Recension av Ergobaby Metro

Ergobaby har länge varit kända för sina fantastiska bärselar. Jag har använt dem till båda mina pojkar och älskat dem. För mig har de varit mer än ett redskap för att bära barn, de har verkligen varit en viktig del av vår vardag.

Metro är Ergobabys första vagn på den svenska marknaden. Eftersom jag har en lång kärleksrelation med deras bärselar blev jag extra glad över möjligheten att få testa Metro!

Min Metro är ett recensionsexemplar från Ergobaby Scandinavia. När man köper Metro ingår ett regnskydd.

Till Metro finns möjligheten att ett nyföddspaket, och därmed kunna använda vagnen direkt från födseln.

Sittdel

Ergobaby Metro har en fast framåtvänd sittdel med ett ryggstöd som justeras steglöst. Remmen man justerar den med döljs sedan i fickan bak på ryggstödet, vilket är en oerhört snygg och stilren detalj.

Metro har fullt liggläge och nästan rakt sittläge. Sittdelen är väldigt bra vadderad och ombonad, en egenskap som verkligen gör att Metro sticker ut i sin klass. Den ombonade sitsen och ryggstödet har även gjort Metro till den första certifierade ryggvänliga barnvagnen (enligt AGR i Tyskland).

Selen är fempunkts och kan delas i tre delar. Selen går att fästa i tre olika höjder på ryggstödet.

Suffletten är okej i längd, och täcker bra. Vill man inte ha den hela vägen fram finns det små öglor baktill som man kan fästa i ramen, vilket gör att suffletten ändå blir spänd. Ännu en detalj som jag verkligen uppskattar (det är de små detaljerna som gör det!)

Upptill på suffletten finns en tittlucka som öppnas och stängs med magnet under den finns ett nät av mesh som dels gör att man kan enkelt kan kolla till barnet, men som också ger lite luftgenomströmning under varma dagar.

Fotstödet är justerbart och regleras uppåt genom att man helt enkelt drar det uppåt, och nedåt med två grå knappar som sitter på vars en sida om fotstödet.
Jag gillar att det finns så många lägen på fotstödet. I det översta läget står det nästan rakt upp. Har man ett litet barn så gör denna möjlighet att de kan sitta lite mer skyddat.

Med ryggstödet i liggläge och fotstödet rakt ut får barnet dessutom en riktigt härlig och sovplats. Ovanför barnets huvud finns tunn mesh släpper som släpper in svalkande luft på varma dagar. Den går att täcka över när det är kallare ute.

Min Metro är svart. Metro finns även i grå, röd och blå!

Chassi

Metro har en lättåtkomlig och bra varukorg. Tack vare att man kan vinkla fotstödet rakt upp har man möjlighet att stoppa i större saker i varukorgen framifrån, vilket faktiskt är väldigt praktiskt.

Handtaget går ej att justera i höjd, som på de flesta andra vagnarna i samma klass.

Metro har punkteringsfria hjul, som det ej fastnar grus i. Bakhjulen är riktigt stora med tanke på vagnens storlek och båda fram och bakhjul har bra fjädring som gör att den är väldigt härlig att köra.

Metro har en fotbroms som man bromsar med genom att trycka ner, och lossar genom att trycka upp underifrån.

 

Hopfällning

Metro fälls med ett enhandsgrepp. Man trycker in ena knappen på handtaget och för den andra åt sidan. Sedan fäller man handtaget framåt, och då viker sig ryggstödet dubbelt. Sedan lyfter man enkelt vagnen i remmen som finns i sittdelen, trycker ihop vagnen och då går transportlåset i av sig själv. Metro kan förvaras stående.

 

Körkänsla

Metro är riktigt härlig att rulla. Även fast man kanske inte tror det så gör det stora bakhjulet sitt för framkomligheten. Jag tycker att den rullar riktigt bra på både gräs och grus! Fjädringen, vilket inte är en självklarhet för en vagn i denna klass (resevagn/bilvagn) är också en postivt bidragande detalj. Metro styrs väldigt enkelt med en hand samtidigt som den trots sin storlek känns stabil.

 

Min upplevelse

Jag måste säga att jag verkligen gillar Ergobaby Metro. Jag tycker att den har det mesta som en liten resevagn/bilvagn ska ha. Den är oerhört lätt att fälla, blir fantastisk kompakt och liten hopfälld och körkänslan är riktigt bra. Den är trots sin nätta storlek väldigt rymlig och den är framförallt ombonad för barnet att åka i.
Jag älskar de små genomtänka detaljerna som verkligen gör Metro speciell!
Det jag saknar, som jag hade önskat fanns att köpa till är en bygel.

Är man ute efter en resevagn med väldigt god komfort för barnet och som fungerar extra bra på resan till värmen (med luftinsläppet under suffletten) kan jag verkligen rekommendera Metro!

Mått

Maxvikt sits: 18 kg
Sits: djup 22 cm, bredd 32 cm
Axelbredd: 32 cm
Ryggstöd: 47 cm
Fotstöd: 19 cm (rörligt), 26,5 cm (fast)
Till sufflett: 70 cm
Liggyta: 88 cm
Längd uppfälld: 83 cm
Bredd uppfälld: 44 cm
Handtag: 97 cm
Hopfälld: 52 x 44 x 23 cm
Sitthöjd: 38 cm

Vikt: 6,3 kg

Läs mer här!

Ett svar till “Recension av Ergobaby Metro”

Lämna ett svar

%d