Britax – Stay Cool

Inlägget innehåller reklam samt annonslänkar

Sommar och sol innebär värme – och små barn och värme brukar inte vara en så bra kombination. Det är väldigt lätt att det blir allt för varmt i vagnen då vagnar oftast är gjorda för att vara mysiga, skyddande och ombonade – något som är positivt på vintern – men som får motsatt effekt på sommaren eftersom de då håller inne värmen. Britax har tagit fram tillbehör till Smile III för att underlätta just det här faktumet – ”Stay Cool” finns som både dyna och sufflett!

Stay Cool Sittdyna
Sittdynan från Britax är gjord av ett meshtyg som ”andas” och gör att, precis som namnet antyder, barnet lättare kan reglera sin temperatur och hålla sig sval. Dynan har vertikala öppningar för selen (BÄSTA sortens dyna) som ”stängs” på baksidan med kardborre. Längst upp på dynan finns små kardborrestroppar som är kompatibel med fästena som sitter längst upp på ryggstödet i Smile III, dessa gör att dynan stannar på sin plats.
Jag har egentligen inget negativt att säga om dynan alls. Den är utformad precis så som jag vill att en dyna ska vara. Önskar bara att den skulle finnas i fler färger och kanske i en tjockare vintervariant.

Gör dynan det den lovar?
Ja. Min uppfattning är att det blir svalare om rygg och rumpa för bebis när hon ligger på den. För denna recensions skull har jag även testat att sitta på dynan framför datorn och jag upplever att det blev behagligare temperatur även för min rumpa 😉
Man ska dock komma ihåg att dynan är tänkt att hjälpa barnet att kunna reglera sin temperatur, den kyler inte ner barnet.

Passar dynan i fler vagnar?
JA! Dynan är universell i sin utformning och sitter även bra i andra vagnar. Finns det inga fästen längst upp på vagnens ryggstöd så har kardborrestropparna ingen funktion att fylla. Men å andra sidan så har de flesta dynor inget inbyggt sätt att sättas fast med så detta är inget jag skulle störa mig på.

Stay Cool Sufflett
Suffletten är en sommarsufflett med ventilerande nätpaneler som tillåter luften att cirkulera på optimalt sätt i vagnen. Det finns inget sätt att stänga för panelerna när man använder sig av stay cool suffletten, men de är strategiskt placerade och bebis slipper (oftast) sol i ansiktet.
Till suffletten får man bågar och fästen så den är väldigt enkel att montera. Det är bara att ta av den vanliga suffletten och sen sätta dit stay cool på precis samma sätt som den andra satt.

Integrerat myggnät
Längst fram på suffletten finns en ficka med ett integrerad myggnät. Detta dras ut och fästes runt fotstödet, samt runt sidan av sittdelens ram med kardborrestroppar för att på så sätt stänga insekter ute. Myggnätet sitter sträckt när suffletten är i ej förlängt läge. När suffletten är förlängd så blir det därmed slappt.
Jag vet inte riktigt vad jag tycker om denna lösning. Jag skulle önska att det var sträckt i förlängt läge, men å andra sidan så skulle det innebära att det inte gick att använda när suffletten var i ”normalläge” så jag anser nog ändå att Britax gjort rätt i det här fallet även om det estetiskt inte är så snyggt när suffletten är förlängd.

Heads up!
Ha koll på kardborren som sitter längst bak på suffletten, är man oförsiktig när kan denna fastna i nätpanelen som sticker ut på insidan av suffletten när den är hopfälld (när suffletten väl är monterat är detta inget problem).

Är suffletten kompatibel med Smile II?

JA! Enligt min följare Jenny som har suffletten monterad på sin Smile II så är den det.. Fästena är samma som på Smile III så suffletten klickas på i de ordinarie fästena. det som skiljer är att kardborren som sitter bak inte stämmer överens och att man därmed får hålla emot suffletten när den ska förlängas.


