Recension av Britax Smile 2


Jag har köpt och testat en Britax Smile 2 (-18) sittvagn i färgen Cosmos Black.
Vid köp av en Britax Smile 2 sittvagn ingår ett vindskydd i samma färg.Sittdel

Smile har en platt sittdel med fullt liggläge. Fotstödet är ställbart.

Selen är fempunkts och delbar. Ryggstödet har tre olika lägen. Sittläge, viloläge och liggläge och för att reglera den så lyfter man på handtaget bak på sitsen. Den förlängningsbara suffletten med upf 50+ är lång och täckande och har en integrerad solskärm. Bak på suffletten finns en tittlucka som öppnas och stängs med dragkedja. Bygeln är avtagbar och kan svängas undan. Smile har även ett grenband som fästes runt om bygeln.

För att vända på sittdelen så trycker man in två knappar, en på vardera sida om sitsen.


Chassi

Smile har en stor varukorg som är åtkomlig från alla håll, denna har en maxvikt på 7 kg och är försedd med reflexdetaljer. Handtaget är av typen knäleds. Smile har luftdäck, 8 tums svängbara fram och 12 tums bak. Framhjulen går att låsa och detta görs genom att trycka ner en grå knapp fram på hjulen.Hopfällning

Smile kan fällas med sittdelen på om den är vänd bort från föraren. Den fälls genom att man trycker in och drar upp två knappar på vardera sida om handtaget. Den kan förvaras stående.Min upplevelse

Brio Smile var min första vagn och jag älskade allt med den. Britax Smile 2 är uppföljaren till Brio Smile och den är till och med ännu bättre!

Britax Smile 2 har allt man behöver i en vagn. En fantastisk sufflett, fullt liggläge och en stor varukorg. Barnet sitter högt upp, så att ha ögonkontakt är enkelt. Det är en av mina absoluta favoritegenskaper med vagnen. Att man har barnet så pass högt upp att man inte behöver luta sig ner att få kontakt. Båda mina barn verka även de gilla den detaljen!

Vagnen fungerar lika bra på promenaden i skogen som i den trånga butiken och styrs lätt med en hand. Den känns aldrig jobbig att manövrera oavsett underlag. Den har lufthjul som gör att den rullar mjukt och tar sig fram överallt. Jag har kört den i snö, på kullersten, på skogsvägar och i grus – och den har aldrig gjort mig besviken.

Man kan klicka sitt Britax babyskydd direkt på chassit. En funktion man inte vet att man behöver, men som är guld värd när bebis somnar i bilen och man behöver göra ett ärende. Denna funktion gör också att man inte alltid behöver släpa med liggdelen i bilen, vilket är skönt då det är den som tar mycket plats.

Liggdel går att köpa i paket tillsammans med vagnen eller separat. Eftersom Smile har fullt liggläge kan man även välja att använda mjuklift eller hårdlift, som är en typ av insats som läggs i sittdelen, istället för liggdel. Fördelen med detta förutom att man sparar lite pengar är att man kan använda sittdelens fantastiska sufflett som skyddar oerhört bra redan från det att barnet är nyfött. Liggdelens sufflett är tyvärr inte lika lång och täckande.

Chassit blir kompakt när det är hopfällt och är lätt att lasta. Smile går att fälla med sittdelen på när den är vänd bort men inte när den är vänd mot föräldern. Det är synd och kan kännas omständigt. Men det är inte hela världen och de två delarna kan läggas samman och tar ändå relativt lite plats.

Det som kan tyckas negativt med Smile är att den är lite kort i ryggen, vilket innebär att den inte fungerar ”vagnstiden” ut. Min son satt bra i vagnen till han var 2 år/ca 86 cm. Vid denna ålder vill man ofta byta vagn från en duovagn till en enklare sittvagn, så att sitsen är kort i ryggen är ingen stor nackdel i min bok. Tittar man på att köpa en vagn från nyfödd så kan jag verkligen rekommendera Smile då man får väldigt mycket vagn för pengarna. Jag brukar säga att det är en perfekt ”förstavagn” och med det menar jag att man får allt man behöver i en vagn (innan man riktigt vet vad det är man faktiskt behöver!).

Jag älskar det mesta med Smile men den största fördelen enligt mig är det höga sittläget i kombination med den fantastiska suffletten och den generösa varuorgen. Britax Smile 2 passar familjen som vill ha en allsidig, rejäl men ändå smidig vagn till ett riktigt bra pris!Mått

Maxvikt sittdel: 17 kg

Mått hopfälld med sittdel: 38 x 57 x 89 cm

Vikt:

Bredd uppfälld: 57 cm

Längd uppfälld: 79 cm

Handtagens höjd: 82 cm / 112 cm

Sittdel: Bredd 32 cm (rumpa) / 33 cm (axel), rygg 42 cm, höjd till sufflett 62 cm, fotstöd 26 cm

Läs mer här!


Köp Britax Smile hos Babyland eller Pyret & Snäckan (annonslänk)

2 svar till “Recension av Britax Smile 2”

  1. Hej!Tack för en toppenrecension! Jag är så sugen på en Britax Smile 2 till min tjej men som redan nu är lite mer än 80 cm och 16 månader.Har du något bra tips på någon annan vagn? Älskar att Britaxen är vändbar och högt upp! Plus att korgen är så stor!

  2. Hej! Tack så jättemycket. Jag älskar också Smile men till din tjej kanske det är lite sent att köpa just den. Det finns flera alternativ på vändbara vagnar. Men tyvärr har inte alla allt det du söker. Den som kommer närmst skulle jag säga är Balios S, Joolz Hub , Baby jogger Premier eller Uppababy Cruz. Balios S är en väldigt prisvärd, vändbar vagn. Bra fjädring, lång sufflett och relativt stor varukorg. Fälls smidigt och blir kompakt. Barnet sitter dock inte så högt. Joolz Hub är också vändbar. Rullar som en dröm. Men barnet sitter inte högt och varukorgen är ganska liten. Premier är vändbar den också. Rymlig sits och grym varukorg. Barnet sitter dock inte lika högt som i Smile och suffletten hade gärna fått vara längre . Den som kommer allra närmst är nog Uppababy Cruz. Den är vändbar med en gigantisk varukorg och barnet sitter högt. Den är dock väldigt stum! Rekommenderar dig att provköra i butik 😊 Du får gärna lämna fler kommentarer eller skicka ett pm på Instagram om du har fler frågor 😊 Mvh Josefine

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: