Recension av Easy Fly Verse

Min Verse är ett recensionsexemplar jag fått hem i samarbete med Jollyroom. Utöver sittvagnen har jag även fått hem liggdel samt regnskydd.
Vagnen kan köpas som sittvagn eller som duovagn.
Verse kan även användas med Maxi Cosi babyskydd, adaptrar säljs separat.

Denna recension är i samarbete med Jollyroom

Ni hittar Beemoo Easy Fly Verse HÄR!(Annonslänk, använd gärna om du vill stötta mig ❤️)

Videodemonstration av vagnen hittar ni här!

Sittdel

Beemoo Easy Fly Verse är en liten och smidig vagn med vändbar plan sittdel. Ryggstödet justeras med en spärr på baksidan och det finns tre lägen, sittläge, viloläge samt fullt liggläge. Även fotstödet är justerbart och det går att ställa i tre lägen.

Selen är fempunkts och kan delas i tre delar. Dock är det inga problem att trä ur selens axeldel om man endast vill använda sele över höfterna på barnet. Selen går att fästa i tre olika höjder på ryggstödet och har mjuka vadderade selskydd.

Sittdelens klädsel är mjuk och ombonad och kan enkelt monteras av och på om den exempelvis behöver tvättas. Fotstödets tyg kan tas av separat om det blivit extra smutsigt av leriga skor. Det är dessutom väldigt bra tyg för ändamålet (sånt som är lätt att torka av). Fotstödstyget kan även monteras av helt för luftinsläpp under varma dagar. Under tyget finns meshnät. En riktigt smart detalj som jag aldrig sett på en vagn tidigare.

Suffletten är förlängningsbar och, har även en solkeps som kan vikas ut. Med suffletten förlängd och solkepsen utvik täcker suffletten riktigt bra. Den har även en tittlucka med meshnät som öppnas och stängs med kardborre. Bygeln är avtagbar och bygelskydd ingår.

För att vända på sittdelen trycker man in de båda svarta knapparna på vardera sida om sitsen. Mina knappar är väldigt tröga och man får trycka hårt för att få loss sitsen. Jag kan tänka mig att detta är något som blir bättre med användning.

Verse har en viktkapacitet om 22 kg i sittdelen.

Liggdel

Liggdelen till Easy Fly Verse är riktigt bra. Den känns ganska rymlig, trots vagnens nätta storlek och den har många smarta detaljer. Liggdelen har en mjuk uttagbar madrass och även fodret går att montera av. Perfekt om det sker en olycka och tygerna behöver fräschas upp!

Suffletten har en solkeps som går att vika ut. Tyget i suffletten framtill går att öppna och vika upp, under finns meshnät för bra luftgenomströmning – eller som en tittlucka för barn som gillar att ligga och spana på mage. I suffletten finns ett bärhandtag så att man kan bära med sig liggdelen om barnet somnat i vagnen. Till liggdelen ingår liggdelslock /vindskydd.

Liggdelen går att vika ihop till ett hyfsat platt paket vid förvaring.

Måtten på liggytan är:L72 x B32 cm. Maxvikten är 9 kg.

Chassi

Verse har en bra varukorg med höga kanter. Det är inga problem att få plats med skötväskan eller allt annat man behöver under en dag.

Handtaget är av typen knäleds och går att ställa i tre olika lägen. Jag tycker det är bekvämt att hålla i och fungerar bra för mig som är 170 cm lång.

Verse har fjädring på alla fyra hjul. Absolut inget ”gung” men den är heller inte stum. Det är dock en cityvagn som inte passar för grövre terräng. Hjulen är punkteringsfria och gjorda i plast (EVA). Jag har gått en hel del på grus och inget har fastnat i hjulen. Framhjulen är låsbara.

Verse har en fotbroms som man bromsar med genom att trycka ner, och lossar genom att trycka upp underifrån.

Hopfällning

Verse ska kunna fällas med sittdelen på oavsett riktning. Jag tycker dock att den är lite lurig att fälla vilket håll man än har sittdelen. Jag föredrar att fälla den med sittdelen vänd mot mig.

När jag fäller Verse så viker jag först ner handtaget. Sedan lyfter jag på spärren man reglerar ryggstödet med och fäller ryggstödet framåt mot fotstödet. Trycker in de två knapparna som finns på handtaget och fäller chassit nedåt. För att göra vagnen ytterligare lite mer kompakt hopfälld så trycker jag in de båda grå knapparna som sitter bredvid bygelns fästen och trycker in dem samtidigt som jag trycker ihop vagnen.

Vagnen kan sedan förvaras stående, dock så får man vara försiktig så att man inte repar handtaget då det nu vilar mot marken med vagnens tyngd ovanpå. Det går självklart att fälla även om man inte viker ner handtaget. Den kan dock ej förvaras stående då

Körkänsla

Verse är som jag skrev en cityvagn. Den rullar lätt och är enkel att styra. Den känns faktiskt stabil trots sin storlek! Verse är lite tyngre än andra vagnar i samma storlek att häva.

Den fungerar väldigt bra på de underlag den är tänkt att användas. I stan och i köpcentrum. Det är heller inga problem att rulla den på gräs eller grus även om det blir lite stötigt.

Min upplevelse

Beemoo Easy Fly Verse är en vändbar vagn med en prislapp under 2000 kr. Det är fantastiskt!
Det finns så många som är ute efter precis den här typen av vagn, en liten vändbar resevagn, men hittills har utbudet varit ganska skralt i just budgetklassen. Och lösningen för många är ofta att man väljer bort egenskapen ”vändbar” för prislappens skull.

Easy Fly Verse kan inte jämföras, och bör inte jömföras med vagnar som kostar dubbelt eller trippelt så mycket.
Det är helt enkelt inte rättvist.

Jag tycker Verse är en riktigt bra vagn för sitt pris. Den har det mesta av det jag söker i en resevagn/bilvagn. Den är snygg, har ställbart handtag, bra sufflett och varukorg, ställbart fotstöd och en ombonad sittdel. Att tyget är enkelt att ta av är även det ett stort plus för en resevagn!

Framförallt erbjuder den möjlighet att ha barnet vänd mot sig! En egenskap som är oerhört högt värderad av mig. Att den har en relativt låg prislapp ser jag också som något positivt för denna typ av vagn. En resevagn skall gärna vara en vagn man inte behöver vara rädd om. En vagn man kan stoppa in i bilen utan att man först behöver linda in den i bubbelplast 🙂

I beskrivningen står det att Verse fungerar från 0 – 3 år. Jag anser att den passar bäst från 0 – 2 år. På bild nedan sitter min treåring (96 cm) i vagnen, han får plats men det är precis.
Det jag skulle vilja utveckla på Easy Fly Verse är hur den fälls och den hade gärna fått bli ännu mindre hopfälld!

Mått

Viktvikt sits: 22 kg
Sits: Djup 23 cm, bredd 29 cm
Axelbredd: 32 cm
Ryggstöd 48 cm
Fotstöd: 18 cm
Till sufflett: 60 cm
Liggyta: 89 cm
Handtag: 78 – 106 cm
Hopfälld: 26x65x56 cm
Vikt: 9,6 kg

Läs mer här!

Lämna ett svar

%d