Första intrycket av Bugaboo Butterfly

Bugaboo Butterfly är en trevlig liten vagn av hög kvalitet. Körkänslan är väldigt bra. Den är lätt att svänga och styrs enkelt med en hand. Trots sina små hjul tar den sig fram både på gräs och grus!

Selen är precis som på övriga vagnar från Bugaboo – helt perfekt. Den har fem separata delar och varje del kan användas var för sig och de är alla lätta att justera. Trots att jag tycker att det ställbara fotstödet lämnar mer att önska så gör det att en liten som Jolie sitter väldigt bra. Varukorgen är lättillgängligt och väldigt stor i förhållande till vagnens storlek, den har dessutom en hög maxvikt om 8 kg.
Tyget i sittdelen är en avtagbar dyna. Att montera i och ur den är lätt vilket underlättar en hel del om den skulle behöva tvättas.

Butterfly är lätt att fälla och blir väldigt kompakt. Den är inom IATA måtten hopfälld och kan säkerligen gå som handbagage hos en hel del flygbolan.

Suffletten går att förlänga men i förlängningen finns bara meshnät vilket gör att den inte ger så bra skydd under soliga dagar. Den ser dock till att luften kan flöda i vagnen.
Det ställbara fotstödet är väldigt enkelt och ser inte så bekvämt ut för barnet. Det gör sitt jobb men jag hade önskat en något mer ombonad variant. Att vila fötterna på chassit fungerar perfekt för större barn men det kommer vara ett glapp från det att barnet kan använda det ställbara tills dess att hen når ner bekvämt till det att vila fötterna på chassit. Julian som är 105 cm når precis ner om han anstränger sig. Att sitta och dingla med benen kan bli väldigt obekvämt i längden. En riktigt bra grej med det ställbara fotstödet är att det kan vikas undan helt när det inte används.

Bugaboo Butterfly ger mig inte direkt pirr i magen. Bugaboo är sist på pucken att tillverka en sådan här liten smidig resevagn. Med det menar jag inte att vagnen på något sätt är dålig utan bara att den inte tillför något nytt.
Vagnen i sig tycker jag påminner väldigt mycket om Joolz Aer som också är väldigt rymlig (ryggstödet är bara 1 cm kortare). Jag tyckte det redan när jag såg vagnen på bild och nu när jag känt och klämt kan jag bara säga att känslan var rätt.
Bugaboo har fördelen mot Joolz att ryggstödet är lättare att justera, Joolz å andra sidan har en oslagbar körkänsla och vinner för mig där mot Bugaboo.

Fördelar:
✅ Riktigt bra körkänsla
✅ Fälls med ett enhandsgrepp och blir liten hopfälld
✅ Väldigt rymlig – optimal för större barn
✅ Bra varukorg med hög maxvikt (8 kg)

Nackdelar
✅ Alldeles för hög prislapp (4799 kr)
✅ Icke ombonad fotstöd (/benstöd)
✅ Endast viloläge
✅ Framhjulen går ej att låsa
✅ Tillbehör som bygel och ståbräda finns ej tillgängliga att köpa än.

Reklam
Vill du köpa Bugaboo Butterfly för ett bra pris har jag fixat ett erbjudande hos Babymax.nl. Skicka ett DM till mig PÅ Instagram för att ta del. Erbjudandet är giltigt till den 31/5.

Annonslänkar. Använder du nedanstående länkar vid köp får jag en liten procent i provision. Detta gör ingen skillnad för dig, men kan göra stor skillnad för mig. Tack för att du väljer att stötta mig!
Köp Bugaboo Butterfly hos Bugaboo
Köp Bugaboo Butterfly hos Bonti
Köp Bugaboo Butterfly hos Pyret och Snäckan

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: