Så färgar du en solblekt vagn!

Har din barnvagn blivit solblekt? Skiftar sufletten eller varukorgen i brunt?

Ingen fara – det går att färga!

Den enkla lösningen skulle vara att slänga in allt i tvättmaskinen med textilfärg. Men tyvärr är det bara slöseri med pengar. Sådan färg biter inte på vagnens impregnerade tyger.

Det du måste göra är att måla!

Du behöver:

* Textilfärg från Panduro (med vit kork – den för ljusa tyger)

* Pensel

* Svamp

* Något att hälla upp färgen på

* Tålamod

Det är också bra att ha:

* Golvskydd

* Tejp

* Handskar

* Tops

* Värmepistol

Gör så här:

Innan du börjar se till att tvätta tygerna du ska färga. Det enklaste är sedan att ha kvar sufletten, om det är den du ska färga, på vagnen och färga den där. Se till att skydda golvet mot spill. Täck över det som inte ska få färg på sig med tejp. Måla sedan med pensel och använd svampen för att jämna ut om det behövs. Var noggrann och se till att komma åt i alla skrymslen. Det räcker oftast med ett lager, men du kan behöva måla fler. Får du färg någonstans där den inte ska vara (exempelvis på loggan), använd tops och vatten för att ta bort det! När du är nöjd fixera resultatet med värmepistol. Har du ingen värmepistol kan du försöka med hårfön, strykjärn (lägg bakplåtspapper över) eller torkskåp. Har man inte tillgång till något av dessa alternativ så skall färgen fixera sig själv efter två veckor. För att testa om färgen sitter. Ta en våtservetter och testa på ett hörn, färgen skall inte släppa.

Ställ gärna frågor i kommentarsfältet eller på Instagram om du undrar något.

Lycka till!

Ett svar till “Så färgar du en solblekt vagn!”

Lämna ett svar

%d