Recension av Cybex Eezy S Twist 2

En resevagn som fungerar från nyfödd till fyra år? Kan det verkligen stämma?

Det som gjorde mig förälskad i Twist 2 var till en början färgen. Mitt testexemplar i färgen River blue är fantastisk härlig. En riktig smällkaramell bland alla svarta och grå vagnar.Jag älskar att Cybex har färgglada och mönstrade alternativ på sina vagnar.

En annan sak jag älskar med Cybex är deras fantastiska förmåga att komma med en innovativ nyhet efter den andra. Twist 2 är i för sig en uppdatering av gamla Twist, men det känns ändå som att de verkligen strävar framåt och vill utvecklas.
Enligt mig är 2020 Cybex år!

Denna recension avhandlar Cybex Eezy S Twist 2 – en av alla deras nyheter för i år!
Recensionen är i samarbete med Cybex Global.

Uppdateringar

Jag har ej rullat föregångaren till Twist 2, så dessa observationer av uppdateringar bygger på det jag har kunnat läsa mig till om vagnen.

Den stora och iögonfallande uppdateringen på Twist 2 är det ställbara fotstödet. Något som Twist helt saknade.

Nästa sak jag noterat är att ryggstödet numer inte är steglöst justerbart. Twist 2 har ett ryggstöd som kan ställas i tre olika lägen med hjälp av en spärr på baksidan av sitsen.

En fördel med detta brukar vara bättre/rakare sittläge.
Den sista saken man kan se på bilder är att Twist 2 har fått en bygel som Twist saknade. Denna bygel bidrar i hög grad till att barnet sitter bättre, framförallt i bakåtvänt läge. Mina barn älskar att sitta och hålla sig i bygeln!


Sittdel

Eezy S Twist 2 har en vändbar (roterbar) sittdel. Sittdelen roteras enkelt 360 grader med hjälp av att en spärr på undersidan av sitsen trycks in, fotstödet fälls upp, och att man sen helt enkelt snurrar sitsen dit man vill ha den.

Den låser endast i de två lägena sitsen kan vara i, bakåt (mot föräldern) eller framåt. Sittdelen går även att ta bort helt från chassit.

Sitsen är ombonad med mjuka sidor på båda sidor om barnet, en detalj som även bidrar till att liggläget känns lite mer skyddat.

Ryggstödet justeras med hjälp av en spärr på baksidan av sitsen. Det kan ställas i tre lägen, sittläge, viloläge och nästintill plant liggläge. Twist 2 har ett ställbart benstöd som även det kan ställas i tre lägen, rakt ut, snett ner eller rakt ner. När sitsen är i framåtvänt läge finns även ett benstöd inbyggt i chassit.

Till sittdelen ingår en bygel med swing-away funktion. Denna kan alltså svängas undan när man skall sätta i barnet. Bygel kan även tas av helt.

Selen är Cybex klassiska fempunktssele, som endast kan delas i tre delar om man inte vill trä ur selen ur fästet vid axeln. Därför rekommenderar jag att man har en dyna/åkpåse med vertikala öppningar för att man ska slippa trä i och ur selen för att sätta i sina tillbehör. Selen är steglöst justerbar ca 1 dm i höjd och kan därmed anpassas efter storlek på barnet.

Suffletten är förlängningsbar men lämnar en del att önska i liggläge. Mitt tips till alla barnvagnstillverkare är att göra suffletten längre!!! Det är få vagnar som har tillräckligt långa suffletter i liggläge. I sittläge täcker suffletten bra.

Bakpå suffletten finns en smart, inbyggd förvaringsficka i samma snygga tyg som övriga vagnen är i

Maxvikten för sittdelen är 15 kg med barnet vänt mot föräldern och 22 kg med barnet vänt framåt.

Chassi

Twist 2 har ett fast handtag som fungerar väldigt bra för mig som är 170 cm lång (ibland undrar jag om inte alla vagnar är gjorda för just mig :P). Det är klätt i tåligt skumgummi (liite hårdare än vanligt) med färgglada detaljer som matchar klädseln.

Vagnen har en, för sin storlek, rymlig varukorg som är lättåtkomlig oavsett i vilken riktning du har sitsen.

Den har små hjul som är avtagbara, inbyggd fjädring samt en barfotavänlig fotbroms. En man trampar ner för att bromsa, och trampar ner längre fram för att lossa och alltså inte måste använda ovansidan av foten på.

