Recension av Ergobaby Metro +

Inlägget innehåller reklam samt annonslänkar

För drygt två år sen skrev jag en recension av Ergobaby Metro och nu är det alltså dags att recensera dess uppföljare, Ergobaby Metro +!

I denna recension kommer fokus att ligga på de uppdateringar som gjorts, eftersom det i grunden är samma grymma vagn!

Uppdateringar

Den största och bästa uppdateringen enligt mig är att Ergobaby Metro + har ställbart teleskophandtag, och därmed passar både långa och korta förare. Det är nästintill unikt för en vagn i Metros storlek! Handtaget är dessutom på Metro + klätt i perforerat konstläder istället för skum (även det en riktigt bra uppdatering).

Den andra stora uppdateringen är Metro+ nyföddlösning. Tidigare fanns ett nyföddinlägg att köpa till, men i Ergobaby Metro + ”ingår” istället en lösning som fungerar från det att bebis är liten, ett så kallat ”newborn nest”.
Man fäller helt enkelt upp fotstödet och viker ut kanter på sidorna (som fästes med tryckknappar i sittdelen) och TA-DA så har man en ombonad sittdel (med fullt liggläge) där bebis ligger skyddad. Den stora nackdelen med denna lösning är att den är framåtvänd, men eftersom Metro har grym ventilation i ryggstödet och bra tittlucka kan man ändå ha bra koll på bebis. Jag ser det som en bra nödlösning, eller som i mitt fall. En bra lösning när man är iväg och exempelvis vill kunna natta bebis enkelt men inte vill släpa med en stor vagn med liggdel.


Selen på Metro + är uppdaterad till det bättre. Metro + har en fempunktssele som kan delas i fem delar, och därmed är det lättare att montera i en dyna. Selen går ej att endast använda över höfterna. Istället för tre fasta lägen i höjd är den steglöst justerbar.

Andra uppdateringar är att Metro + kan användas tillsammans med babyskydd, maxvikten är numer 22 kg istället för 18 kg och varukorgen är uppdaterad till att vara 16 % större på Metro + jämfört med Metro.

Metro + har precis som sin föregångare enkel fällning, fullt liggläge, bra och täckande sufflett, justerbart benstöd, en oerhört ombonad sittdel och den blir väldigt kompakt hopfälld!

Metro + har inte lösningen med suffletten som Metro hade, där man kan ha suffletten halvt framme men ändå spänd med hjälp av små öglor som fästes i ramen. Vet inte varför den funktionen tagits borts, jag gillade den möjligheten!
Metro + har heller inte den snygga “dolda” lösningen för att gömma remmen man justerar ryggstödet med, istället har Metro plus en ficka i meshnät bakpå ryggstödet.

Mina tankar
Ergobaby Metro + är en underskattad vagn. Jag har sagt det tidigare och jag säger det igen. Av någon anledning hör man ofta inte om just Metro när man pratar resevagnar. Vilket enligt mig är konstigt för Metro har väldigt mycket av det jag vill ha i en resevagn. Fullt liggläge med en väldigt ombonad sits, bra ventilationsmöjligheter, täckande sufflett och den både fälls enkelt och blir väldigt liten och kompakt hopfälld.

Metro + har dessutom ett bättre handtag (jag föredrar konstläder framför skum) samt att det nu är justerbart, en egenskap många länge har önskat att resevagnar skulle ha.

Jag rekommenderar Ergobaby Metro+ till den som letar efter en smidig resevagn/bilvagn/cityvagn till ett litet barn. Inte för att inte stora kan åka i Metro, utan för att den med sin vadderade sittdel, justerbara benstöd och fulla liggläge är den ultimata vagnen för just ett litet barn. Som vill ha en smidig vagn både uppfälld och hopfälld! Som tack vare sina stora bakhjul inte bara rullar mjukt, utan även tar sig fram bra på de flesta underlag.

Här kan ni köpa Ergobaby Metro + och samtidigt stötta mig (tack på förhand! <3 )

Babyland
Bonti
Babyshop

Mått
Maxvikt sittdel 22 kg
Sits djup 21 cm
Sits bredd 33 cm
Ryggstöd 49 cm
Axelbredd 32 cm
Benstöd 18 cm
Till fotstöd 27 cm
Vikt vagn 6,3 kg
Bredd vagn 44 cm
Handtag 95 – 105 cm
Hopfälld 54 x 25 x 44 cm

Lämna ett svar

%d