Vill ni köpa dynan eller suffletten får ni gärna göra det genom att klicka på min länk till BabyV här!
Då får jag en liten kickback från ert köp och kan fortsätta att köpa, testa och visa upp saker för er. Tack snälla ni för att ni väljer att stötta mig!

Recension av Joolz Aer

Recensionen innehåller reklam samt annonslänkar

Jag visste inte riktigt vad jag hade att förvänta mig när jag packade upp Aer, men jag kan redan nu säga att vagnen trots detta förvånade mig. Från att vara ganska likgiltig blev jag med ens ett Aer-fan!
Det är något alldeles speciellt med körkänslan i Joolz vagnar. Har ni testat att rulla Hub + och håller med om att körkänslan är grym? Då kommer ni även att gilla Aer! Mer lättrullade vagnar än de som Joolz tillverkar går inte att hitta!

Sittdel
Aer har en fast framåtvänd väldigt ombonad sittdel. Själva sitsen är mjuk och vadderad ochen riktig dröm för barnet att åka i. Selen är fempunkts och kan delas i lika många delar, varje del fästs för sig i spännet och dras sedan åt genom att man helt enkelt drar i andra änden (bästa sortens sele!). Selen justeras steglöst i höjdled och öppnas enkelt genom ett tryck på den stora vita knappen på mitten.
Ryggstödet på Aer går att ha i sittläge samt viloläge. För att få det i viloläge öppnar man dragkedja på baksidan av ryggstödet, och släpper sedan på en rem innanför dragkedjan. Detta är en väldigt snygg och stilren lösning – men inte den mest praktiska. Det bästa med ryggstödet på Aer är hur långt det är och att det går ändå upp till suffletten. Även längre barn sitter bra i Aer och har till och med stöd för huvudet, något som nästan är unikt i sitt slag!

Joolz Aer sufflett är förläningsbar och i förlängningen finns ventilationspaneler i form av meshnät. En bra detalj om vagnen används under varma dagar då det gör att luften klättare kan cirkulera hos barnet. Givetvis kan man även använda panelerna som tittlucka. Aer har ett fast fotstöd i chassit och man kan köpa till ett benstöd.

Bygeln till Aer säljs även den som tillbehör. Den är snyggt klädd i konstläder med Joolz och är av typen swing-away.

Liggdel
Aer kan fällas med liggdelen på! Just hur en vagn kan fällas brukar inte vara det jag nämner först men i detta fallet är det just den detaljen som gör Aer så underbar att rulla med en liten bebis! Inte nog med att man kan fälla den med liggdelen på, det är dessutom oerhört smidigt att göra OCH man behöver inte tömma liggdelen på prylar innan man gör det. HUR BRA!?

För att använda sig av liggdelen måste man först montera av sittdelstyg samt sufflett. Sedan klickar man i liggdelen i färdiga fästen på chassit. Liggdelen tas av från chassit genom att använda spärren som sitter på utsidan av liggdelen nedanför suffletten.

Insidan på liggdelen till Joolz Aer är klädd i ett mysigt och mjukt ”pyjamastyg” som sitter fast med tryckknappar. Innertyget sitter ihop med yttertyget, allt går att montera av men det är inget man vill göra ofta då det kräver lite jobb. Madrassen till liggdelen är en ca 3 cm tjock mjuk skumgummimadrass med ett överdrag av ”ventilerande” meshnät (ni vet sånt där lite tjockare nättyg med ett inbyggt lager av luft). Liggdelen har fästen för bygeln och jag rekommenderar att man investerar i den för då har man dels någonstans att fästa leksaker till bebis i, men främst för att man då har ett sätt att bära med sig liggdelen på när bebis har somnat.

Suffletten till liggdelen är precis som till sittdelen förlängningsbar. Även om jag i princip alltid önskar att suffletter ska vara längre tycker jag att denna faktiskt fyller sitt syfte mycket tack vare dess vinkel. Längst bak på suffletten kan man öppna upp tyget och blotta ett meshnät för optimal ventilation och luftgenomströmning.
Liggdelslocket fästes med dragkedja hela vägen runt om och sitter väldigt bra.


Chassi
Framhjulen på Joolz Aer är svängbara men går att låsa. Alla fyra hjul är avtagbara och gjorda av hårdplast. Hjulen tar inte upp grus.
Handtaget är fast och lite högre än på många andra resevagnar jag testat. För mig som är 170 cm fungerar det perfekt och jag kan gå precis som vanligt utan att sparka i chassit. Handtaget är klätt i konstläder (köper man bygel till vagnen så ska man välja den som matchar handtaget).
Aer har en fotbroms som sitter mitt på bakstaget, den är ”barfota vänlig” eftersom man kan lossa den genom att trycka framtill på pedalen och inte behöver använda ovansidan av foten.
Varukorgen är lättåtkomlig och i en storlek som är fullt godkänd för en liten vagn. Man får med sig det man behöver under en dag, men det är ingen vagn man väljer då man ska storshoppa.

Hopfällning

Att fälla Aer är otroligt enkelt och kan göras med en enhandsfattning. Där finns två knappar på handtaget, man för den ena åt sidan för att sedan trycka in den andra. Efter det för man handtaget nedåt och framåt – klart! Vagnen är fälld och det automatiska transportlåset har gått in. För att fälla upp vagnen håller man in samma knappar som vid fällning, drar upp vagnen på fötter och knycker till för att få chassit att klicka i. PLÄTTLÄTT!

Joolz Aer har en elastisk bärrem som ingår så när vagnen är fälld är den lätt att slänga upp på axeln.

Att fälla Aer med liggdel är nästintill lika enkelt. Man placerar sin handflata längst ner på liggdelen ovanför den flärp/handtaget som finns där, och trycker till så att liggdelen tippar lite lätt. När liggdelen är tippad lyfter man på handtag man nu har under sin handflata och då tippar liggdelen istället åt andra hållet samtidigt som den fälls ihop. Sedan gör man på samma sätt som när man fäller Aer med sittdel och trycker in de båda knapparna på handtaget och fäller det framåt nedåt.
För att inte skada eller skrapa vagnen ”tar jag emot” chassit med andra handen i fällningsrörelsen.För att fälla upp liggdelen sedan så trycker man på samma ställe på liggdelen som vid fällning tills den ”klickar i” och fastnar i rätt läge. Sen är man redo att rulla!


Körkänsla

Det bästa med Joolz Aer förutom att den är så smidig att använda med liggdel är körkänslan! Den är helt enkelt fantastisk att rulla. Trots sin lilla storlek är den oerhört stabil och den är SÅ lättstyrd. Jag har kört på gräs, på grus, i affärer och även i lättare ”terräng” och den har inte svikit mig en enda gång.
Missförstå mig rätt nu. Det är absolut ingen terrängvagn, den har väldigt små hjul. Men den är så oerhört lättkörd och lätthävd att den faktiskt fungerar även utanför ”city”. Tack vare att Aer har fjädring på alla fyra hjul rullar den dessutom väldigt mjukt.

Min upplevelse

Det bästa att rulla Aer med liggdel är som jag redan nämnt att den är så otroligt smidig att fälla med liggdelen på. Man behöver dessutom inte tömma liggdelen på saker utan kan fälla den precis som den är. Bor man som vi gör, på landet, och tar bilen överallt är detta en egenskap som är GULD värd när man rullar med en liten bebis.

Aer som sittvagn är väldigt mysig och ombonad för barnet med sin vadderade mjuka sits. Den är dessutom väldigt rymlig med sitt långa ryggstöd och är därför en vagn man kan använda länge. Detaljerna på Aer är stilrena och genomtänkta och hela vagnen andas stabilitet och kvalité.

