Recension av Britax B-Agile R

Recensionen är i samarbete med Britax Römer och BabyV!

Britax B-Agile R vs Britax B-Agile M

B-Agile R är en uppdaterad och lite lyxigare version av B-Agile M. Skillnaderna är att R har fått snyggare handtag och bygel som båda klädda i konstläder (brunt eller svart beroende på vilken klädsel man valt).
B Agile M har plastdäck där det lätt fastnar stenar i. B-Agile R har skumfyllda gummihjul, de är mer tåliga och riskerar inte att stenar fastnar. Bygeln på R är swing away. Dvs den går att svänga undan för att ta i och ur barnet, till skillnad från M vars bygel går att ta av men inte har funktionen att svänga undan den.  

I övrigt är B-Agile M och R likadana sett till sittdel och chassi! Som jag skrev i inledningen så är R en lite lyxigare version av M. Små detaljer, men som enligt mig gör stor skillnad!Sittdel

Britax B-Agile R är en fast framåtvänd sittvagn/sulky som tar 22 kg i sitsen. Sittdelen är vanlig och ryggstödet kan justeras i tre lägen, sittläge, viloläge och nästintill fullt liggläge. Ryggstödet justeras med hjälp av en spärr som sitter bak på ryggstödet. 
Selen är Britax vanliga sele som känns igen exempelvis från Smile III. Den är rejäl, lätt att hantera och kan delas i fem delar. Jag uppskattar att man kan sätta ihop axeldelens sele med selen över höfterna och att dessa håller ihop av sig själv. På vissa andra modeller av selar trillar dessa isär när man försöker bälta barnet och kan vara en stressfaktor. Selen justeras steglöst i höjd!

Suffletten är förlängningsbar och har en liten solkeps längst fram. I förlängningen finns ventilationsluckor som ger möjlighet för luften att cirkulera under varma dagar. Suffletten har även en tittlucka med nät under, som öppnas och stängs med kartdborre.

Bygeln är klädd i snyggt konstläder och matchar vagnens handtag. Denna kan svängas undan när man ska sätta i och ur barnet. En funktion jag älskar!

B-Agile R har ställbart fotstöd för att vinkla det upp är det bara att dra det uppåt, nedåt justeras det med hjälp av knappar på vardera sida av fotstödet. Agile R har även ett fast fotstöd i chassit där längre barn kan vila sina ben1

B-Agile R känns inte så rymlig vid första anblicken men min son på 4 år / 104 cm får plats utan problem! Se bilder nedan för jämförelse mot Britax Smile III. 

Chassi

Britax B-Agile R har ett fast handtag som jag tycker fungerar bra i höjd för mig som är 170 cm lång, jag hade dock önskat att det suttit lite längre ut från vagnen.  Det hade i min bok gjort körkänslan ännu lite bättre.

Hjulen på R är skumfyllda med ett överdrag av gummi. De är riktigt bra och tåliga hjul som till skillnad mot Britax B Agile M inte tar upp sten!

Framhjulen är svängbara och kan låsas.

Det står i beskrivningen att B Agile R har fjädring på alla fyra hjulen. Och det har den!

Men fjädring ska i det här fallet ej förväxlas med gung.

Varukorgen är lättåtkomlig och rymlig. Den har en maxvikt på 4 kg. Att förvara skötväskan eller dagshandlingen fungerar utan problem! Tack vare att den är så lättåtkomlig, framförallt bakifrån kan man även förvara större saker.

B-Agile R har en fotbroms som sitter nere på bakstaget. Denna trycker man i för att bromsa vagnen, och petar upp för att lossa.

Hopfällning

B-Agile R fälls väldigt enkelt genom att man först trycker in knappen som sitter på höger sida av chassit för att sedan ta tag i hopfällningsremmen som sitter dold i sitsen på vagnen. Med ett ryck lyfter man upp hela vagnen i remmen och då fälls vagnen ihop och låses med transportspärren. B Agile R kan förvaras stående. Här har Britax tänkt till och det är så smart att loggan på handtaget i gummi, skyddar resten av handtaget mot att slitas när den står upp hopfälld. En liten men viktig detalj om man är rädd om sin vagn!

Hopfällningsproceduren görs enkelt med en hand. En uppskattad sak hos alla småbarnföräldrar!


För att fälla upp vagnen lossar man helt enkelt transportspärren och lyfter upp vagnen med sitt handtag och vecklar ut den.

När man köper B-Agile R får man med flera praktiska tillbehör såsom mugghållare, regnskydd och bygel.

Körkänsla

Rullet i Britax B-Agile R är bra. Den är både lättkörd och lättstyrd. Jag kör mest på grusvägar och där tar den sig fram utan problem. Det negativa för mig är att den låter ganska… plastig? En sak man bör ta med sig om man är sugen på en. Jag är en sådan som inte stör mig på ljud eller ens tänker på dem om inte något är fel på vagnen.

Vagnen är endast 56 cm bred så den fungerar perfekt i stadsmiljö, i trånga butiksgångar och i kommunaltrafiken. B Agile R är ingen terrängvagn även om den absolut kan ta sig fram även på gräs och grus.

B-Agile R är något svår att häva. Det är inte så att man inte tar sig fram, man får bara ta i lite extra.

Min upplevelse

Britax B-Agile R är en väldigt snygg och bra vagn för sitt pris. Den har otroligt många bra egenskaper som en riktigt bra sele, bra och täckande sufflett, fullt liggläge, ställbart fotstöd och en rymlig varukorg. Dessutom får man flera tillbehör till vagnen. Regnskyddet är väldigt bra och gjort för att passa vagnen perfekt, mugghållaren sätts fast enkelt på en knapp på höger sida av handtaget och bygeln är för mig nästan ett måste. Att den dessutom är swing – away är guld värt! Det jag skulle önska är att det även ingick ett myggnät!

Jag gillar att B-Agile R är så pass lätt att fälla och att den blir kompakt hopfälld. Kombinerat med sin vikt på 10 kg är den väldigt lätt att ”slänga in” i bilen och därmed en sådan typ av vagn som jag gärna använder.

B-Agile R är perfekt för den som vill ha en snygg, lätt sulky som inte tar stor plats uppfälld eller hopfälld. Som kombinerar många bra egenskaper med hög kvalitet och ett riktigt bra pris!

Vill man köpa Britax B Agile R och samtidigt gynna mig får man gärna använda länken nedan. Genom att avvända den så får jag några procent kickback på köpet som jag kan använda till blogg och Instagram. Tack på förhand!

Köp Britax B-Agile R hos BabyV

Mått

Maxvikt vagn: 10 kg

Maxvikt sits: 22 kg

Maxvikt varukorg: 4 kg

Sits: Djup 24 cm, bredd 35 cm

Fotstöd: Rörligt 20 cm, fast 26 cm

Ryggstöd: Höjd 46 cm, 37 cm bredd

Till sufflett: 65 cm

Sitthöjd: 45 cm

Hopfälld: 69 x 56 x 36 cm

Handtag: 102 cm

Lämna ett svar

%d