Recension av Keenz Stroller Wagon 7s

Keenz Stroller Wagon 7s  – är det en barnvagn, en skrinda eller något mitt emellan? Jag skulle nog vilja påstå att 7s är allt ovanstående.

En barnvagn, en syskonvagn och en lyxig skrinda – allt i ett enda fantastiskt paket! 

7s är vagnen som tar hela 100 kg, dvs en vagn jag själv och mina barn, utan att tumma på maxvikten – kan åka i. DET är inte dåligt!

Recensionen är i samarbete med Barndesign.se och Keenz Scandinavia

Vagnen och dess egenskaper

I rymliga 7s finns det två dedikerade sittplatser försedda med fempunktsselar (som går att dela i lika många delar). Selarna går att justera i höjd, det finns tre olika höjdlägen.

Vagnen har dubbla knäledade handtag, likadant fram som bak. Dessa går att ställa i fem olika lägen och kan därmed anpassas efter föraren. Handtagen är klädda i snyggt konstläder med Keenz logga instansad.

Hjulen är punkteringsfria och rejäla. Framhjulen är svängbara och går att låsa.
Det finns bromsar på alla fyra hjul. Bromsen på bakstaget låser bakhjulen, till framhjulen finns spärrar som låser dem en och en. Bromsarna innebär en extra säkerhet om vagnen är tungt lastad.

Förutom att det finns plats för att förvara prylar i själva vagnens ”sittdel” finns även en främre förvaringskorg (som kan vikas undan) och en bakre organizer. Båda dessa är smarta och genomtänkta.

Den främre förvaringskorgen har en nätficka undertill, perfekt för att förvara smutsiga skor i (och förhindra att dessa skor sparkar på den sitter mitt emot en i vagnen).

Organizern har tre fack. Ett öppet med resår (perfekt för en liten termos), ett stängt med blixtlås (för mobilen exempelvis) och ett lite större fack med kardborrelock.

Till vagnen får man ett soltak som man kan montera av eller på som man vill.
Från taket kan man rulla ner väggar som gör att vagnen blir helt täckt. Dessa fästes med kardborrestroppar och sitter därmed kvar på plats oavsett väder och vind.
Under varma dagar löses luftinsläpp med hjälp av att öppna upp taket och blotta meshnätet som finns under tyget. Till taket får man en förvaringspåse.
Allt känns genomtänkt in i minsta detalj!

Både tak och väggarna till vagnen har inbyggt UV skydd.

Tillbehör

Till vagnen kan man köpa ett regnskydd som sitter perfekt. Det är i klarplast vilket gör att barnen fortfarande ser åt alla håll. Det är väldigt smart utformat så man kommer åt vagnens förvaringsfack även med det monterat!

Man kan också köpa en kylväska som är gjord för vagnen. Den sitter som en smäck i det främre förvaringsfacket. Vi gjorde en hel del utflykter förra sommaren då kylväska behövde släpas med. Var den skulle få plats var alltid ett problem, med 7s får man lösningen serverad.  

Även mugghållare och myggnät finns att köpa till. Även om jag inte dricker kaffe så är mugghållaren perfekt för att förvara barnens vattenflaska, om inget annat för att påminna dem om att dricka regelbundet under varma dagar.

Myggnätet har jag av förklarliga skäl inte haft möjlighet att använda än. Men jag uppskattar att det finns som tillbehör. Med tanke på vagnens utformning och storlek gissar jag att det kan vara svårt att hitta ett universellt. Och på utflykter i skog och mark är myggnät ett måste!

Hopfällning

Att fälla Keenz 7s är väldigt enkelt. Man börjar med att knäppa upp spännet på undersidan av vagnen och knäpper det istället innanför staget.
Sedan hakar man av tyget som sitter trätt över chassit mitt på vagnens långsida, och gör likadant på andra sidan. Därefter drar man i stroppen som finns i vagnens botten, så att den fälls ihop. Man avslutar sedan med att fästa ihop vagnen till ett kompakt paket med hjälp av spännbandet som sitter på kortsidornas insida. Till vagnen får man ett fodral att trä över vagnen när den är hopfälld.

Körkänsla

Att rulla 7s är överraskande lätt. De stora hjulen gör sitt. Den är inte lika lätthävd som vanliga syskonvagnar, men klarar å andra sidan betydligt mer vikt och är framförallt en annan typ av vagn. Handtagen sitter ganska nära själva vagnen och gör att man inte får till den hävstånd med handtaget som man annars oftast får, framförallt inte om man har vikten placerat långt fram. Men tack vare de dubbla handtagen tar man sig över även de värsta hindren och jag har än så länge inte upplevt någon begränsning i och med detta.

Jag har kört vagnen i mjuk lera på riktigt dåliga skogsstigar och kommit fram utan problem (med låsta framhjul). Vid ett tillfälle (när vagnen fastnade i geggamojja) fick jag byta till det främre handtaget, och kunde då snabbt rulla vidare genom att helt enkelt dra upp vagnen!

De dubbla handtagen hjälper även till att ta sig fram och ut ur trånga gångar då man inte behöver vända vagnen för att kunna rulla den därifrån.

Jag är på riktigt positiv överraskad över hur lätt 7s rullar även i besvärligare terräng. Vi har haft med den på utflykt i skogen, på mjukt grus, gräs och på asfalt och jag är nöjd över framkomligheten och smidigheten i en vagn som trots allt ser ganska klumpig ut.

Jag ser fram emot att fortsätta hårdtesta 7s på fler utflykter!

Vår upplevelse

Barnen älskar ”kojj-vagnen” och vem kan klandra dem? Tänkt att få åka i en rullande kojja!
Vi följde med deras förskola på avslutning i kyrkan innan jul trots att barnen var lediga, då ville de att vi tog med 7s. Och visade stolt upp den för alla kompisarna! Barnens ögon talade sitt klara språk. Den är klart godkänd av alla småttingar!

Vad tycker jag då?
Jag ser verkligen charmen i denna vagn! Den kan inte ersätta en traditionell barnvagn sett till att kunna kryssa i trånga butiksgångar. Den kan heller inte ersätta en duovagn eller en smidig liten sulky till ett barn.

Men har man som jag, två lite äldre barn som man gärna tar med på utflykter är den ultimat. Som jag skrev så älskar barnen den! Vilket gör att de mer än gärna hoppar upp självmant. Tack vare att det finns sele är den även säker om (när) de får för sig att ställa sig upp och busa.

Tack vare den höga maxvikten kan vem som helst i sällskapet dessutom vila benen i den.
Den är även rymlig för en sovstund om så krävs, samtidigt som den är kompakt nog hopfälld för att inte ta upp hela bagegutrymmet i bilen.

Keenz Stroller Wagon 7s är unik i sitt slag. En genomtänkt och lyxig vagn som uppskattas av både stora och små!


Är du sugen på att köpa din alldeles egna 7s och samtidigt vill gynna mig? Använda gärna mina länkar nedan. Genom att klicka på dem får jag någon procent från ditt köp i provision och kan därmed fortsätta köpa saker att testa och utvärdera.
Tack på förhand <3

Köp Keenz 7s hos:

Babyland

Jollyroom

Mått

Maxvikt: 100kg
Mått hopfälld: 49 x 39 x 90 cm
Mått uppfälld: 91 x 49 x 110 cm
Mått uppfälld utan tak: 91 x 49 x 90 cm
Vikt: 13,8 kg
Sittdelens ”botten”: 65 x 45 cm

%d