Nackdelen med Aer som sittvagn är att den ”bara” har viloläge. Detta gör att den inte är den bästa matchen för mindre barn som sover längre stunder i vagnen. (Även om barn självklart kan sova i viloläge, mina barn har aldrig krävt fullt liggläge – Julian somnar fortfarande gärna i bilen) Den är däremot optimal för längre/äldre barn där man vill ha ett litet och smidigt alternativ, och framförallt om man vill ha ett alternativ som räcker LÄNGE. För med sitt långa ryggstöd i kombination med hur lättkörd vagnen är och hur lite plats den tar, så är Aer en vagn man kan ha nytta och glädje av så länge som barnet vill åka vagn!

Till Aer ingår regnskydd samt transportskydd (väska). Registrerar man sitt köp inom 6 mån på Joolz hemsida erbjuder de ”livstids garanti.

Använder ni er av nedanstående länkar när ni köper er Joolz Aer stöttar ni samtidigt mig och mitt konto, tack till er som väljer att göra det!
Babyland
Bonti
Jollyroom

Mått mm

Sittdel typ: Fast framåtvänd
Bygel: Säljs separat, swing away
Sele: Fempunkts, fem separata delar
Fotstöd: Fast framåtvänt
Sufflett: Förlängningsbar, ventilation i förlängningen
Handtag: Fast
Broms: Fotbroms
Kompatibel med liggdel: Ja
Övrigt: Regnskydd, transportskydd (väska) och bärrem (elastisk) ingår. Sitsen är oerhört mjuk och vadderad.

Vikt vagn 6 kg
Maxvikt sittdel 22 kg
Maxvikt liggdel 9 kg
Liggmått liggdel 74 x 31 cm
Bredd chassi 45 cm
Sittdel djup 25 cm
Sittdel bredd 32 cm
Ryggstöd höjd 54 cm
Ryggstöd bredd 30 cm
Till sufflett 65 cm
Ligglängd (inkl benstöd som säljs separat) 91 cm
Till fotstöd 20 cm
Benstöd (sälj separat) 13 cm
Handtag 103 cm
Sitthöjd 42 cm
Hopfälld 21 x 45 x 55 cm

Hur man kan göra för att rusta upp en sliten vagn!

Som ni kanske kommer igår fyndade jag en Baby Jogger City Versa GT för några dagar sen. Eftersom ni var relativt överens om att ni ville veta vad jag gjort för att ”fixa den” kommer här en kort beskrivning:

Jag började med att ta av klädsel, sufflett och varukorg. Tog ur ryggplatta och sittplattan ur sittdelsklädseln och bågarna ur suffletten. Sen slängde jag klädsel och sufflett i tvättmaskinen tillsammans med fläckborttagningsmedel. Samtidigt som jag skrubbade varukorgen i duschen och spolade den ren.

Sedan skrubbade jag rent chassi och hjul med lite såpa (man kan annars exempelvis använda bilshampoo eller annat rengöringsmedel). På chassit fanns vita märken som såg ut som repor, dessa ”tog jag bort” genom att skrubba försiktigt med en fläcksuddare  (kallas även mirakelsvamp, det  kan även fungera med en vanlig gul svamp). Observera att riktiga repor inte går att skrubba bort men de som är vita är oftast inga repor utan färgavskrap som fastnat på chassit. Tips är att känna med nageln om ”repan” är djup = det är en riktig repa, eller om du får bort ”repan” genom att skrapa lite = det är färg som fastnat.
Efter att jag var klar med rengöringen spolade jag av chassit och torkade ordentligt rent med en trasa.

Innan jag monterade tillbaka hjulen smorde jag hjulpinnarna med universalfett. Sedan smörjde jag alla rörliga leder med sililonspray (OBS! detta bör göras utomhus då det kan bli väldigt halt på golvet annars) och passade även på att putsa upp vagnens plastdelar med sililonspray. Vill man få chassit att glänsa kan man använda exempelvis matolja eller bilvax.

Efteråt fyllde jag i riktiga repor med en svart ”poscapenna” från Panduro. Detta är ingen mirkelmetod som tar bort repor men de blir åtminstone mindre synliga och iögonfallande. På chassits bakstag var färgen helt bortskavd så där klippte jag till två bitar dekorplast för att täcka.

När varukorgen var torr tog jag itu med att laga ett hål i den. Här gjorde jag tyvärr ett irriterande fel. Tanken var att laga ett hål med en laglapp man pressar på med värme, men när jag pressade på lappen lyckades jag med värmen från strykjärnet göra ett ännu större hål. Lärdomen är att det går att pressa men man får vara försiktig och skydda övriga varukorgen ordentligt om den, som i mitt fall, är gjord av en plastblandning. Det nya hålet lagade jag med en laglapp som jag sedan även sicksackade fast för att säkerställa att den inte kommer att släppa. Ett annat mindre hål lagade jag genom att sy sicksack fram och tillbaka. Att laga med laglapp och sen sy runt om är den metod jag rekommenderar då det känns starkt och tåligt.

För att fixa varukorgens kanter som förlorat sin spänst köpte jag ett tunt elastiskt snöre. Jag använde sedan en tjock trubbig nål för att helt enkelt trä i snöret i den befintliga resåren runt hela varukorgen. Jag gjorde även samma sak med resåren på fickan bak på ryggstödet.

Till sist monterade jag tillbaka klädseln på vagnen och med hjälp av ekotipsets fönsterputs (vatten, ättika och några droppar diskmedel) och en mirakelsvamp putsade jag plastfönsterna i suffletten, både på insidan och utsidan.Tidsåtgång effektiv tid: ca 2 h
Kostnad: 13 kr för elastiskt snöre (Ica Maxi). Allt annat fanns redan hemma.

Detta är inga mirkelmetoder som gör att vagnen blir i nyskick. Men ska kan tillexempel sälja, eller som jag, har köpt en begagnad vagn som är lite skitig och sliten – så gör det mycket att se över den. Att den ser bättre ut och känns fräschare gör mycket för intrycket och känslan! Att smörja och ta hand om sin vagn gör såklart även att den faktiskt rullar bättre!

Mirakelsvamp finns exempelvis på Ica eller Apotea
Sililonspray finns på exempelvis på Jula
Universalfett finns exempelvis på Biltema
Dekorplast finns exempelvis på Bauhaus
Laglappar (nylon) finns exempelvis på Skapamer


Recension av Ergobaby Metro +

Inlägget innehåller reklam samt annonslänkar

För drygt två år sen skrev jag en recension av Ergobaby Metro och nu är det alltså dags att recensera dess uppföljare, Ergobaby Metro +!

I denna recension kommer fokus att ligga på de uppdateringar som gjorts, eftersom det i grunden är samma grymma vagn!

Uppdateringar

Den största och bästa uppdateringen enligt mig är att Ergobaby Metro + har ställbart teleskophandtag, och därmed passar både långa och korta förare. Det är nästintill unikt för en vagn i Metros storlek! Handtaget är dessutom på Metro + klätt i perforerat konstläder istället för skum (även det en riktigt bra uppdatering).

Den andra stora uppdateringen är Metro+ nyföddlösning. Tidigare fanns ett nyföddinlägg att köpa till, men i Ergobaby Metro + ”ingår” istället en lösning som fungerar från det att bebis är liten, ett så kallat ”newborn nest”.
Man fäller helt enkelt upp fotstödet och viker ut kanter på sidorna (som fästes med tryckknappar i sittdelen) och TA-DA så har man en ombonad sittdel (med fullt liggläge) där bebis ligger skyddad. Den stora nackdelen med denna lösning är att den är framåtvänd, men eftersom Metro har grym ventilation i ryggstödet och bra tittlucka kan man ändå ha bra koll på bebis. Jag ser det som en bra nödlösning, eller som i mitt fall. En bra lösning när man är iväg och exempelvis vill kunna natta bebis enkelt men inte vill släpa med en stor vagn med liggdel.


Selen på Metro + är uppdaterad till det bättre. Metro + har en fempunktssele som kan delas i fem delar, och därmed är det lättare att montera i en dyna. Selen går ej att endast använda över höfterna. Istället för tre fasta lägen i höjd är den steglöst justerbar.

Andra uppdateringar är att Metro + kan användas tillsammans med babyskydd, maxvikten är numer 22 kg istället för 18 kg och varukorgen är uppdaterad till att vara 16 % större på Metro + jämfört med Metro.

Metro + har precis som sin föregångare enkel fällning, fullt liggläge, bra och täckande sufflett, justerbart benstöd, en oerhört ombonad sittdel och den blir väldigt kompakt hopfälld!

Metro + har inte lösningen med suffletten som Metro hade, där man kan ha suffletten halvt framme men ändå spänd med hjälp av små öglor som fästes i ramen. Vet inte varför den funktionen tagits borts, jag gillade den möjligheten!
Metro + har heller inte den snygga ”dolda” lösningen för att gömma remmen man justerar ryggstödet med, istället har Metro plus en ficka i meshnät bakpå ryggstödet.

Mina tankar
Ergobaby Metro + är en underskattad vagn. Jag har sagt det tidigare och jag säger det igen. Av någon anledning hör man ofta inte om just Metro när man pratar resevagnar. Vilket enligt mig är konstigt för Metro har väldigt mycket av det jag vill ha i en resevagn. Fullt liggläge med en väldigt ombonad sits, bra ventilationsmöjligheter, täckande sufflett och den både fälls enkelt och blir väldigt liten och kompakt hopfälld.

Metro + har dessutom ett bättre handtag (jag föredrar konstläder framför skum) samt att det nu är justerbart, en egenskap många länge har önskat att resevagnar skulle ha.

Det enda jag egentligen har att klaga på det är bygeln. Efter att jag skrev min recension av Ergobaby Metro släpptes en bygel till vagnen, bygel finns såklart även nu till Metro +. Tyvärr kräver den lite ansträngning att montera, och måste monteras av vid fällning – så jäkla synd då det tar bort mycket av smidigheten med vagnen när man måste klydda (det är skånska men förhoppningsvis förstår ni vad jag menar). Jag är en sån som gärna vill ha bygel, men det känns inte riktigt värt strulet att montera av och på den när vagnen är en sån man vill ha liggande i bilen för snabba lägen.

Jag rekommenderar Ergobaby Metro+ till den som letar efter en smidig resevagn/bilvagn/cityvagn till ett litet barn. Inte för att inte stora kan åka i Metro, utan för att den med sin vadderade sittdel, justerbara benstöd och fulla liggläge är den ultimata vagnen för just ett litet barn. Som vill ha en smidig vagn både uppfälld och hopfälld! Som tack vare sina stora bakhjul inte bara rullar mjukt, utan även tar sig fram bra på de flesta underlag.

Här kan ni köpa Ergobaby Metro + och samtidigt stötta mig (tack på förhand! ❤ )

Babyland
Bonti
Babyshop

Mått
Maxvikt sittdel 22 kg
Sits djup 21 cm
Sits bredd 33 cm
Ryggstöd 49 cm
Axelbredd 32 cm
Benstöd 18 cm
Till fotstöd 27 cm
Vikt vagn 6,3 kg
Bredd vagn 44 cm
Handtag 95 – 105 cm
Hopfälld 54 x 25 x 44 cm

Recension av Leclerc Baby Influencer

Recensionen innehåller reklam samt annonslänkar

Influencer är vagnen som väcker uppmärksamhet med sitt stilrena yttre och djärva färgkombinationer. Min vagn som är gråmelerad/svart kanske inte höjer några ögonbryn men resten av kollektionen är gjord för att sticka ut! Vad sägs om armégrön klädsel tillsammans med roséguldfärgat chassi exempelvis?

Men det är inte bara det yttre som väcker uppmärksamhet med Leclerc Influencer. Det som står ut för mig är deras ”one touch” fällning. Det krävs helt enkelt en enda ”touch” på vagnen och 1,5 sekunder senare så är den hopfälld i ett smidigt och lätt paket.
Lägg på att den dessutom är rymlig nog att enkelt husera min femåring!?

Leclerc Baby är ett ungt företag – men de vet redan nu hur man tillverkar en riktigt härlig vagn!

Sittdel
Leclerc Baby Influencer är en fast framåtvänd sulky/sittvagn/resevagn (ni vet det där med att kärt barn har många namn). Sittdelen är ombonad och mjuk och känns väldigt genomarbetad. I mitten på både sits och ryggstöd finns en panel ventilerande tyg som gör att det inte blir så varmt för barnet att sitta.
Ryggstödet har tre lägen, sittläge, viloläge samt nästintill plant liggläge. Selen är en fempunktssele med ett smart magnetlås som gör det enkelt att få barnet snabbt och säkert på plats. Selen kan fästas i tre olika höjdlägen på ryggstödet och har detaljer i reflextyg.
Influencer har ett justerbart benstöd och ett fast fotstöd i chassit.
Bygeln som är klädd i konstläder ingår och har ”swing away” funktion. Dvs. man kan lätt svänga undan den för att sätta i barnet. Bygeln går även att ta av helt.
Suffletten är förlängningsbar. I förlängningen finns ett meshnät som ger bra luftgenomströmning i vagnen, perfekt om barnet tar en tupplur i skuggan. Nackdelen med en förlängning i meshnät är om man promenerar med vagnen, då är det svårt att skydda barnet från solen om man har förlängningen öppen. Suffletten har även en tittlucka med meshnät som öppnas och stängs med en tyst magnet.

Sittdelen har en maxvikt på 22 kg och är riktigt rymlig. Längden på ryggstödet är jämförbart med andra små resevagnar, men upp till suffletten är det hela 73 cm. Jack som är ca 113 cm har gott om plats kvar innan han slår i huvudet i den.

Chassi
Handtaget är klätt i snyggt konstläder som matchar bygeln. Det är fast och jag mäter det till att vara 100 cm från marken. För mig som är 170 cm fungerar de flesta fasta handtag eftersom jag verkar vara någon form av medellängd. Jag kan gå bekvämt och slår inte i fötterna i chassit.

Fotbromsen är barfota vänlig, med det menar jag att man inte behöver använda ovansidan av foten för att lossa bromsen. Man bromsar den genom att trycka ner bromsen, och lossar genom att trycka ner längre ner = en manöver man kan göra barfota utan att få ont! Varukorgen är lättåtkomlig och av bra storlek. Det är lätt att få in även större föremål, maxvikten i varukorgen är åt det lite lägre hållet (3 kg).
Nedanför handtaget längst ramen finns inbyggt fäste för mugghållare och för en organizer eller skötväska! En både smart och enkel detalj som underlättar användandet av tillbehören.

Hjulen är att tåligt gummi och det är fjädring på alla fyra. Samtliga hjul är avtagbara.


Liggdel
Jag älskar verkligen Leclerc liggdelen. Den är rymlig som en ”vanlig” vagn trots att det är en liggdel till en liten sulky. I botten på liggdelen finns ett inbyggt ryggstöd som man kan fälla upp, och ställa i tre olika lägen.

Fodret på insidan är tjockt och lyxigt men går samtidigt att andas igenom (bra ur ett säkerhetsperspektiv). Fodret sitter fast med en dragkedja och går att ta av och tvätta. Madrassen är ca 2 cm tjock och har även den ett avtagbart överdrag.