Hopfällning

Att fälla Twist 2 är plättlätt. Man börjar med att fälla sitsen dubbelvikt med hjälp av den vita spärren på sittdelens baksida. Därefter trycker man in de två vita knapparna på handtaget och fäller det framåt nedåt och då viks chassit ihop. Vagnen kan sedan förvaras stående. Vagnen kan fällas oavsett riktning på sitsen.

Tillbehör

Twist 2 kan användas som ett 4 i 1 travel system där man kan välja att rulla med liggdel (cot s), en mjuklift (cocoon) eller med ett babyskydd (med hjälp av adaptrar). Dessa tillbehör köps separat

Även mugghållare, parasoll, regnskydd, snacksbricka, åkpåse och resväska finns som originaltillbehör att köpa till.

Körkänsla

Cybex Eezy S Twist 2 blev en överraskning för mig att rulla. Den är så mycket mer stabil och lättrullad än jag hade förväntat mig. Jag blir fortfarande lite förvånad när jag väl rullar den. Det är en liten vagn, men den känns mycket större. Den är dessutom väldigt lätt att styra och körs enkelt med en enhandsfattning.

Chassit har inbyggd fjädring, och även om man absolut inte kan påstå att den har gung så är den relativt mjuk att rulla.
Jag har rullat på gräs, grus och på asfalt. Och den tar sig fram bra. I smala gångar i affärer är den guld värd då den svängs runt så himla enkelt och känns verkligen supersmidig.

Twist 2 med sina små hjul är ingen vagn man bör rulla i terräng. Twist 2 finns även i en variant med större hjul, den heter då Twist 2 +.

Min upplevelse

Jag är nästan förvånad över hur mycket jag faktiskt gillar Eezy S Twist 2. Det är en väldigt skön vagn att rulla. Den är superlätt att fälla och blir verkligen kompakt. Jag gillar detaljerna på vagnen, färgen och sättet man roterar sitsen på känns oerhört smidig.

Julian som är 2,5 år / 90 cm sitter väldigt bra i vagnen oavsett riktning på sitsen. Han älskar dessutom att åka i ”den gröna vagnen” så han ger den toppbetyg.

Även Jack som är 4 år /105 cm  sitter bra i vagnen med sitsen vänd framåt. Eftersom den har en högre maxvikt (22 kg) med sitsen vänd åt det hållet och det faktum är att den faktiskt är väldigt rymlig fungerar den verkligen som Cybex själva säger, från nyfödd till 4 år!

Har man dessutom ett Cybex babyskydd är den en perfekt vagn att rulla sitt babyskydd med då den trots att den är så liten hopfälld är riktigt skön att rulla, och sen när arnet vuxit ur babyskyddet har man en vändbar sittdel som alternativ!


Det enda jag skulle kunna önska egentligen är en längre sufflett. Då hade den varit en perfekt resevagn/bilvagn/stadsvagn enligt mig.

Jag rekommenderar Cybex Eezy S Twist 2 till den som vill ha en liten och smidig vagn med vändbar sits. Som vill ha plats till annat i bagaget på bilen men inte ge avkall på körkänslan. Som vill ha en sulky som faktiskt fungerar från nyfödd upp till att barnet (oftast) inte vill åka vagn längre!

Vill du köpa Cybex Eezy S Twist 2 och samtidigt stötta mig? Använd gärna affiliatelänken nedan, så får jag en liten kickback på ditt köp! Det gör ingen skillnad för dig, men kan göra stor skillnad för mig 🙂


Handla hos Jollyroom

Handla hos BabyV

Mått

Sittdel djup 25 cm
Sittdel bredd 27
Fotstöd rörligt 17 cm
Fast framåtvänt 25 cm
Ryggstöd höjd 55 cm
Ryggstöd bredd 30 cm
Till sufflett 58 cm
Handtag 102 cm
Sitthöjd 45 cm
Bredd vagn 45 cm
Bredd bakhjul 35 cm
Vikt 8,3 kg
Hopfälld mått 51 x 45 x 30,5 cm

2 svar till “Recension av Cybex Eezy S Twist 2”

  1. Hej! Skulle du föredra denna eller en Babyjogger city tour 2 som resevagn? 🙂

Lämna ett svar

%d