Recension Beemoo Pro Duo

Recensionen innehåller reklam samt annonslänkar

Beemoo Pro Duo är en duovagn (vagn med sittdel och liggdel) som du hittar hos Jollyroom.

Med tanke på det relativt låga priset hade jag inte jättehöga förväntningar när jag fick hem vagnen.
Det första jag reagerade på var att lådan var så liten och lätt, hur kunde ens en duovagn få plats i den?
När jag sen packade upp vagnen måste jag säga att jag verkligen blev positivt överraskad!
Första intrycket är att den är rymlig, har bra sufflett både på sittdel och liggdel – samt att den faktiskt är riktigt trevlig att rulla!


Sittdel

Beemoo Pro duo har en vändbar ergonomisk sittdel. Suffletten är förlängningsbar och täcker väldigt bra. Den har en solkeps längst fram och en tittlucka som öppnas och stängs med en tyst magnet. Innanför tittluckan finns meshtyg för bra luftgenomströmning.

Sitsen är härlig och ombonad och har en fempunktssele med mjuka axelvaddar. Selen kan justeras i tre olika höjdlägen. På baksidan av ryggstödet är hålen för selen dold, en väldigt stilren detalj.

Justeringen av sittdelen görs på ett sätt jag aldrig varit med om innan, man justerar den genom att trycka in två knappar på vardera sida om sitsen. Det fungerar bra men jag skulle föredra ett sätt som inte kräver två händer.  
Sittdelen har tre lägen den kan ställas i. Sittläge, viloläge och liggläge.  

Bygeln är svängbar och klädd i konstläder. Att den är svängbar innebär att den kan svängas undan för att sätta i barnet, bygeln går även att ta av helt. Fotstödet är justerbart och längst ner är det klätt i plast, en detalj jag gillar då det är lätt att torka av. Det finns även ett fast fotstöd i chassit om man väljer att rulla med barnet vänt framåt. Sittdelen har en maxvikt om 22 kg.

Julian är 3 år / 97 cm och får faktiskt plats väldigt bra i vagnen! Han får plats bra under suffletten och kan till och med ligga ner bekvämt. Han når ännu inte ner till “fotstödet” i chassit och har där alltså en bit att växa på. Jag bedömer att man kan rulla Beemoo Pro Duo till barnet är minst 3-4 år, framåtvänd fungerar den även för äldre barn. Jack på sista bilden är 112 cm lång.

Liggdel

Liggdelen känns väldigt ombonad med quiltat grått snyggt tyg på insidan. Madrassen är ca 2,5 cm tjock och har ett matchande grått quiltat överdrag, som går att ta av och tvätta. Suffletten har en bra solkeps som täcker barnets överkropp i liggläge. Liggdelslocket sitter fast med dragkedja och har ett snyggt mönster. I suffletten sitter ett bärhandtag som är klätt i konstläder.
En härlig detalj som jag inte stött på innan är att man kan öppna upp liggdelens tyg vid fotändan och fälla ner det, för att på så sätt skapa luftgenomströmning och ventilation i vagnen. Jag gillar denna möjlighet då jag tror att det kommer göra att det inte blir så varmt i vagnen, samtidigt som bebis inte riskerar att få solen i ansiktet eller bli störd av ljuset som de blir av den klassiska lösningen med en öppning för luft uppe vid huvudet.

För att ta av liggdelen från chassit trycker man in två knappar, en på vardera sidan om liggdelen, man kan sedan bära den i bärhandtaget.


Chassi

Beemoo Pro Duo har en fotbroms man trycker ner för att bromsa, och trycker ner längre fram för att lossa. Vagnen har punkteringsfria lättviktshjul (EVA). Jag har nästan enbart kört vagnen på grus och än så länge har det inte fastnat några gruskorn i hjulen. Framhjulen är svängbara men går vid behov att låsa.

Pro Duo har fjädring på alla fyra hjul. Varukorgen är djup och rejäl, dock lite svåråtkomlig med liggdel på. Handtaget är av typen teleskop och det är klätt i konstläder. Längden är perfekt för mig som är 170, jag kan gå normalt och till och med ta ut stegen utan att slå i chassit. Även pappa här hemma, på 185 cm, kan rulla vagnen bekvämt.
Mitt på handtaget sitter plastpluppar som står ut. Dessa skyddar handtaget när man förvarar det stående hopfällt.

När jag först fick hem vagnen så vobblade mina framhjul lite lätt. Efter att ha påtalat detta för Jollyroom hittade de en lösning med en reservdel som sätts fast på infästningen till hjulen (på chassit). Efter det är problemet som bortblåst! Vagnen rullar numer jämnt och fint.

Tillbehör

Till vagnen får man förutom chassi, sittdel, bygel och liggdel med liggdelslock även adaptrar till babyskydd. Adaptrarna fungerar med babyskydd från Axkid Modukid, Maxi Cosi, Besafe och Cybex.


Hopfällning

Chassit fälls enkelt genom att man trycker in två knappar på mittstaget, och lyfter det rakt upp. Det kan sedan förvaras stående om man drar ut handtaget lite.

Vagnen kan fällas med sittdelen på om sittdelen är vänd utåt, men då är det svårt att komma åt knapparna för att fälla den. Så det allra enklaste och sättet jag rekommenderar att man fäller på, är att man tar av sittdelen först. Jag brukar även ställa framhjulen framåt innan jag fäller för att de inte ska fastna.


Körkänsla / Min upplevelse

Beemoo Pro duo är en väldigt trevlig vagn att rulla. Den styrs med en enhandsfattning och är väldigt lätt att både svänga, häva och köra. Den gör sig allra bäst på släta underlag och i stan, på grus tenderar den att bli lite ”hoppig”. Den är fortfarande väldigt lättkörd på grus men hjulen är lite för lätta och stumma för att ta upp stötarna.
Det kommer att finnas lufthjul att köpa till vagnen och jag tror att dessa kommer att förbättra körkänslan avsevärt för fjädringen finns där.

Min ärliga åsikt om Beemoo Pro Duo är att man får väldigt mycket vagn för pengarna. Det har jag sagt om vagnar tidigare men jag har aldrig menat det så mycket som nu.
Man får en rymlig vagn (i både sittdel, liggdel och varukorg), som är lättkörd och trevlig att rulla och som därtill är väldigt snygg och stilren – till ett pris som de flesta skulle hålla med om är väldigt billigt. Efter att ha rullat Pro Duo ett tag tycker jag att den absolut är värd sitt pris!

Jag rekommenderar Beemoo Pro Duo till den som har en något lägre budget att köpa vagn för, men som vill köpa nytt och få garanti med allt vad det innebär. Till den som är ute efter en duovagn som man kan rulla direkt från det att bebis är nyfödd och upp till åtminstone 3-4 år. Som mest rullar i stan eller på hårdgjord yta. Som vill ha en snygg vagn med riktigt bra suffletter och stilrena detaljer.

Vill du köpa Beemoo Pro Duo och samtidigt stötta mig? Använd gärna min länk till Jollyroom. Just nu får man babyskyddet Axkid Modukid på köpet!

Mått

Bredd vagn: 60 cm
Vikt vagn: 9,8 kg
Maxvikt sittdel: 22 kg
Maxvikt liggdel: 9 kg
Sits djup: 22 cm
Sits bredd: 32 cm
Fotstöd: 24 cm
Till fast fotstöd: 38 cm
Ryggstöd: 52 cm
Axelbredd: 30 cm
Till sufflett: 60 cm
Handtag: 100 – 110 cm
Sitthöjd: 62 cm
Liggdel innermått: 32 x 78 cm

Lämna ett svar

%d