Recension av UPPABaby Cruz

Jag har under ett par månader haft privilegiet att rulla fantastiskt fina UPPABaby Cruz i färgen “Jake” (som är helsvart). Nedan kan ni läsa om vad jag tycker om denna lilla läckerbit 🙂

Recensionen är i samarbete med UPPABaby Scandinavia.

Sittdel

UPPABaby Cruz har en ergonomisk sittdel som kan vinklas i fem olika lägen. Detta görs enkelt med en enhandsfattning genom att trycka in den ljusgrå spärren på baksidan av sittdelens ryggstöd. Sittdelen kan regleras från upprätt sittläge, förbi tre vilolägen ner till liggläge.

Även fotstödet är reglerbart och kan ställas i två lägen.

Att den är ergonomisk innebär att barnet sitter som i en ”skål”. Vissa barn föredrar just den här sitsen framför den ”platta”. Mina barn har aldrig tyckt bättre om den ena eller den andra, men de har alltid suttit bra i ergonomisk sits!

Selen är fempunkts och kan delas i tre delar. Vill man bara använda sele över höfterna går selen till axeldelen att trä ur och tas av.

Selen går att fästa i tre olika höjder på ryggstödet och kan därmed anpassas efter barnet som åker.

Suffletten har ett UV skydd om +50 och är tillsammans med solkepsen okej i längd. Dock önskar jag att den skulle vara lite längre, då sonen får solen i ögonen i liggläge. Detta kan lösas med exempelvis en extern solkeps.

Suffletten har en generös tittlucka/ventilationslucka med meshnät, som öppnas och stängs ljudlöst med magneter. Luckan kan även sättas fast i öppet läge med hjälp av en liten gummistropp.

Sufflettens fäste går att flytta upp på sittramen och detta skapar ytterligare 5 cm utrymme åt barnet, en riktigt bra detalj som gör att sittdelen känns väldigt rymlig. Stora sonen som snart är fyra får plats trots att han är ca en meter lång!

Bygeln är klädd i äkta läder och går att svänga undan. Den är därmed inte i vägen då man ska sätta i och ur barnet.  

För att vända på sittdelen trycker man in de två ljusgrå knapparna som sitter på respektive sida om sitsen.

Sittdelen har en maxvikt om 15 kg (EU) och 22,7 kg (USA)

Chassi

UPPABaby Cruz har en riktigt bra, rymlig och lättåtkomlig varukorg som rymmer det mesta man kan tänkas släpa med sig på promenaden.

Handtaget är av typen teleskop och höjden regleras genom att den ljusgrå knappen på undersidan av handtaget trycks in. Handtaget fungerar väldigt bra att ställa in för mig som är 170 cm lång.  Jag kan promenera normalt och till och med ta ut steglängden rejält utan att ta i chassi eller varukorg.

Framhjulen är svängbara men går att låsa så vagnen fungerar även att framföra i lättare terräng. Man låser framhjulen genom att trycka ner den ljusgrå knappen på vardera sida av hjulen.


En bra sak med UPPABaby Cruz är att det är tydligt vilka knappar och spärrar som fyller en funktion. Alla är nämligen ljugrå!


Cruz har rejäl röd fotbroms som inte går att missa. Man trycker ner den för att lägga i bromsen och petar upp den för att lossa.

Hopfällning

UPPBaby Cruz fälls enkelt med sittdelen på i ett enda steg. Först ställer man handtaget i sitt yttersta läge. Sedan drar man upp de båda spärrarna på sidorna där handtaget möter chassit och fäller sedan det nedåt, mot sig. Om man vill göra vagnen ännu mer kompakt hopfälld kan man även vinkla in fotstödet. Cruz förvaras bäst stående.

På handtaget finns små piggar som skyddar handtaget mot att bli förstört vid förvaring. En genomtänkt och smart detalj!

Ståbräda (PiggyBack)

Ståbrädan till UPPABaby Cruz är fantastisk. Det är ett tillbehör som är väl värt pengarna. Man monterar två stycken fästen och en hållare på chassit och sedan sätter man lätt brädan på plats i dessa. Fästena och hållaren kan sedan sitta kvar på vagnen även när ståbrädan ej används.  

Brädan manövreras enkelt upp och ur vägen med hjälp av foten när barnet har hoppat av och vill gå. En väldigt uppskattad egenskap då man slipper sätta sig ner och trixa med brädan eller fixa med upphängningsband.
Tack vare den enkla uppfästningen så är den heller inte i vägen när den inte används! Från uppfällt läge fäller man enkelt ner brädan, även där endast hjälp av foten. Helt enkelt en handsfree och enkel lösning! Vagnen kan dessutom fällas med ståbrädan monterad vilket är riktigt jäkla bra.

Körkänsla

UPPABaby Cruz är väldigt lättrullad och skön att köra. Den är dock ganska stum. Men så länge man håller sig på gräs, grus och i stadsmiljö är den en fröjd. Som cityvagn är den ultimat! Cruz är en lättkörd och smidig vagn att rulla i trånga butiksgångar och varukorgen rymmer dessutom allt man vill transportera med sig hem!

Min upplevelse

Jag uppskattar verkligen UPPABaby Cruz. Det är en snygg och lättkörd vagn som trots sin smidiga storlek är väldigt rymlig.

Varukorgen är fantastisk och detaljerna, som lädret på bygel och handtag gör väldigt mycket för helheten. Att fälla Cruz är plättlätt och ståbrädan är riktigt bra.

Allt som allt är det en härlig vagn!


Det jag hade önskat är bättre fjädring, längre sufflett samt att den skulle vara mindre hopfälld – då hade Cruz gått från att vara en riktigt bra vagn till att vara en av de bästa vagnarna!

Cruz passar familjen som vill ha en lättkörd cityvagn med en varukorg som sväljer massor. Som kanske har ett större barn som ibland behöver åka ståbräda.

Mått

Maxvikt sittdel: 22,7 kg (USA), 15 kg (EU)
Maxvikt varukorg: 11 kg
Mått hopfälld enkelvagn: 55 x 50 x 91 cm
Vikt: 9,8 kg
Bredd: 55 cm
Längd: 93 cm
Handtags höjd: 101-108 cm
Sitthöjd: 62 cm
Sittdel: Bredd 30 cm (rumpa) /  31 cm (axel), djup 23 cm, rygg 48 cm, höjd till sufflett 60 cm, fotstöd 20 cm
Läs mer här!

Genom att använda nedanstående affiliatelänkar så stöttar du mig och gör att jag kan fortsätta lägga tid på att skriva recensioner. Du förlorar ingenting på det, men jag kan tjäna några kronor. Tack på förhand!

Köp UPPABaby Cruz hos:

Jollyroom

%d bloggare gillar detta: