Recension av Britax Go Big 2

Min vagn är ett recensionsexemplar från Britax Römer.

Denna recension är i samarbete med Britax! Till sittvagnen får man en footsack i samma färg. Regnskydd och andra tillbehör köps separat!

Köp Britax Go Big 2 hos ​BabyV (affiliatelänk)


Sittdel

Britax Go Big 2 har en vändbar platt sittdel med steglöst justerbart ryggstöd och fullt liggläge. Sitsen är ombonad och mjuk och fotstödet är ställbar i tre lägen. Rakt ner, rakt ut och snett upp.

Bygel ingår och går att vika ner eller tas bort helt. Från sitsen och runt bygeln sitter ett grenband (en detalj jag älskar och som jag önskar att ALLA vagnar hade).
Selen är en fempunktssele som kan delas i fem delar. Den går att knäppa selen endast över höfterna och inte använda selbanden för axlarna. Selen har mjuka vadderade selskydd i samma snygga färg som vagnen. Selen går att justera i längd och har två olika höjdlägen den kan fästas i.

I sittdelens sidor finns d-ringar så möjlighet finns att använda en extern sele, eller fästa en åkpåse/sittdyna, dessa är snyggt dolda i små fickor i sidan på sitsen.

Suffletten är lång och täckande samt har en utvikbar solkeps. Den hålls på plats med magneter i infällt läge och har en båge inuti som håller den spänd i utfällt läge, en utformning jag verkligen uppskattar. Andra solkepsar upplever jag ibland slappa och att de då mister sin funktion. Men denna på Go Big är verkligen bra och gör att suffletten verkligen skyddar barnet!

Uppe på suffletten kan man öppna upp en bit med dragkedja , under finns en bit i meshtyg, där man kan se barnet eller släppa in luft.

För att vända på sittdelen trycker man in de ljusgrå handtagen på vardera sidor om sitsen och lyfter den rakt upp.

Eftersom Go Big 2 har fullt liggläge går den att använda direkt från nyfödd tillsammans med exempelvis en mjuklift: Liggdel finns även att köpa till!


Chassi

Britax Go Big 2 har riktigt bra punkteringsfria hjul. De är rejäla och rubusta och ger en känsla av lufthjul, med fördelen att man ej riskerar punktering. Framhjulen är svängbara men går att låsa med hjälp av en liten ljusgrå spak med grå knopp, på sidan av dem finns reflexer.

Den egenskap som jag gillar bäst med Go Big 2 är absolut det magiska ”gunget”. Här pratar vi verkligen fjädring. (Gunget MÅSTE upplevas. Om ni ser Go Big 2 i butik – testa att gunga lite!)

Varukorgen är bra och riktigt lättåtkomlig. Den har mjuka kanter som kan fällas upp om man transporterar större saker och vill ha de skyddade. Den kanske inte ser så mycket ut för världen men den rymmer mycket mer än man först tror!

Handtaget är av ergonomiskt och av typen knäleds. Handtagets utseende är inget som lockat mig men nu när jag kört vagnen en hel del så måste jag säga att jag gillar det. Det är lätt att ställa in efter förare oavsett längd! Min man på 186 cm tycker dock att han inte riktigt kan ta ut stegen fullt ut.

Handtaget på Go Big 2 är klätt i snyggt konstläder.

Man bromsar genom att trycka ner bromsen där det står ”stop” och lossar genom att släppa upp den underifrån.


Hopfällning

Britax Go Big 2 går att fälla med sitsen på oavsett riktning på sitsen.
För att fälla med sitsen mot sig fäller man först upp fotstödet, sedan fäller man in handtaget. Man trycker sedan de två grå knapparna på vardera sida av handtaget och för spaken uppåt. Sedan viker man chassit framåt / nedåt så att det blir ett kompakt paket.

Man låser vagnen för transport genom att föra den grå knappen där det står ”lock” åt sidan.

För att fälla upp vagnen så låser man först upp transportlåset, sedan lyfter man vagnen uppåt genom att ta tag i handtaget. Sedan fäller man ut fotstödet, fäller upp bygeln och ställer in handtaget.

För att fälla med sitsen vänd bort gör man på samma sätt med skillnaden att man ej skall fälla in fotstödet.


Körkänsla

Körkänslan är helt klart det bästa med Britax Go Big 2, det är riktigt skön att köra. Jag har skrivit det många gånger och skriver det igen. Gunget går inte att beskriva. Den har så fantastiskt bra fjädring att barnet åker mjukt i princip oavsett vad för underlag man kör på.

Jag har än så länge inte hittat något ställe Go Big 2 inte tar sig fram på.

Gräs och grus är inga som helst problem och eftersom framhjulen är låsbara så går det även att gå i ”tuffare” terräng.

Jag läser ibland att den kan uppleves trögstyrd. Det är inte alls min känsla. Jag tycker att den är väldigt lättmanövrerad för att vara en rejäl och robust vagn!


Min upplevelse

Jag älskar Britax Go Big 2! Det finns ingen vagn som används så flitigt hemma hos oss som just Mr Big.

Den går under namnet sovvagnen. Anledningen är enkel. Minsta sonen sover så otroligt gott i den. Varje gång jag försöker söva i en annan vagn så märker jag skillnad.

Men det är inte bara för sömnen jag gillar den.

Den är rymlig, lättkörd, lätt att fälla och väldigt stabil. En riktigt bra vagn helt enkelt!
Jag var till en början skeptisk till utseendet men det har växt på mig.

Min färg (Graphite Melange / Cognac) är så otroligt läcker.

Det enda jag önskar var annorlunda med vagnen är att jag hade velat att sittdelen satt högre upp. Men det känns mer som en estetisk grej för mig än en funktionell då jag faktiskt aldrig tänker på att den är låg mer än när jag ser den jämte andra vagnar.Mått

Maxvikt sits: 17 kg
Maxvikt varukorg: 10 kg
Sits: Djup 24 cm, bredd 34 cm
Axelbredd: 34 cm
Ryggstöd : 54 cm
Fotstöd: 24 cm
Till sufflett: 58 cm
Handtag: 55-111 cm
Sitthöjd: 50 cm
Hopfälld: 52 x 61,5 x 80,5 cm
Vikt: 14 kg

Testkaninen är 3 år / 96 cm. Minstingen är 1,5 år / 84,5 cm

2 svar till “Recension av Britax Go Big 2”

  1. Finns det npgon vagn som liknar Britax Go Big men som är mer lämpad för längre? Har också hört att vagnen blir svårkörd med ståbräda, vad tycker du om det? 😊

Lämna ett svar

%d