Recension av Hauck Eagle 4s

I samarbete med Babyland och Hauck har jag fått hem ett exemplar av den lilla nyheten Eagle 4s! En liten vändbar vagn med hög maxvikt!

Sittdel

Hauck Eagle 4s har en platt sittdel som kan ställas i tre lägen. Sittläge, viloläge och fullt liggläge! Sittdelen är vändbar och man kan därför välja om man vill ha barnet vänd mot sig, eller vänd utåt världen. Att vända sittdelen är enkelt och görs snabbt genom att trycka in små grå knappar på vardera sida om sittdelen för att ta loss den, sedan lyfter man upp den, vänder den och klickar i den igen.


Sittdelen är ombonad och mjuk och i sitsen finns d-ringar med möjlighet att fästa åkpåse eller dyna i.

Selen är fempunkts och kan delas i lika många delar. Den går att fästa i två olika höjdlägen på ryggstödet. Bygel ingår och är avtagbar.

Fotstödet är reglerbart och kan ställas i rakt ut eller rakt ner. En bra funktion för mindre barn som oftast sitter bättre när de får stöd för benen. Suffletten är okej i längd och täcker bra i sittläge. Den har en liten solkeps som man kan vika in eller ur och en tittlucka med meshnät som öppnas och stängs med kardborre. Suffletten sitter väldigt tight mot ryggstödet och är styv och rymligheten är därför begränsad för barnet i längd. Det är svårt att dra den över min minsta som är 90 cm lång.

Sittdelen har en maxvikt om 22 kg.

Chassi

Hauck Eagle 4s har ett väldigt lätt chassi med inbyggd fjädring och punkteringsfria gummihjul. Framhjulen är svängbara och går att låsa.

Varukorgen är fantastisk rymlig, öppen och åtkomlig från alla håll.

Handtaget är av typen knäleds och kan regleras i tre olika lägen. Det regleras genom att man trycker in stora svarta knappar på vardera sida om det. Trots att det är en liten vagn kan jag utan problem gå normalt utan att slå i chassit tack vare att handtaget går att reglera. En väldigt positiv sak för en liten resevagn. Liknande vagnar brukar ha fast handtag!

Eagle 4 s har en barfota-vänlig fotbroms. Man trycker ner den för att lägga i den, och trycker ner den längre fram för att lossa den. Det fungerar därmed oavsett om man är barfota eller har skor på sig. En egenskap jag uppskattar i denna typ av vagn!

På chassit kan du även sätta liggdel eller babyskydd (köpes separat).

Hopfällning

Hauck Eagle 4 s kan fällas med sitsen på oavsett riktning.
Det är en egenskap jag önskar att alla vagnar besatt! Det är SÅ smidigt att kunna fälla ihop vagnen och lasta in den direkt i bilen, utan att behöva vända sitsen.

För att fälla vagnen med sitsen vänd mot föraren fäller man först ryggstödet mot handtaget. Sedan viker man ner handtaget med hjälp av spärren på höger sida och tar tag i chassit på undersidan och lyfter upp vagnen som nu är ett hopfällt paket!

På undersidan av vagnen finns en transportrem så att man kan hänga vagnen över axeln.  Det finns även en rem att fästa för att låsa ihop sittdelen med chassit.

Tack vare att den inte väger mer än 6,9 kg bär man den lätt med sig över axeln.

Körkänsla

Hauck Eagle 4s är väldigt lättrullad och skön att köra. Trots sin lilla storlek har den något jag skulle vilja kalla gung!

Den styrs lätt med en hand och trots sina små hjul klarar den de flesta underlagen utan problem tack vare den inbyggda dämpningen. Det är dock främst en resevagn /sommarvagn och ingen jag skulle rekommendera i vinterväglag.

Min upplevelse

Jag hade läst och sett mycket om Hauck Eagle 4s innan jag fick hem den och var därför väldigt glad att jag fick möjlighet att recensera!

Den har väldigt många positiva egenskaper! Storleken hopfälld och vagnens lätta vikt gör att den verkligen är en perfekt bilvagn / resevagn eftersom man lätt kan slänga upp den på axeln eller lyfta in den i bilen. Körkänslan är dessutom riktigt bra. Tack vare det ställbara handtaget behöver man inte anpassa stegen utan kan gå normalt. Fjädringen och de små men rejäla hjulen fungerar dessutom på många olika underlag.

Det hade jag önskat hade förbättrats är sufflettens längd (mer täckning) samt placering. Hade man kunnat sätta sufflettfästena längre upp på sittdelens ram så hade det gjort att även större barn fått plats. I dagens utförande så skulle jag säga att vagnen fungerar från 0 till två år, sen är den tyvärr urväxt.

Jag rekommenderar Hauck Eagle 4s till familjen som vill kunna ha bebisen vänd mot sig. Som vill ha en enkel men väldigt trevlig vagn att ta med sig på resan, i bilen eller på shoppingturen!

Mått

Maxvikt sittdel: 22 kg

Maxvikt varukorg: 3 kg

Mått hopfälld enkelvagn: 27 x 67 x 54,5 cm

Vikt: 6,9 kg

Bredd: 54,5 cm

Handtags höjd: 87 – 102 cm

Sittdel: Bredd 28 cm (rumpa) /  33 cm (axel), djup 23 cm, rygg 47 cm, höjd till sufflett 48 cm, fotstöd 20 cm

Genom att använda nedanstående affiliatelänk så stöttar du mig och gör att jag kan fortsätta lägga tid på att skriva recensioner. Du förlorar ingenting på det, men jag kan tjäna några kronor. Tack på förhand <3

Köp Hauck Eagle 4s hos Babyland

%d