Silver Cross Jet – En första titt!

När jag fick Silver Cross Jet levererad hem blev jag uppriktigt förvånad över hur liten och lätt lådan var.

Jet är den minsta och mest kompakta barnvagnen jag ägt!


Silver Cross Jet är en liten framåtvänd sittvagn /sulky idealisk för resor.

Sittdelen är mjukt vadderad och selen är delbar i fem delar.
Bygel ingår och den går att svänga undan (swing-away) vilket jag älskar. Den är dessutom väldigt snygg med sitt överdrag av konstläder och Silver Cross snygga logga på mitten.

Ryggstödet är steglöst justerbart och Jet har även ett justerbart benstöd. Liggläget är nästintill platt så den bjuder på bra sovkomfort. Suffletten täcker bra och har en solkeps längst fram och högsta UV-skydd (UPF 50+).

Jet är, tack vare sin fjädring, riktigt härlig att rulla även på grus och gräs. De små hjulen är dock ej anpassade för terräng.
Bromsen är flip-flop vänlig eftersom man trycker ner ena sidan (röd) för att bromsa och den andra sidan (grön) för att lossa. Handtaget har likt bygeln ett överdrag i konstläder och är väldigt skönt att hålla i.


Jet väger endast 5,9 kg och fälls både på bredden och på höjden och blir därmed oerhört kompakt. Här pratar vi verkligen handbagagestorlek (även om det alltid är flygbolaget som bestämmer – och jag vet att de har skärpt sina regler på sistone så kontrollera först!)

Förutom att den blir liten och smidig att bära, så går den även att rulla som en väska. Bygeln blir handtag och bakhjulen ”väskans” hjul. En väldigt smart funktion!
Till Jet får man dessutom ett överdrag att trä över vagnen, då ser den dessutom nästan ut som en väska.


För att fälla Jet trycker man in två knappar på handtaget. Det viker då sig nedåt i en M liknande form. Sedan trycker man upp säkerhetspedalen med ovansidan av sin fot. Sedan trycker man lätt till på Silver Cross loggan på ryggstödet och sedan har man Jet i ett litet och kompakt paket! På sidan finns ett transportlås som automatiskt går i.


Jet får stora plus av mig för bygel, fjädring, justerbar benstöd, bra sufflett, snygga detaljer och den väldigt kompakta hopfällningen.

Jet får minus för varukorgen som tyvärr har en stång som löper tvärs igenom den.Mått

Vikt: 5,9 kg
Hopfälld mått: 30x18x55 cm
Uppfälld mått: 90x45x96 cm


Inlägget är i samarbete med Silver Cross Scandinavia och XXXLutz.

Jet finns bland annat att köpa hos XXLLutz i Malmö.
Under helgen 25-26/5 har de Babyweekend med 15 % på hela babyavdelningen. De säljer allt från barnvagnar och bilbarnstolar till nappar och leksaker. Under Babyweekend är det dessutom kampanj på just Silver Cross Jet där den säljs till halva priset (1999 kr istället för 3999 kr).

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: