Recension av Baby Jogger City Mini GT 2


Baby Jogger City Mini GT är en oerhört populär vagn och det är inte så konstigt. Kombinationen av en vagn som tar sig fram i princip överallt, är fantastisk lättkörd, otroligt kompakt hopfälld, men ändå rymmer ett barn vagnstiden ut – är oslagbar!

 

I sommar släpptes Baby Jogger City Mini GT 2. En uppdaterad variant av City Mini GT.
Jag har nu testat den under en period och kan bara säga HERREGUD. City Mini GT är bra, men City Mini GT 2 är ÄNNU BÄTTRE!

Min Baby Jogger City Mini GT 2 är i färgen Windsor (underbart klarblå) och är ett recensionsexemplar från Baby Jogger Scandinavia!

Uppdateringar

Förutom att den har fått en ny och snygg design och nya färger, har City Mini GT 2 även fått ställbart fotstöd, fjädring i chassit, tittluckor med magneter, en ny bättre sele, och en sufflett som går att justera i höjd.
Handtaget är både snyggt och skönt att hålla i med sin nya design och bygeln som matchar perfekt!

Dessutom har hur man fäller ihop vagnen uppdaterats och förbättrats. Borta är de röda säkerhetsbanden på undersidan av sittdelen. GT 2 fälls istället genom att man drar i två remmar i sitsen!

GT 2 är bredare än sin föregångare. Detta är helt ärligt något jag inte ens märkt av. Hade jag inte tagit fram måttbandet hade jag inte ens tänkt på det.

Fler mått och en jämförelse i detalj hittar du här!

 

Sittdel

City Mini GT 2 har en fast framåtvänd sittdel. Den har en maxvikt om hela 22 kg och är otroligt rymlig. Båda mina söner sitter oerhört bra i den och stora sonen på 96 cm har gott om plats att växa. Det känns verkligen som en vagn som fungerar så länge barnet vill åka!

 

Selen har UV 50 + skydd och är lång och täckande. Den har två stycken tittluckor i klarplast som öppnas och stängs med tysta magneter. I liggläge kan tyget öppnas upp ovanför huvudet på barnet för maximal ventilation. Under finns ett tyg likt myggnät som är perfekt för att ge svalka på varma dagar, men ändå stänga ute småkryp.

 

Selen är fantastisk, den är fempunkts och kan enkelt delas i lika många delar. Jag älskar den eftersom man kan välja att bara sätta fast barnet över höfterna om man skulle önska det. Jag brukar exempelvis helt ta av axelselen om det är min stora son som ska åka (så råkar man inte tappa bort något och selen som inte används skaver inte på barnet heller).
Selen går att fästa i fyra olika höjder på ryggstödet och justeras enkelt genom att pilla ut den ur ett hål och pilla in den och fästa den i ett annat.

Fotstödet är justerbart och bjuder tillsammans med det steglöst justerbara ryggstödet på en riktigt bra sovyta. Min minsting sover gärna och länge i vagnen och har gott om plats att mysa in sig på. När fotstödet inte används så trycks det fast i ett fäste, så det sitter fast och skramlar inte. En smart och bra lösning!

 

GT 2 är som jag skrivit innan väldigt rymlig. Så pass rymlig att mindre barn tenderar att ”drunka” lite i sitsen. Tack vare GT 2 har ett ställbart fotstöd löses det ”problemet” genom att ha fotstödet uppfällt. Det gör att sitsen blir perfekt även för mindre barn. Lilla sonen (84,5 cm) sitter som en kung!

 

Suffletten går att fästa i två olika höjdlägen på chassit, vilket gör att vagnen kan växa med barnet!

 

Chassi

 

City Mini GT 2 har en knäledat handtag. Det går alltså att justera (vinkla) efter förarens behov. Det är gjort i skönt och tåligt gummi och har en snygg design med Baby Joggers logga på ovansidan och räfflor på undersidan.

 

Varukorgen är riktigt bra och rymlig och man kan, tack vare dess mjuka kanter, även få in större saker om man skulle så vilja. Bak på ryggstödet finns även en extra förvaringsmöjlighet i form av en ficka av nättyg.

 

City Mini GT 2 har precis som sin föregångare en handbroms. Den är uppdaterad i design men fungerar på exakt samma sätt.

 

City Mini GT 2 har tre hjul. Hjulen är punkteringsfria och skumfyllda och har alla fördelar som lufthjul har men utan nackdelen att man kan få punka. Bästa sortens hjul enligt mig!

Jag får ofta frågan om trehjulingar är stabila. Jag kan inte svara för alla men GT 2 är oerhört stabil. Min son klättrar själv upp och ner i vagnen och den har inte ens en tendens att tippa.

 

Hopfällning

 

Att fälla City Mini GT 2 är lika lätt som det brukar vara när det gäller BJ. Deras patenterade teknik är oslagbar!

 

Som jag skrev tidigare har hur man fäller ihop City Mini GT 2 uppdaterats från föregående modell. Jag älskar att de röda remmarna har försvunnit. Dels för att de inte var så snygga. Dels för att åtminstone jag var dålig på att använda de och då förlorade man dess syfte som faktiskt var säkerhet för ens barn!

 

För er som inte rullat City Mini serien tidigare så fanns det röda remmar på undersidan av sittdelen som man fäste med tryckknappar i chassit. Detta var en säkerhetsåtgärd så att ingen skulle komma åt att fälla vagnen av misstag.

 

Nu är säkerhetsdelen ”inbyggd” i den ordinarie hopfällningen och man fäller vagnen enkelt genom att dra i två remmar märkta 1 och 2! Båda sitter på samma ställe i sitsen. När man drar i dessa så viks vagnen ihop. Så himla lätt och smidigt!
När vagnen fälls klickas en spärr / ett transportlås automatiskt i så hela paketet blir väldigt lätthanterligt.

Ståbräda

I och med den nya designen på GT 2 fungerar den numer med ståbräda(!!). En revolutionerande sak som gjorde mig, och många med mig, överlycklig. Det var verkligen en sak som fattades på ”gamla” GT. Möjligheten att rulla med ståbräda.
Med ståbräda på gamla GT fanns det helt enkelt inte plats för barnets huvud när barnet skulle stå på ståbrädan.

På nya GT 2 är det problemet löst. Barnet får plats och jag som förälder kan gå bakom utan problem. Helt jäkla fantastiskt!

(För någon dag sen kom jag på mig själv med att ha prata i telefon och hålla den med en hand samtidigt som jag körde GT 2 med ståbräda och 25 kg barn med den andra handen, utan några som helst konstigheter.)

Den nya ståbrädan från Baby Jogger sitter som en smäck och kan fällas upp och hängas fast när den inte används.

Körkänsla /Min upplevelse

Körkänslan är det absolut bästa med City Mini GT 2.Den är så oerhört lättstyrd, tyst och mjuk att rulla. Fjädringen gör verkligen sitt! Jag har kört GT 2 på alla olika underlag. Gräs, skumpig terräng, grusväg, mjuk grusväg till och med på en plogad åker och den har aldrig gjort mig besviken.

City Mini GT 2 tar sig fram oavsett underlag. Den är absolut inte den bästa terrängvagnen som finns, men den är enligt mig den bästa allt-i-allo vagnen. Vagnarnas vagn. Det finns få vagnar som kan ta sig fram i trånga butiksgångar utan problem, för att i nästa stund köra ut på en åker – men City Mini GT 2 gör det med bravur!

Saknar funktionen att bygeln kan svängas undan, jag köpte därför till den tillhörande brickan som har just den funktionen. Utöver det önskemålet tycker jag att Baby Jogger har fått till en riktig fullträff med GT 2!

Jag rekommenderar Baby Jogger City Mini GT 2 till den som vill ha en enda vagn som klarar allt. För ja. Har man en Baby Jogger City Mini GT 2 behöver man (tyvärr) ingen annan vagn!

Köp Baby Jogger City Mini GT 2 hos BabyV
Eller hos Babyland
(Länkarna är en reklamlänkar. Genom att klicka på dem när du ska handla  så stöttar du mig och mitt intresse. Tack på förhand :).. )

Mått

Sits djup 24 cm
Sits bredd 32 cm
Fotstöd 24/28 cm
Ryggstöd 52 cm
Axelbredd 40 cm
Till sufflett 66 cm
Handtag 95-114 cm
Bredd 65 cm
Vikt: 9,7 kg
Maxvikt: 27,5 kg
Hopfälld: 82,5 x 65 x 25,5 cm

Lämna ett svar

%d