Recension av Cybex Eezy S plus

Min vagn är ett recensionsexemplar från Cybex Global.
Recensionen är i samarbete med Cybex!

 

Sittdel

Cybex Eezy S plus har en fast framåtvänd sittdel med ett ryggstöd som justeras steglöst.
Selen är fempunkts och kan delas i tre delar. Axelbanden går att justera i höjd (ca 1 dm)
Suffletten är förlängningsbar och täcker bra. Den har dessutom en extra liten solkeps som kan vikas fram när den behövs.
Upptill på suffletten finns en tittlucka som öppnas och stängs med kardborre.

Fotstödet är reglerbart och kan ställas i två lägen. För mindre barn är det en fantastisk detalj som gör att de sitter så mycket bättre och slipper sitta och dingla med fötterna.
Med ryggstöd i liggläge och fotstödet rakt ut får barnet dessutom en härlig sovyta.

Min Eezy S plus är i färgen Denim Blue och det är verkligen den perfekta blå färgen. Djup och snygg!

Eezy S plus finns förutom i blått även i massa andra snygga färger.Hade jag köpt en Eezy S plus idag hade jag köpt en Denim blue (från denim collection), kolla bara hur snygg den är: här!

 

Eezy S plus har en viktkapacitet om 17 kg i sittdelen.


Chassi

Det som gör att Eezy S plus sticker ut bland andra små resevagnar är de stora bakhjulen och den fantastiska fjädringen.
Den rullar mjukt och behagligt både på grus och gräs tack vare sin fjädring på alla fyra hjulen. De stora bakhjulen gör att framkomligheten är större än på andra små/kompakta vagnar.

Handtaget är ej justerbart men fungerar väldigt bra för mig som är 170 lång. Det är täckt med skumgummi.

Varukorgen är bra och lättåtkomlig. Den rymmer absolut det man behöver ha med sig över dagen!

Eezy S plus har punkteringsfria hjul. Det känns som det material som det fastnar grus i (EVA) men min vagn har rullat mycket på grus och det har inte fastnat ett endaste korn. Framhjulen är svängbara men går att låsa.

Eezy S plus har en fotbroms som man bromsar med genom att trycka ner och släpper på genom att trycka ner längre in på pedalen – dvs det fungerar utmärkt även om man är barfota (vilket är väldigt bra för en semestervagn)


Hopfällning

Man trycker, med ett enhandsgrepp, in två knappar på handtaget. Sen fäller man ryggstödet framåt, nedåt och sedan är det klart. Vagnen låses automatiskt för transport och kan förvaras stående. För att fälla upp den trycker man in samma knappar så släpps transportlåset. När vagnen är hopfälld syns en vita pigg som sticker ut på båda sidor av vagnen, dessa försvinner när vagnen är korrekt uppfälld och är en bra säkerhetsdetalj!


Körkänsla

Eezy S plus är fantastiskt lättstyrd och skön att rulla. Fjädringen den bjuder på är verkligen toppen för den lilla vagn det faktiskt är. Vi har rullat på gräs, grus och sten och det har aldrig känts ”skumpigt” för minstingen. Att en treåring kan köra vagnen utan problem ser jag som ett väldigt positivt betyg!


Min upplevelse

Jag blev väldigt positivt överraskad när jag packade upp Cybex Eezy S plus. Inte bara över den magiska färgen och det snygga tyget, utan över att den faktiskt kändes som en ”rejäl” vagn trots sin lilla storlek. Jag säger inte att man kan ta sig fram i terräng med den men den räcker gott och väl åt det vardagliga livet. In och ut ur bilen är superlätt tack vare den enkla och kompakta fällningen. Den lämpar sig sedan lika väl att köra i butiker som att köra på utflykten.

Det jag saknar, som alltid med liknande vagnar, är möjligheten till en bygel. Min lilla envisas med att sitta och glida ner i sin sits och en bygel hjälper det problemet till del.

(Dock vill jag även passa på att säga att även om vi vuxna tycker att det ser obekvämt ut när barnen glider ner, så är det helt uppenbart att han både gillar att åka i vagnen och att han sitter skönt. Därav den avslappnade stilen.)
På Cybex hemsida finns en bygel till Eezy S plus som tillbehör att köpa till vagnen. Jag har dock ännu ej hittat ett inköpsställe i Sverige.

Kan rekommendera Eezy S plus till den som vill ha en liten vagn, med egenskaper som hos en större. Bra fjädring och kompakt hopfällning gör att Cybex Eezy S plus är mycket vagn för sin lilla storlek (och sitt pris!)

Mått

Viktvikt sits: 17 kg

Sits: Djup 25 cm, bredd 33 cm

Axelbredd: 32 cm

Ryggstöd 47 cm

Fotstöd: 14 cm (rörligt), 24 cm (fast)

Till sufflett: 62 cm

Liggyta: 86 cm

Handtag: 102 cm

Sitthöjd: 45 cm

Hopfälld: 29x45x59 cm

Vikt: 7 kg

Testkaninen på bild är 3 år (96 cm / 14 kg)

Lämna ett svar

%d