Recension av Baby Jogger City Mini 2 4W

Jag har i skrivande stund ägt 4 stycken Baby Jogger City Mini GT och verkligen älskat den vagnen (det är anledningen till att den får flytta in om och om igen).

Jag hade däremot aldrig tidigare haft en City Mini 4W. Därför var det extra kul när jag fick möjlighet att rulla och recensera den uppdaterade varianten City Mini 2 4W ! En av alla Baby Joggers nya modeller som släppts under detta år.

Sonen är 3 år / 96 cm och har gått om plats i City Mini 2 4W


Uppdateringar

Förutom att den fått en ny och snygg design har City Mini 2 4W även fått ställbart fotstöd, ny bättre sele, och en sufflett som går att justera i höjd. Hjulen är numer i PE material, vilket innebär att de EJ tar upp grus!
Handtaget är både snyggt och skönt att hålla i med sin nya design och bygeln matchar perfekt!

Dessutom har hur man fäller ihop vagnen uppdaterats och förbättrats. Borta är de röda säkerhetsbanden på undersidan av sittdelen. City Mini 2 fälls istället genom att man drar i två remmar i sitsen!

Sittdel

City Mini 2 4W har en fast framåtvänd sittdel. Den har en maxvikt om hela 22 kg och är otroligt rymlig. Min son på 1,5 år / 84,5 cm drunknar nästan i sittdelen. Det känns verkligen som att han kommer sitta bra i den länge! Selen är fantastisk, den känns igen från många av Baby Joggers andra vagnar (City Tour LUX mfl). Jag älskar den eftersom man kan välja att bara sätta fast barnet över höfterna om man skulle önska det. Selen går att fästa i fyra olika höjder på ryggstödet.

Fotstödet är justerbart och bjuder tillsammans med det steglöst justerbara ryggstödet på en riktigt bra sovyta. Så bra att jag har nattat min treåring i vagnen utan problem. Hans fötter sticker ut men han har bra stöd för hela kroppen även i liggande ställning! När det rörliga fotstödet inte används klickas detta fast i det fasta fotstödet (chassit) och är därmed inte ivägen när vagnen skall fällas. En smart och praktisk detalj!

I liggläge kan man öppna upp tyget ovanför huvudet på barnet, undertill finns ett meshnät som medger bra luftgenomströmning/ventilation på en varm dag. Suffletten är bra och täckande, den har två stycken tittluckor med klarplast under. Dessa öppnas och stängs med kardborre. Suffletten går att fästa i två olika höjdlägen på chassit, vilket gör att vagnen kan växa med barnet! Med suffletten i det övre läget är det hela 67 cm utrymme från sits till sufflett!

Chassi

City Mini 2 4W har ett fast handtag som är bra i höjd för mig som är 170 cm. Det är gjort i skönt gummi och har en snygg design med Baby Joggers logga diskret på ovansidan och räfflor på undersidan.

Varukorgen är riktigt bra och rymlig och man kan, tack vare dess mjuka kanter, även få in större saker om man skulle så vilja. Baktill på ryggstödet finns även en ficka i meshnät där man kan förvara ytterligare lite saker.
City Mini 2 har en fotbroms som man trycker ner för att bromsa, och puttar upp underifrån för att lossa.

City Mini 2 4W har som man kan ana på namnet fyra hjul (4W = 4Wheels). Dessa är gjorda i PE plast. De tar ej upp grus! Framhjulen är låsbara och vagnen går därmed att köra även i lättare terräng.

Hopfällning

Att fälla City Mini 2 4W är lika lätt som det brukar vara när det gäller BJ. Deras patenterade teknik är oslagbar!

Som jag skrev tidigare har hur man fäller ihop City Mini 2 uppdaterats från föregående modell. Jag älskar att de röda remmarna har försvunnit. Dels för att de inte var så snygga. Dels för att åtminstone jag var dålig på att använda de och då förlorade man dess syfte som faktiskt var säkerhet för ens barn!

För er som inte rullat City Mini tidigare så fanns det röda remmar på undersidan av sittdelen som man fäste med tryckknappar i chassit. Detta var en säkerhetsåtgärd så att ingen skulle komma åt att fälla vagnen av misstag.

Nu är säkerhetsdelen ”inbyggd” i den ordinarie hopfällningen och man fäller vagnen enkelt genom att dra i två remmar märkta 1 och 2! Båda sitter på samma ställe i sitsen. När man drar i dessa så viks vagnen ihop. Så himla lätt och smidigt!

(TV) Dessa röda band fanns på föregående modell, (TH) Den nya lösningen innebär att både fällningsremmen och säkerhetsanordningen sitter i sitsen.

Körkänsla /Min upplevelse

Jag tycker City Mini 2 4W rullar på riktigt bra. Jag har kört både på gräs och grus och inte känt några som helst begränsningar. Vi pratar absolut inte om ”gung” men den känns heller inte så stum som jag upplever att vissa vagnar kan vara. Båda barnen sitter bra i den och bråkar om vem som ska få åka. Jag tycker att den känns som en rejäl vagn. Med fördelen att den både är lätt att fälla och blir smidig och kompakt hopfälld. En riktigt bra kombination!

Jag är positivt överraskad av City Mini 2 4W. Det är en fantastisk stor liten vagn och ha att göra med. Den är snygg och lätt både att framföra och hantera .Den är enkel att fälla och blir mycket kompakt. Att man kan flytta upp suffletten är toppen och gör att den är oerhört rymlig, och den har dessutom hög maxvikt vilket gör att den verkligen kommer att kunna användas länge.

Med sina fyra hjul tar sig fram överallt där jag hade förväntat mig (i stan och lättare terräng), och den bjuder framförallt på härlig komfort för barnet.

Jag tycker handtaget är perfekt för mig som är 170 men skulle önska att det var ställbart. Saknar även funktionen att kunna svänga undan bygeln. I övrigt tycker jag att Baby Jogger fått till en riktigt bra sittvagn/sulky som jag rekommenderar varmt!Köp Baby Jogger hos BabyV eller Babyland (affiliatelänkar)

Genom att klicka på dessa länkar så får jag några kronor tillbaka på ditt köp. Det gör ingen skillnad för dig, men stor skillnad för mig! Stort tack till dig som väljer att stötta mig 🙂


Mått Baby Jogger City Mini 2 4W

Viktkapacitet: 27,5 kg
Sits bredd 32 cm
Sits djup 23 cm
Fotstöd 24 cm (rörligt) /26 (fast)
Ryggstöd 52 cm
Axelbredd 38 cm
Till sufflett 60 cm/ 67 cm
Handtag 102 cm
Längd 96 cm
Bredd 66 cm
Hopfälld 66*78*27 cm

Lämna ett svar

%d