Britax – Stay Cool

Inlägget innehåller reklam samt annonslänkar

Sommar och sol innebär värme – och små barn och värme brukar inte vara en så bra kombination. Det är väldigt lätt att det blir allt för varmt i vagnen då vagnar oftast är gjorda för att vara mysiga, skyddande och ombonade – något som är positivt på vintern – men som får motsatt effekt på sommaren eftersom de då håller inne värmen. Britax har tagit fram tillbehör till Smile III för att underlätta just det här faktumet – “Stay Cool” finns som både dyna och sufflett!

Stay Cool Sittdyna
Sittdynan från Britax är gjord av ett meshtyg som “andas” och gör att, precis som namnet antyder, barnet lättare kan reglera sin temperatur och hålla sig sval. Dynan har vertikala öppningar för selen (BÄSTA sortens dyna) som “stängs” på baksidan med kardborre. Längst upp på dynan finns små kardborrestroppar som är kompatibel med fästena som sitter längst upp på ryggstödet i Smile III, dessa gör att dynan stannar på sin plats.
Jag har egentligen inget negativt att säga om dynan alls. Den är utformad precis så som jag vill att en dyna ska vara. Önskar bara att den skulle finnas i fler färger och kanske i en tjockare vintervariant.

Gör dynan det den lovar?
Ja. Min uppfattning är att det blir svalare om rygg och rumpa för bebis när hon ligger på den. För denna recensions skull har jag även testat att sitta på dynan framför datorn och jag upplever att det blev behagligare temperatur även för min rumpa 😉
Man ska dock komma ihåg att dynan är tänkt att hjälpa barnet att kunna reglera sin temperatur, den kyler inte ner barnet.

Passar dynan i fler vagnar?
JA! Dynan är universell i sin utformning och sitter även bra i andra vagnar. Finns det inga fästen längst upp på vagnens ryggstöd så har kardborrestropparna ingen funktion att fylla. Men å andra sidan så har de flesta dynor inget inbyggt sätt att sättas fast med så detta är inget jag skulle störa mig på.

Stay Cool Sufflett
Suffletten är en sommarsufflett med ventilerande nätpaneler som tillåter luften att cirkulera på optimalt sätt i vagnen. Det finns inget sätt att stänga för panelerna när man använder sig av stay cool suffletten, men de är strategiskt placerade och bebis slipper (oftast) sol i ansiktet.
Till suffletten får man bågar och fästen så den är väldigt enkel att montera. Det är bara att ta av den vanliga suffletten och sen sätta dit stay cool på precis samma sätt som den andra satt.

Integrerat myggnät
Längst fram på suffletten finns en ficka med ett integrerad myggnät. Detta dras ut och fästes runt fotstödet, samt runt sidan av sittdelens ram med kardborrestroppar för att på så sätt stänga insekter ute. Myggnätet sitter sträckt när suffletten är i ej förlängt läge. När suffletten är förlängd så blir det därmed slappt.
Jag vet inte riktigt vad jag tycker om denna lösning. Jag skulle önska att det var sträckt i förlängt läge, men å andra sidan så skulle det innebära att det inte gick att använda när suffletten var i “normalläge” så jag anser nog ändå att Britax gjort rätt i det här fallet även om det estetiskt inte är så snyggt när suffletten är förlängd.

Heads up!
Ha koll på kardborren som sitter längst bak på suffletten, är man oförsiktig när kan denna fastna i nätpanelen som sticker ut på insidan av suffletten när den är hopfälld (när suffletten väl är monterat är detta inget problem).

Är suffletten kompatibel med Smile II?

JA! Enligt min följare Jenny som har suffletten monterad på sin Smile II så är den det.. Fästena är samma som på Smile III så suffletten klickas på i de ordinarie fästena. det som skiljer är att kardborren som sitter bak inte stämmer överens och att man därmed får hålla emot suffletten när den ska förlängas.


Vill ni köpa dynan eller suffletten får ni gärna göra det genom att klicka på min länk till BabyV här!
Då får jag en liten kickback från ert köp och kan fortsätta att köpa, testa och visa upp saker för er. Tack snälla ni för att ni väljer att stötta mig!

Lämna ett svar

%d