bra dämpad men har inget klassiskt gung. Den är stabil och jag har inte i något läge känt att den varit nära att välta.

Min upplevelse

Är Baby Jogger City Sights den vagn jag drömt om? När de andra vändbara smidiga vagnarna utgått ur Baby Joggers sortiment var jag så oerhört besviken. Baby Jogger är ett märke jag verkligen uppskattar men att en sittdel just är vändbar är viktigt för mig, därav var besvikelsen stor. Jolie fyller snart två och jag har ännu inte haft någon som helst lust att vända på henne ”permanent”. Så när jag fick nys om att det alltså var en ny vändbar och smidig vagn som skulle äntra marknaden blev jag så oerhört glad och förväntansfull.

Men lever City Sights upp till förväntningarna? Absolut! Baby Jogger City Sights har de egenskaper jag älskar i Baby Joggers vagnar. Den är lättkörd, lätt att fälla, väldigt snygg och enkel att hantera på alla sätt och vis. Den är en pärla att ha i sitt barnvagnsstall och en vagn som fungerar från nyfödd (med liggdel) till dess att barnet är 3 – 4 år. En vagn jag kan rekommendera både till dem som väntar barn och letar efter den där första vagnen, men också till dem som är ute efter ett smidigt vändbart alternativ när man känner att duovagnen har blivit för stor och klumpig.

Det jag hoppas man utvecklar med nästa version av Baby Jogger City Sights är att suffletten blir ännu lite längre samt att man kan stänga för ventilationshålen i suffletten (exempelvis den lösningen som fanns på Baby Jogger City Elite som hade tygflärpar med magnetstängning). Skulle även önska att den kunde förvaras stående på sina hjul hopfälld. Men i övrigt är Baby Jogger City Sights den fullträff jag hoppades att den skulle vara. Sett till priset får man dessutom väldigt mycket vagn för pengarna!

Köp Baby Jogger City Sights och stötta samtidigt mig genom att använda nedanstående länk. Tack till er som väljer att använda mina länkar!
Baby Jogger City Sights hos Jollyroom
Baby Jogger City Sights hos Pyret och Snäckan

Mått
Vikt vagn 11 kg
Bredd vagn 58 cm
Maxvikt sittdel 22 kg
Maxvikt varukorg 5 kg
Sits bredd 29 cm
Sits djup 23 cm
Fotstöd 25 cm
Ryggstöd 54 cm
Axelbredd 30 cm
Till sufflett 59 cm
Handtag 98 – 108 cm
Hopfälld med sittdel 80 cm x 59 cm x 31 cm
Liggdel 77 x 33 cmLämna ett svar

%d