Recension av Beemoo Swing+

Inlägget innehåller reklam samt annonslänkar för Jollyroom

Beemoo swing+ är en syskonvagn med vändbara sittdelar till ett pris av runt 3000 kr! Att den just har vändbara sittdelar och en låg prislapp gör den nästan unik i sitt slag. Av den anledningen bad jag Jollyroom om möjligheten att få recensera den, för att kunna klara ut vad man får för en, i syskonvagnssammanhang, låg peng!


Tillbehör
Swing + säljs som sittvagn med två vändbara sittdelar. Till sittdelarna får man vindskydd/footsack. Liggdel finns att köpa till!

Mitt recensionsexemplar är i färgen Black Melange.


Sittdelar
Sittdelarna är vanliga sittdelar (ej ergo) med ryggstöd som kan ställas i upprätt sittläge, viloläge och nästintill fullt liggläge. Suffletten är steglöst justerbar och kan även förlängas, under förlängningen finns ett tygstycke som man kan välja att ha öppet eller stängt. Under tygstycket finns ett meshnät som medger riktigt bra luftcirkulation under varma dagar. Suffletten har även en tittlucka med meshnät och en förvaringsficka bak på. En stor fördel med sittdelarna är att suffletten är väldigt lång och täcker garanterat barnet bra både i sittläge och liggläge. På suffletten finns detaljer tvärsgående sömmar av reflextyg.
En nackdel med suffletten är att den låter väldigt mycket (knäpper) när man justerar den.

Selen är fempunkts och går att dela i lika många delar. Man kan välja att spänna fast barnet endast över höfterna om så önskas (detta rekommenderas ej av Jollyroom). Selen kan ställas i två olika höjder.

I sitsen finns d-ringar där man exempelvis kan fästa en dyna eller en åkpåse. Fotstödet är justerbart och kan ställas i fyra olika lägen. När barnen åker framåt kan de även vila benen på det inbyggda fotstödet i chassit. Till varje sittdel får man grenband samt bygel. En stor fördel när man rullar större barn då jag ej känner att man då måste spänna fast dem!

Jag skulle säga att sittdelen rymmer barn upp till ca 2,5 max 3 års ålder. Julian blev 3 i januari, är 98 cm och det är precis att jag får suffletten över hans huvud. Benen har han gott om utrymme för. Han kan åka bekvämt men skulle inte sova så bra i vagnen.

Eftersom sittdelen har fullt liggläge kan man använda en mjuklift i den till bebis och därmed använda sittdelen ändå från det att bebis är nyfödd.


Denna nya uppdaterade variant av Beemoo Swing + har en maxvikt om 22 kg per sittdel!


Chassi
Swing + har fyra stora rejäla punkteringsfria EVA hjul, varav de främre är svängbara och går att låsa. Låsa dem gör man enkelt med ratten som sitter på ovansidan av fotstödet ovan hjulen.
Handtaget är klätt i skumgummi och av typen knäleds. Det går att justera till att passa korta såväl som långa förare.
Varukorgen är okej i storlek men lite svår att komma åt med sittdelarna monterade vända mot föraren.
Swing + har en stor och tydlig fotbroms som löper längst med hela bakstaget och därmed är väldigt lätt att komma åt.


Hopfällning
För att fälla ihop Beemoo Swing + trycker man in knappen på spärren som sitter till höger om handtaget och för spärrarna på båda sidorna om handtaget uppåt samtidigt, lossar spärren som sitter på höger sida om chassit, och viker sedan handtaget bakåt/nedåt. Swing + kan förvaras stående när den är ihopfälld.
Vagnen kan fällas med sittdelar på oavsett riktning på sittdelarna. Men den blir väldigt stor om man fäller den med sittdelarna vänd mot föraren, så vill man fälla den med sittdelar på rekommenderar jag att man har de vända framåt och att man fäller dem till liggläge. Då blir vagnen så kompakt som möjligt.


Körkänsla
Vagnen är mer lättrullad än jag hade kunnat tro. Den tar sig fram, om än lite skumpigt, både på gräs och grus. Tack vare hävkraften i det långa handtaget är den dessutom hyfsat lätt att få upp och över kanter. Swing + skramlar en del när man rullar den men bjuder ändå på en bra körtur.


Min upplevelse
Om man köper Swing + och förväntar sig att få samma kvalitet och känsla i vagnen som när man köper en annan syskonvagn med vändbara sittdelar för + 10 000 kr mer – då kommer man bli besviken.
Beemoo Swing + ÄR en budgetvagn och det märks till del. Men om man går in med rätt inställning, vet om vad man köpt och inte förväntar sig något annat då tycker jag att man får en bra vagn för pengarna.
Fördelen med Swing + är att den är väldigt lättkörd för sin storlek, har riktigt bra och täckande suffletter och massa bra funktioner och finesser som fullt liggläge, reflexdetaljer i suffletten, bra möjligheter till luftgenomströmning, rejält fotstöd och en bra och justerbar sele.

 
Nackdelarna är att vagnen är stor både uppfälld (79 cm bred) och hopfälld och att sittdelarna är relativt små. Utöver det skramlar den och låter en del som dyrare vagnar oftast inte gör.

När man rullar syskonvagn med två små barn värderar jag möjligheten att ha de vända mot mig väldigt högt. Det får man i Beemoo Swing+. Man får dessutom en vagn där barnen kan sova gott, skyddade från väder och vind tack vare fullt liggläge och väldigt bra suffletter.

Är man ute efter en vagn med vändbara sittdelar i en lägre prisklass, inte ska packa in vagnen i bilen var och varannan dag och rör sig på hyfsat jämnt underlag så rekommenderar jag Beemoo Swing+. För den låga pengen får man en rejäl vagn!

Vill nibköpa Beemoo Swing+ hos Jollyroom och samtidigt stötta mig – klicka här!Mått

Vikt vagn 17 kg
Bredd vagn 79 cm
Maxvikt sittdel 22 kg
Maxvikt liggdel 9 kg
Mått hopfälld 94x79x46

Sits djup 28 cm
Sits bredd 29 cm
Ryggstöd höjd 44 cm
Ryggstöd bredd 29 cm
Fotstöd 26 cm
Till sufflett 56 cm
Handtag 80 – 110 cm

Lämna ett svar

%d