Recension av Baby Jogger City Mini GT 2 Double

Recension av Baby Jogger City Mini GT 2 Double

Baby Jogger City Mini GT Double är en populär och ofta rekommenderad vagn! Den dubbelvagn som många köper när de inte ser behov av en vändbar variant, alternativt när de vill rulla en bebis i liggdel tillsammans med ett äldre syskon!

Att den är populär är inte så konstigt. Det är en väldigt lättkörd, har hög maxvikt, är rymlig och dessutom blir den väldigt kompakt ihopfälld!

I början på året släpptes den uppdaterade varianten, Baby Jogger City Mini GT 2 Double. En bra vagn har därmed blivit ännu bättre!

Min Baby Jogger City Mini GT 2 Double är i färgen Jet (svart) och är ett recensionsexemplar från Baby Jogger Scandinavia

Uppdateringar

City mini GT 2 Double har fått en ny och snygg design.

Den har fått inbyggt ställbart fotstöd, riktigt bra fjädring i chassit, tysta tittluckor som öppnas och stängs med magneter samt en ny och bättre sele. GT 2 Double är dessutom 1 cm smalare än sin föregångare, en förbättring som faktiskt kan göra skillnad!.

Hur man fäller ihop vagnen har också uppdaterats och förbättrats. Borta är de röda säkerhetsbanden på undersidan av sittdelen. GT 2 fälls istället genom att man drar i en rem i sitsen!

Sittdelar

GT 2 double har två stycken fast framåtvända sittdelar. Sittdelarna har steglöst fällbart ryggstöd med plant liggläge. Även fotstödet är ställbart! Fotstödet tillsammans med det plana liggläget bildar en väldigt bra sovyta. Min minsting sover otroligt gott i vagnen!

Selen är fempunkts och kan enkelt delas i lika många delar, en funktion jag verkligen uppskattar på en sele i en vagn där man oftast rullar äldre barn och kanske bara vill ha de bältade över höfterna. Jag brukar helt ta av selen som är till axlarna för att den inte ska vara i vägen.

Selen går att fästa i fyra olika höjder på ryggstödet och justeras enkelt genom att pilla ut den ur ett hål och pilla in den och fästa den i ett annat. 

Suffletten täcker riktigt bra, både i sittläge och i liggläge, och har en två stycken tittluckor i klarplast, som öppnas och stängs med tysta magneter. I liggläge kan man öppna upp tyget ovanför barnets huvud och fästa det med en stropp, under tyget finns ett meshnät som medger optimal luftgenomströmning under varma dagar!

Sittdelarna har separata byglar/brickor, en uppdatering på City Mini GT 2 double som jag verkligen gillar. Väljer man brickan har den dessutom swing-away funktion, dvs man kan svänga undan den för att sätta i och ur barnet.

Sittdelarna har en maxvikt om 22kg styck och både min tvååring på 90 cm och min fyråring på 104 cm sitter väldigt bra i vagnen. Jag bedömer att stora kommer att kunna åka skönt ett bra tag till!

Liggdel

Till GT 2 Double kan man köpa en eller två liggdelar och därmed använda vagnen från nyfödd.

Liggdelen är 74 cm lång och 27 cm bred. Den har ett innertyg som kan tas av och tvättas och en madrass med överdrag som även det är avtagbart.

Suffletten har en bra solkeps som kan vikas undan när den inte används. Baktill på suffletten kan man öppna upp en dragkedja och blotta ett meshnät för optimal genomströmning av luft under varma dagar. För att justera suffletten trycker man in två stora knappar på vardera sida om den.
Till liggdelen får man ett vindskydd som fästes med hjälp av kardborrar.

För att sätta fast liggdelen på vagnen tar man först av suffletten genom att klicka ur den, sedan sätter man ryggstödet i liggläge för att slutligen klicka i  adaptrar och sedan själva liggdelen. Liggdelen har ett bärhandtag i suffletten så att man enkelt kan transportera den!

Vid förvaring kan man enkelt fälla ihop liggdelen till ett kompakt paket!

Bild: Art By Gustin

Chassi

City mini GT 2 Double har en rymlig varukorg som är åtkomlig från alla håll. Tack vare dess elastiska mjuka kanter har man möjlighet att trycka in större saker, som exempelvis en kylväska, som sedan inte kan trilla ut (väldigt praktiskt på utflykt måste jag säga!)
Bak på ryggstödet finns även en extra förvaringsmöjlighet i form av en ficka av nättyg.

Handtaget är knäledat och går att justera efter föraren. Det är gjort i skönt och tåligt gummi och har en snygg design med Baby Joggers logga på ovansidan, räfflor på undersidan och matchar bygeln snyggt!

GT 2 Double har skumfyllda punkteringsfria hjul som har alla fördelar som lufthjul har men utan nackdelen att man kan få punktering. De är något plattare än på föregångaren men jag upplever att funktionen och känslan är densamma! GT 2 Double har dessutom fjädring i chassit som är helt fantastisk! Man tar sig fram mjukt oavsett underlag.

City Mini GT 2 Double har precis som sin föregångare och många av singelvagnarna en handbroms som sitter på höger sida om handtaget. Den har ny och uppdaterad design men fungerar på exakt samma sätt.

GT 2 Double är en väldigt stabil vagn. Barnen klättrar upp bäst de vill och den står stadigt utan att välta.

Hopfällning

Vagnen blir oerhört platt och kompakt för att vara en rejäl och rymlig syskonvagn på bredden. Den är dessutom oerhört enkel att fälla!

City Mini GT 2 Double fälls genom att man drar i en rem i sitsen. Jag brukar se till att framhjulen står framför vagnen (backar bak den en bit innan jag fäller), så hamnar de rätt direkt.

När man dragit i remmen fälls vagnen dubbelt och transportspärren på sidan av vagnen går i automatiskt. Baby Joggers patenterade teknik är oslagbar! Smidigare finns helt enkelt inte.

Körkänsla

Jag har rullat City Mini GT 2 Double på grus, på gräs, i trånga butiker, på leriga skogsvägar och knöliga terrängspår. Den tar sig fram helt utan problem. Den uppdaterade fjädringen ser dessutom till att färden blir mjuk och behaglig.

Trots att jag rullar den med 30 kg barn är den oerhört lättkörd och tyst och jag blir oftast förvånad över hur enkelt jag faktiskt tar mig fram.

Den är absolut inte den bästa terrängvagnen som finns, men den är en väldigt bra allt-i-allo vagn som dessutom är väldigt kompakt att förvara och transportera!

Det finns få syskonvagnar som bockar av smidig i bil, samtidigt som man faktiskt tar sig fram oavsett underlag!

Nyligen var vi på Skånes djurpark med vagnen. Och jag behövde inte kämpa en enda gång för att ta mig fram, inte ens i backarna. Jag kom på mig själv med att tänka att det gick lättare än det borde gått. Ett oerhört bra betyg till denna fantastiska vagn!

Min upplevelse

Jag älskar Baby Joggers City Mini serie. Jag tycker att de har blivit ännu bättre sen version 2 kom ut. City Mini GT 2 Double är inget undantag.

Vagnen är väldigt väldigt bra. Den bockar av många positiva egenskaper man vill ha i en syskonvagn såsom lättkörd, täckande suffletter, hög maxvikt och rymlig. Hade den haft vändbara sittdelar hade den verkligen haft ALLT!

Att den är så pass rymlig, men ändå väldigt kompakt och därmed inte tar allt för mycket plats i bilen är guld värt. Det i kombination med att man dessutom tar sig fram överallt gör den nästintill oslagbar. När man bor på landet som jag är framkomlighet och att den lätt kan transporteras i bil utan att ta över hela bagaget två egenskaper som står högt på listan! Framförallt när man har mer än ett barn och all packning det medför även om man bara ska bort över dagen.

Uppdateringarna som är gjorda på vagnen är alla till det positiva. Det ställbara fotstödet gör att även små barn sitter riktigt bra! Fjädringen gör sitt för både körkänsla och framkomlighet och möjligheten till separata byglar ger handlingsfrihet.

Jag rekommenderar Baby Jogger City Mini GT 2 Double till den som vill ha en enda syskonvagn som klarar det mesta! Som inte tar upp hela bagaget, men som ändå bjuder på komfort för barnen oavsett storlek! En vagn man kan ha och njuta av vagnstiden ut!

Mått

Maxkapacitet: 51,5 kg

Mått hopfälld:  84 x 74,5 cm x 30 cm

Vikt: 16 kg

Bredd uppfälld:  74,5 cm

Handtags höjd:  94-114 cm

Sits: Bredd 29 cm, djup 25 cm

Ryggstöd: Bredd 32 cm, höjd 52 cm

Till sufflett: 58 cm

Fotstöd: Rörligt 24 cm, fast 26 cm

Sugen på en GT 2 Double och vill gynna mig? Använd någon av länkarna nedan, så får jag några kronors kickback från ditt köp och kan fortsätta att lägga tid på att köpa prylar och skriva recensioner 🙂 Tack snälla på förhand för att ni stöttar er barnvagnsnörd i Skåne!

BabyLand

Jollyroom

BabyV

Lämna ett svar

%d