Recension av Baby Jogger City Tour 2

Baby jogger City Tour är en grym liten och vagn och tro det eller ej – City Tour 2 är ÄNNU bättre!

Till City Tour 2 ingår en förvaringsväska. Bygel och regnskydd säljs separat.


Uppdateringar

Den största skillnaden mellan City Tour och City Tour 2 är att City Tour 2 har en mer rymlig sittdel, ställbart fotstöd och bättre hjul. Den har dessutom (åtminstone enligt mig) snyggare och skönare handtag, bättre sele och enklare hopfällning.
Det jag saknar på Tour 2 som fanns på Tour är fickan bak på ryggstödet.


Sittdel

City Tour 2 har en fast framåtvänd sittdel med ett ryggstöd som justeras steglöst. Tour 2 har fullt liggläge och nästan rakt sittläge.
Selen är fempunkts och kan delas i lika många delar. Man kan exempelvis välja att endast använda sele över höfterna. En delbar sele underlättar även användandet av valfri åkpåse/sittdyna. Selen går att fästa i tre olika höjder på ryggstödet.

Jag gillar verkligen Baby Jogger ”nya” sele (denna på Tour 2 är likadan som exempelvis Baby Jogger City Select Lux). Den är lätt att hantera, enkel att dela och smidig att knäppa ihop.

Suffletten har UPF 50 +, och täcker bra. Den har dessutom en extra liten solkeps som kan vikas fram när den behövs.
Upptill på suffletten finns en tittlucka som öppnas och stängs med kardborre, under den finns ett nät av mesh som dels gör att man kan enkelt kan kolla till barnet, men som också ger bra luftgenomströmning under varma dagar.

Fotstödet är justerbart och regleras genom en enhandsfattning. För mindre barn är det en fantastisk detalj som gör att de sitter så mycket bättre och slipper sitta och dingla med fötterna.Med ryggstöd i liggläge och fotstödet rakt ut får barnet dessutom en riktigt bra sovyta (hela 88 cm lång).
Bygeln (som säljs separat) går ej att svänga undan men plockas lätt av om den är i vägen.

Min Tour 2 är i färgen Jet black och det är verkligen en supersnygg färg. Den är svart med ”stänk” av grått. Färgen är levande och djup.

Tour 2 har en viktkapacitet om hela 22 kg(!) i sittdelen!


Chassi

City Tour 2 har en riktigt bra och rymlig varukorg. Speciellt med tanke på storleken på vagnen. Varukorgen rymmer lätt det man behöver ha med sig under en dag. Jag får plats med min skötväska utan problem.

Handtaget är täckt med gummi och superskönt att hålla i. Det går ej att justera i höjd men både jag som är 170 och mannen som är 186 cm tycker det känns väldigt skönt och behagligt att hålla i. Jag älskar att jag kan gå ”normalt”, utan att sparka i vagnen (som jag gör med andra små vagnar.)

City Tour 2 har punkteringsfria hjul, PE hjul, som det ej fastnar grus i. De är väldigt lätta men tåliga. Tour 2 har rullat många promenader hos oss, men det syns inte på hjulen. Framhjulen är svängbara men går att låsa.

City Tour 2 har en fotbroms som man bromsar med genom att trycka ner, och lossar genom att trycka upp underifrån.


Hopfällning

En av de absolut bästa sakerna med alla Baby Joggers vagnar är den smidiga hopfällningen och Tour 2 är inget undantag.
Man trycker, med ett enhandsgrepp, in två knappar på handtaget. Man fäller sen ryggstödet framåt, nedåt och sedan lyfter man vagnen genom hopfällningsremmen i sitsen och simsalabim så har man en hopfälld vagn i ett litet smidigt paket.


Körkänsla

Jag älskar att rulla Baby Jogger City Tour 2. Den är fantastiskt lättkörd och skön att rulla. Styrs plättlätt med en hand och oavsett vikt i sitsen så känns den väldigt lätt att framföra. Jag har rullat den i stan och på lättare grusväg och den är helt enkelt fantastisk.


Min upplevelse

Som jag skrev i inledningen så gillade jag verkligen City Tour. Och City Tour är precis allt den var och lite till.
En vagn som är SÅ lättrullat, som har SÅ hög maxvikt, som fälls SÅ lätt och blir SÅ kompakt – det är helt enkelt fantastiskt!

Nuförtiden tar jag bilen överallt (efter en flytt ut på landet). Så det där med att fälla och lasta in i bilen har blivit viktigt och
Tour 2 är där en av de bästa i sin klass.

Min treåring som vid det här laget har testat en del vagnar älskar City Tour 2. Han säger själv att det är ”hans vagn”. Varför den är bäst kan han inte svara på. ”Den bara är det”.

Tour 2 är helt enkelt en stor liten favorit här hemma och jag och sonen rekommenderar den varmt!

Baby Jogger City Tour 2 (TV) / Baby Jogger City Tour Lux (TH)

Mått

Maxvikt sits: 22 kg
Sits: Djup 23 cm, bredd 32 cm
Axelbredd: 35 cm
Ryggstöd 44 cm
Fotstöd: 21 cm (rörligt), 22 cm (fast)
Till sufflett: 65 cm
Liggyta: 88 cm
Handtag: 100 cm
Hopfälld: 59 x 50 x 19 cm
Vikt: 6,5 kg

Läs mer: http://babyjogger.se/product/city-tour-2-2/

4 svar till “Recension av Baby Jogger City Tour 2”

  1. Vi har köpt denna vagn och är så nöjda. Nu ska den med på första resan vilket också blir första gången dottern ska sova i vagnen så jag hoppas att hon gillar den 😊 tack för en bra blogg och instagram 😊

  2. Hej! Vi tänkte köpa denna då du övertygade oss med den magiska recensionen! Ville bara ha några små tiPS om den är bättre med separat sittdyna och i så fall vilken du rekommenderar? och om du haft någon mindre praktisk väska till som man enkelt tar med? Så glada för alla tips!😀🤩

  3. Hej! Tack 😊 Man får ett litet överdrag /väska till. Ska man checka in den rekommenderar jag ett fodral som skyddar mer. Baby Jogger har en vadderad väska till City Tour, den fungerar även till Tour 2 om man tar av hjulen och lägger de löst. Rekommenderar absolut en sittdyna. Så mycket lättare att göra rent än hela klädseln och så blir det ombonat för barnet. Mvh Josefine 😊

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: