Recension av Beemoo Easy Fly Lux

Jag får ofta frågor om budgetalternativ gällande resevagnar. Eftersom en klassisk resevagn/bilvagn inte används så ofta så är det kanske inte en vagn man vill lägga allt för mycket pengar på. Samtidigt som man vill ha en funktionell vagn som tjänar sitt syfte!

Med bakgrund av detta bad jag Jollyroom om chansen att få recensera Beemoo Easy Fly Lux som jag haft ögonen på en längre tid. Easy Fly Lux är just en resevagn i budgetklassen, men som trots sitt låga pris inte verkar ge avkall på många bra funktioner.

Kunde Easy Fly Lux leva upp till mina förväntningar?

Beemoo Easy Fly Vs. Beemoo Easy Fly Lux
Förutom Easy Fly Lux finns även ”vanliga” Easy Fly. Det är en avskalad modell av Lux. Den har inte ett ställbart fotstöd och är heller inte kompatibel med babyskyddsadaptrar. Easy fly har en maxvikt om 18 kg, Easy Fly lux har en maxvikt om 22 kg.

Till Easy Fly Lux får man insektsnät, axelrem samt bygel.

Demo av Beemoo Easy Fly Lux

Sittdel
Easy Fly Lux har en fast framåtvänd sittdel med steglöst justerbart ryggstöd ner till ett nästintill plant liggläge. Suffletten är förlängningsbar och täcker väldigt bra i sittläge och tillräckligt bra i liggläge för att se till att barnets ansikte är i skugga.

I liggläge går tyget mellan barnets huvud och suffletten att öppnas upp med hjälp av dragkedjor och kan sedan fästas undan med hjälp av en gummistropp. Under finns ett meshnät. Detta medgör för perfekt ventilation under riktigt varma dagar!
I tyget bak på ryggstödet finns en förvaringsficka, perfekt att stoppa småsaker eller ett paket våtservetter i!

Selen är fempunkts och kan delas i lika många delar. Den har selskydd försedda med reflexer.
Selen kan fästas i tre olika höjder på ryggstödet och går därmed att anpassa efter barnet som åker.

Benstödet är ställbart och går att justera genom att dra det upp, för att vinkla det ner trycker man in två spärrar på undersidan. Benstödet är guld värt för att även mindre barn ska kunna sitta bekvämt i vagnen.
Det finns även ett fast fotstöd i chassit där större barn kan vila sina fötter.

Bygeln som ingår är en såkallad T-bygel. Egentligen förstår jag inte varför inte fler vagnssorter har anammat detta koncept. T-bygeln blir en bygel och ett grenband i ett. Båda mina söner älskar denna sorts bygel och jag som förälder också. Bygeln gör att jag inte känner att jag tvunget måste använda selen. Bygeln vinklas framåt genom att trycka in en knapp som sitter på dess högra sida (i färdriktningen). Bygeln kan även tas av, för att göra detta vrider man på spärren på undersidan och drar sedan rakt upp. Till Easy Fly Lux får man en plastkåpa som man sätter i bygelns hål om man väljer att ta bort denna, och sedan viker man över en bit tyg så ”försvinner” hålet helt.

Både sonen på 4 år /105 cm och 2,5 år / 90 cm sitter bra i vagnen. Tack vare maxvikten om 22 kg får de även plats viktmässigt med god marginal.

Chassi
Bakre kanten på varukorgen går att öppna upp med magneter. I sitt öppna läge är varukorgen mer rymlig och man får lättare plats med större saker.

Handtaget är fast i höjd och känns perfekt för mig som är 170 cm lång. Jag hade dock önskat att det gått lite längre ut från vagnen då jag tenderar att sparka i bakstaget om jag inte tänker mig för. Handtaget är klätt i snyggt konstläder och känns lyxigt.

Easy Fly Lux har en fotbroms som sitter mitt på bakstaget. Jag gillar att den sitter mitt på och inte vid ena sidan för det minskar risken att man sparkar i den när man tar ut stegen (även om jag lyckats göra det ändå och skrämt mig själv genom att göra tvärstopp på vagnen i ett steg)

Vagnen har fyra hjul och de främre är svängbara. Hjulen är av plast. Chassit har inbyggd fjädring bak. Den gör ingen revolutionerande skillnad men man känner att den finns där när man går på gräs/grus.

Hopfällning
Att fälla Easy Fly Lux är plättlätt. Man trycker med en enhandsfattning in två knappar på mitten av handtaget, först den lilla och sedan den stora.. Sen viker man handtaget nedåt bakåt. Jag ”fångar” sedan chassit med andra handen för att jag inte vill riskera att det viks åt andra håller och riskerar att repas i marken. Transportlåset går automatiskt i när vagnen är fälld sen är det bara att slänga upp Easy Fly Lux på axeln med hjälp av den medföljande axelremmen.

Till vagnen kan man köpa en transportväska. Denna väska är ett tunnare överdrag som vagnen precis får plats i. Den är av ryggsäcksmodell och medger att man lätt bär med sig vagnen på ryggen. Väskan skyddar inte mot skador men underlättar transport samt skyddar mot smuts.

Vagnen mäter endast 29x54x46 cm hopfälld och väger 6,7 kg och är därför en fröjd att bära med sig.

Körkänsla
Körkänslan hos Beemoo Easy Fly Lux är en oerhört positiv överraskning. Jag förväntar mig helt enkelt inte mycket av en sådan här sorts vagn. Den är väldigt lättkörd. På asfalt och inomhus krävs det inte mer än ett finger för att rulla den. På gräs och grus rullar den även där över förväntan. Jag kunde utan problem köra runt min 2,5 åring på 13 kg med endast en enhandsfattning. Den är ingen terrängvagn men att den tar sig fram på gräs tycker jag är riktigt bra.

Det bästa med denna lilla smidiga vagnen är ändå hur lätt man tar sig runt hörn och i trånga gångar. Den är väldigt lättstyrd och enkel att manövrera.


Min upplevelse
Jag tycker att Easy Fly Lux är en riktigt bra vagn för sin peng! Den är smidig att fälla upp och ihop. Lätt att bära med sig tack vare den medföljande remmen och vagnens låga vikt. Körkänslan är över förväntan även på gräs och grus. Den är väldigt smidig att manövrera och kräver sällan mer än en enhandsfattning att rulla. Den passar både stora och små barn och har en hög maxvikt om 22 kg. Den har en bra sele, en bra sufflett och även varukorgen är bra med sin möjlighet till förlängning.
Men det bästa av allt är såklart priset! För 1200 kr får man en vagn man faktiskt kommer väldigt långt med. En vagn som de flesta kommer att gilla att rulla och som barnen kommer att älska!

Jag rekommenderar Beemoo Easy Fly Lux till den familj som vill ha en liten och smidig resevagn/bilvagn. Som inte vill behöva lägga ner allt för mycket pengar, men ändå få en bra vagn. Som vill ha plats i bagaget till annat helt enkelt!

Köp Beemoo Easy Fly Lux hos Jollyroom och gynna samtidigt mig genom att klicka på denna länk

Tack till dig som gör det! Det gör ingen skillnad för dig, men stor skillnad för mig!


Mått

Vikt vagn 6,7 kg
Maxvikt 22 kg
Sittdel djup 24 cm
Sittdel bredd 31 cm
Fotstöd 17 cm / 23 cm
Till sufflett 65 cm
Sitthöjd 38 cm
Bredd 46 cm
Hopfälld mått: 29x54x46

Lämna ett svar

%d