Recension av Britax Strider M

Recensionen innehåller reklam samt annonslänkar för BabyV samt Britax Römer.

Sedan jag rullade min första vagn, en Brio Smile, har jag haft en förkärlek för just Smile. Brio Smile blev sedan till Britax Smile. När Britax släppte en vagn som såg ut som en gullig lillasyster till just Smile var jag bara tvungen att rulla den!

Foto: Art By Gustin

Sittdel
Britax Strider M har en klassisk sittdel som är vändbar. Ryggstödet går att ställa i tre olika lägen. Sittläge, viloläge och bra liggläge. För att reglera ryggstödet så lyfter man på den svarta spärren som sitter bakpå. Selen är fempunkts och delbar, selen över höfterna går att använda separat om man så önskar. Att den är delbar gör det lätt att montera dynor och åkpåsar. Selen är steglöst justerbar i höjd och kan lätt anpassas till barnet. I sitsen finns d-ringar där man kan fästa exempelvis åkpåsen eller dynan. Längst upp på ryggstödet finns tyghällor där man enkelt fäster Britax egna dyna eller åkkåse i.

Fotstödet är reglerbart och kan ställas i hela sex olika lägen. Optimalt för att kunna anpassas efter barnets behov. När de är små kan man ställa fotstödet rakt ut och därigenom ge barnen extra stöd så att de ej glider ner. När de är större får de bättre plats med ett fotstöd som pekar ner.

Suffletten är förlängningsbar och riktigt lång och täckande. Den har även en liten solkeps som går att vika in om den inte används. Uppe på suffletten finns en snygg, stor och praktisk tittlucka/ventilationslucka i meshtyg. Denna öppnas och stängs med karborrefästen.

Bygeln är klädd i konstläder. Den kan svängas undan helt (för att sätta i /ta ur barnet) och är även avtagbar. För att vända på sittdelen så trycker man in två svarta handtag, en på vardera sida om sitsen, lyfter upp den, och vänder.

Nackdelen med sittdelen är att den är något liten. Jolie som är ca 80 cm / 1,5 år sitter såklart bra men min bedömning är att den kommer vara urvuxen vid ca 2,5 – 3 år. Men sen beror det såklart hur ”kinkiga” barn man har. Mina stora killar tränger gärna ner sig i en vagn utan att klaga. Eftersom denna typ av vagn inte är en sådan man brukar rulla som ”sista vagn”, anser jag att ca 3 år är fullt godkänt.

Chassi
Strider M har en riktigt bra, rymlig, öppen och lättåtkomlig varukorg som rymmer det allra mesta. Vi har tillbringat en heldag på djurpark med kylväska, picknickfilt och diverse annat och varukorgen var ingen som helst begränsning.
Handtaget är av typen knäleds och kan ställas i fem lägen, varav fyra är lämpliga att använda när man rullar vagn. Precis som bygeln är handtaget klätt i snyggt konstläder. För mig som är 170 cm fungerar handtaget precis, men jag skulle önska att det var några cm högre i sitt utgångsläge.

Strider M har punkteringsfria tåliga skumfyllda gummihjul. Framhjulen är svängbara men går att låsa. Hjulen har reflexer på hjulsidorna.

Strider M har en fjädrad fotbroms som man trycker ner för att lägga i och ner igen för att lossa. När bromsen är ur så är den grön och när den är i så är den röd. Denna typ av broms är den bästa enligt mig då det kvittar vilka skor man bär eller om man är barfota. Bromsen är alltid lätt att lägga i och ur!


Hopfällning
Att fälla Strider M är superlätt och görs i en enda rörelse! Den kan fällas med sittdelen på om den är vänd bort. Man fäller den genom att man först bromsar, sedan drar upp de båda knapparna som sitter på vardera sida om handtaget, och fäller handtaget/chassit neråt. Transportspärren går då automatiskt i och låser vagnen. För att göra den så liten som möjligt hopfälld kan man även fälla ner fotstödet. Strider M kan förvaras stående när den är hopfälld om man har ställt handtaget så att det fortsätter i samma linje som chassit.

Körkänsla
Britax Strider M är en otroligt lättrullad och mjuk vagn så länge man håller sig på plant underlag. I trånga butiker och på asfalt är den en absolut dröm. Den är lätt att styra och väldigt skön att rulla. Däremot är den inget för ojämnt underlag då den i de fallen skakar väldigt mycket. Strider M är definitivt inte någon terrängvagn! Jag rekommenderar inte den om man vill rulla på mjuk grusväg eller om man vill ge sig av off-road.
Jag som är 170 cm brukar vara i den perfekta längden för att rulla de flesta vagnar bekvämt, men med Strider M önskar jag verkligen att handtaget skulle vara lite högre då jag kommer på mig själv med att tänka på hur jag går vilken är lite trist.

Britax Strider M vs. Britax Smile III
Strider M är lik Smile III till utseendet och har många av Smiles fördelar. Men för mig så vinner Smile komfortabelt över Strider när jag jämför de båda.
Båda två har fantastiska suffletter, och grymma varukorgar där jag faktiskt föredrar Striders varukorg då den inte har staget som löper tvärs igenom som Smile har. Men de stora fördelarna med Smile utöver de egenskaperna saknar tyvärr Strider M.
Missförstå mig rätt. Strider M en bra vagn. Är man ute efter en vändbar cityvagn i lite lägre prisklass så är den ett bra val. Men just jämfört mot storasyster så når den inte riktigt upp till samma klass. Det jag saknar i Strider M det är just rymligheten i sittdelen, lufthjulen samt den fantastiska fjädringen. En annan sak som Smile har men som Strider M saknar är ett grenband (varför!?).
Strider M kostar mindre, är mindre hopfälld och väger även mindre vilket gör den lättare att lasta i och ur bilen.

Britax Smile III (tv) vs. Britax Strider M (th)

Min upplevelse
Jag älskar tanken på Strider M mer än jag älskar vagnen i sig. Det är en väldigt trevlig vagn att rulla och den är fantastiskt snygg att titta på. Men i kategorin ”liten och smidig vändbar vagn” önskar jag mer för att den ska få toppbetyg.

Det positiva med Britax Strider M förutom utseendet är den fantastiska täckande suffletten (som inte lämnar något att önska), Britax grymma delbara sele och att den har en så pass gedigen varukorg trots sin lilla storlek. Jag uppskattar även att den har ett riktigt bra liggläge och ställbart handtag, något många smidiga små vagnar saknar.

Jag älskar att den går att fälla med sittdelen på och kan förvaras stående. Men jag hade verkligen skulle önskat att den gick att fälla med sittdelen vänd mot föraren. En sådan här pass liten vändbar vagn, som många köper just pga smidigheten förlorar på att man behöver plocka av eller vända på sittdelen för att fälla den.

Till Strider M ingår adaptrar till babyskydd vilket gör den till ett smidigt travelsystem då man lätt kan använda chassit till att fästa sitt babyskydd på (guldvärt med en nyfödd). Strider M går att köpa som sittvagn eller duovagn. Man kan även köpa sittdelen separat.

Köp Britax Strider M och stötta samtidigt mig genom att använda nedanstående länk:
Britax Strider M hos BabyV

Mått
Vikt vagn 10 kg
Bredd vagn 60 cm
Maxvikt sittdel 22 kg
Sits bredd 30 cm
Sits djup 22 cm
Fotstöd 20 cm
Ryggstöd 46 cm
Axelbredd 32 cm
Till sufflett 58 cm
Total liggyta 96 cm
Handtag (användbart för att rulla vagn) 75 – 106 cm
Hopfälld med sittdel 81 x 60 x 39 cm

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: