Recension av Prepello – en helt ny typ av ståbräda!

Recensionen innehåller reklam

När jag först såg reklam för Prepello så blev jag direkt nyfiken. Ni som följer mig vet att jag inte är ett fan av ståbrädor och att jag mycket hellre föredrar dubbelvagn. På grund av kompromisserna man som förare av vagnen oftast behöver göra när man rullar vagn tillsammans med en ståbräda. Man får anpassa stegen, gå vid sidan av vagnen och helt enkelt inte vara så bekväm som jag önskar. När barnet inte längre vill åka är den ibland dessutom i vägen!
Det som lockade mig med Prepello är att den faktiskt inte är i vägen när den inte används, och att den, tack vare sin design inte tar upp allt utrymme för mig som går bakom vagnen.

Prepello säger sig vara en problemfri typ av ståbräda med fokus på enkelhet och funktion – har de lyckats med att övertyga mig?

Det korta svaret är ja – det långa svaret kommer nedan.

Design och funktion
Den stora fördelen med Prepello är just designen. Tack vare att den bygger på längden och inte på bredden så möjliggör den mer benutrymme för mig som förälder än den traditionella ståbrädan. Nackdelen med denna design är att den inte passar mindre barn då den kräver mer av barnet. Barnet måste kunna hålla balansen samt bibehålla greppet om vagnen under körning.
Till en början tyckte min femåring att det var lite läskigt att stå på ett annat sätt än han är van vid, men efter lite övning så vande han sig och tyckte det var riktigt kul.  Min erfarenhet säger mig att Prepello skulle fungera från 2-3 år och uppåt (självklart lite beroende på barnet).

Stråbrädan är gjord av 100 % återvunnen plast och hjulen är av PU (gummi).  


Montering
Att montera Prepello är plättlätt, efter det att man har monterat själva fästet på sin vagn. Att montera fästet är något man gör en gång och sen är det gjort. Det kräver lite mer för att göras bra men när det är gjort så sitter det där det sitter. För att montera så trär man spännbandet runt om vagnens bakstag, trär igenom det runda fästet som ingår och sätter sen fast allt med hjälp av två skruvar (en utförlig beskrivning ingår vid köp av brädan). Fördelen är att fästet sitter väldigt bra. Nackdelen är att man vid montering kapar spännbandet till att passa sin vagn och man måste därmed köpa fler fästen om man önskar använda brädan tillsammans med fler vagnar (kanske inte en nackdel för gemene man som inte är Barnvagnsgalen men värt att nämna). Fästena säljs separat så man kan välja att köpa till fler.

När fästet är monterat hänger det ner som en liten boll från barnvagnens bakstag. Att fästa ståbrädan är sedan så pass enkelt att man kan göra det med en hand. Det är bara att passa in hålet i brädan, så att det träs på bollen som hänger ner och sen är det klart! När den inte används mer hakar man av den på sekunder och sedan är det bara att stoppa den i vagnens varukorg tills den behövs igen.

Ståbrädan är kompatibel med barnvagnar som har ett rakt bakstag. Den fungerar ej med barnvagnar som saknar bakstag (exempelvis Britax Smile) eller som har ett välvt sådant (som exempelvis UPPAbaby Vista).


Körkänsla
Som jag skrev ovan så kan man som förälder, tack vare designen, enkelt gå bakom vagnen (vid sidan av ståbrädan) och detta utan att behöva anpassa sin gång. En stor fördel enligt mig! Brädan fungerar allra bäst på plant underlag men vi har testrullat även på grus och tagit oss fram. Den är dock inte rekommenderad för kuperat underlag/snö.
Det är väldigt enkelt att svänga med ståbrädan men svårt att backa, ska man gå i trånga utrymmen måste man planera sin rutt (exempelvis i en butik).

Inte för alla!
Nu kanske det låter som en nackdel att Prepello inte fungerar för mindre barn. Men jag skulle säga att ståbrädan är perfekt utformad för de som verkligen kommer att ha nytta av den. De som inte vet om de kommer att behöva en ståbräda, de som har barn som oftast går men som ibland vill vila benen. De som vill ha ett smidigt alternativ vid tillfällen då det behövs! Prepello är kanske inget för dem som vill ha använda ståbräda hela tiden, utan den är helt enkelt ett smidigt alternativ när barnets ben blir för trötta för att gå. I varukorgen är den inte i vägen men ändå alltid redo att användas.

Ni kan läsa mer om Prepello och beställa er egna bräda genom att klicka här

Mått och vikt
Maxvikt barn 20 kg
Vikt bräda 0,8 kg
Mått bräda 53 x 10 cm

Lämna ett svar

%d