Recension av Beemoo BFF40

Recensionen innehåller reklam samt annonslänkar för Jollyroom

Efter att ha hört och sett mycket positivt om BFF40 i olika grupper på Facebook var jag bara tvungen att testa själv. Kan verkligen en vagn som kostar relativt lite verkligen leva upp till omdömen som ”Stabil och väldigt lättrullad” ,”Mycket vagn för pengarna” och ”Värd varenda krona”?

Sittdel
Beemoo BFF40 är en fast framåtvänd sulky /sittvagn med steglöst justerbart ryggstöd och ställbart benstöd. Sittläget är inte helt upprätt men går att förbättra lite med hjälp av ett spännband som sättes fast precis ovanför bygelns fäste (längre upp går inte att sätta fast något eftersom ram och sittdelstyg sitter ihop).

För att fälla upp benstödet drar man det rakt upp och för att fälla in det trycker man ihop två spärrar på undersidan (åtkomlig från varukorgen) samtidigt som man med andra handen justerar det nedåt. I chassit finns även ett integrerad fotstöd som är tillräckligt djupt för en med storlek 27 att vila fötterna på.

Sitsen är mjukt vadderad och känns rymlig även för lite större barn. Min stora son som är 6 år / 117 cm har till och med stöd för bakhuvudet när han provsitter i vagnen.

Selen är en fempunktssele med mjuka selskydd. Den kan ställas i tre olika höjdlägen och går att dela i fem separata delar. Vill man så kan man använda sele endast över höfterna på barnet (detta är dock inget som tillverkaren rekommenderar). Suffletten är lång och förlängningsbar med en solskärm längst fram. Längst bak på suffletten finns en tittlucka/ventilationslucka med meshnät som öppnas och stängs med en tyst magnet. Bak på ryggstödet finns en lättåtkomlig ficka för förvaring av småprylar.

Bygeln är klädd i konstläder och den går både att öppna upp eller ta av helt.

Chassi
Handtaget är ett så kallat knäledshandtag vilket innebär att det går att vinkla upp och ner, men inte förlänga. Handtaget är klätt i konstläder som matchar bygeln.

Varukorg är okej i storlek och har ett lock som öppnas och stängs med blixtlås på vardera sidor om den.  Tack vare att den har flexibla sidor går det även att få in lite större saker som exempelvis en normalstor skötväska.
Beemoo BFF40 har en fotbroms som man lägger i genom att trycka ner den, och lossar den genom att trycka ner den längre fram.

Vagnen har fyra lufthjul. De främre är svängbara men går att låsa.

Det går att använda Beemoo BFF40 med ståbräda. Jag har testat den med Lascal Buggy board. Barnet har gott om plats för huvudet mellan sufflett och handtag. Man får som förare anpassa stegen eller gå vid sidan av eftersom handtaget inte går att förlänga.

Hopfällning
Beemoo BFF40 fälls genom att man först för upp spärren på vänster sida av chassit (så den blir grön) och sedan tar tag i fällningsremmen i sitsen och lyfter upp vagnen i den. Då fälls den ihop till ett hyfsat kompakt paket och en transportspärr går automatiskt in. Beemoo BFF40 kan förvaras stående om man vinklar ut handtaget.

Körkänsla
Jag blev uppriktigt sagt positivt överraskad över rullet i BFF40. Ja den är lite plastig och det märks till del när man rullar den, men den känns inte på något sätt ostabil. Det är mjuk tack vare sin dämpning på alla fyra hjul och lättkörd att rulla även med äldre/större barn (15 kg).
Det är ingen vagn man svänger runt lätt med en hand, men man behöver heller inte ge det någon större ansträngning. Med två händer så styr man och häver utan problem.

Min upplevelse
Jag håller med om de positiva omdömen som Beemoo BFF40 har fått av andra. Det är en väldigt trevlig vagn för sitt pris! En perfekt vagn att köpa när man har ett lite större barn som åker vagn ibland, men där man kanske inte känner ett behov av att rulla vagn varje dag och därför inte vill ha investera i en allt för dyr vagn. Med det sagt fungerar BFF40 även för mindre barn tack vare det ställbara fotstödet.

Det jag gillar bäst med vagnen är att den har de funktioner som jag söker i den här typen av sittvagn. Lång sufflett, rymlig sittdel, ställbart fotstöd och att den är lätt att fälla.
Jag hade önskat en mer rymlig varukorg, ännu mer höjd under suffletten och en konstruktion som inte känns fullt så plastig. Men Beemoo BFF40 är en bättre vagn än vad jag hade förväntat mig med tanke på det låga priset. Jag anser att man får väldigt mycket vagn för pengarna när man köper en Beemoo BFF40!

För att shoppa Beemoo BFF40 hos Jollyroom och samtidigt stötta mig klicka HÄR

En jämförelse mellan Beemoo BFF40 och Baby Jogger City Mini GT 2 finns här

Mått
Maxvikt sittdel 22 kg
Bredd chassi 58 cm
Sittdel djup 23 cm
Sittdel bredd 34 cm
Benstöd 24 cm
Fotstöd 25 cm
Handtag 80 – 110 cm
Hopfälld 78 x 58 x 37

Lämna ett svar

%d