Suffletten är ej förlängningsbar och har endast en liten solkeps fram. Detta är nackdelen med suffletten. Det är svårt att skydda bebis från solen, men det går att lösa genom att köpa till ett universellt solskydd (exempelvis dooky).
På bakre delen av suffletten går tyget att vika ner. Under finns ett meshnät = perfekt luftgenomströmning under varma dagar.
Liggdelslocket sitter fast med tryckknappar i sidan på suffletten, vill man vika ner kanten så har den en praktisk detalj i form av en insydd magnet som gör att den hålls nere.  För att ta av liggdelen trycker man in de grå knapparna på båda sidor om dem. Dessa är så kallade memoryknappar vilket innebär att man kan trycka in en i taget och sen lyfta upp liggdelen, man behöver därmed bara en hand för att utföra manövern.
Liggdelen är utformad så att den går att vagga när den står på backen, en riktigt smart lösning.


Hopfällning
Att fälla Influencer är en fröjd. Det är verkligen ”one touch” som märket själv beskriver det som. Man för knappen på ovansidan av handtaget åt sidan samtidigt som man trycker in knappen på undersidan, sedan puttar man handtaget framåt så fäller vagnen ihop sig själv. Klappat och klart!
Innebär det att det finns en risk att den fäller ihop sig själv med ett barn i? NEJ det skulle jag absolut inte oroa mig för. För att den ska fällas ihop måste man alltså hålla in två knappar samtidigt och i rätt ordning De tillsammans utgör en spärr. Det är inget som man ”råkar” göra om man inte har den avsikten.

Att fälla upp vagnen är om möjligt ännu lättare. Man bara tar tag i handtaget och drar upp vagnen så den hamnar på fötter, gör ett litet knyck med handtaget så den klickar i och sen är man redo att rulla!

Tillbehör
Till sittvagnen ingår väska, mugghållare, bygel och regnskydd.
Till liggvagnen ingår liggdelslock samt adaptrar för att fästa den på vagnen.

Till vagnen kan man köpa adaptrar till babyskydd, organizer och våråkpåse. Det finns även en ståbräda samt man kan byta ut hjulen mot större hjul. Det finns även adaptrar att köpa som gör att man kan koppla samman två vagnar från Leclerc Baby och rulla som syskonvagn!

Körkänsla / Min upplevelse
När jag först packade upp vagnen så var det små detaljer som fick min uppmärksamhet. Som selens spänne som stängs med hjälp av magneter och det faktum att liggdelen hade ett justerbart ryggstöd. Små detaljer som gör att Influencer står ut i min bok. Som jag skrev om i inledningen så finns vagnen i flertalet mer djärva färgkombinationer än min svarta och grå., vilket jag verkligen uppskattar. Det är kul att se något nytt på marknaden! Däremot måste jag säga att jag tycker att just min är jäkligt snygg för att vara en så pass ”enkel” vagn. Den har väldigt rena linjer och den grå färgen gör sig jäkligt bra till det svarta chassit.
Att bygel och handtag är klädda i samma typ av konstläder är ett stort plus för mig, dels för att det är väldigt snyggt men även eftersom jag tycker det är så mycket trevligare att hålla i än exempelvis skumgummi (och inte lika lätt för ett barn att bita sönder).

Leclerc Influencer känns rejäl. Både att rulla och för ett barn att sitta i. Trots att det är en relativt liten vagn så känns den väldigt stark. När Jack klättrar upp i den själv så står den stabilt. Att köra runt en 113 cm 5 åring på ca 20 kg är heller inga som helst problem!

Barnen själv gillar magnetspännet och bygeln. Båda två (3 och 5) kan bälta sig själv och fästa bygeln, så de är väldigt användarvänliga.

Influencer är väldigt lättkörd och styrs enkelt med en enhandsfattning. Som alla vagnar med små hjul gör den sig bäst på plant underlag men den är inga problem att rulla på grus. Hjulen är rejäla och gjorda av gummi som gör att de inte tar upp något grus.

Nackdelen med Leclerc Influencer är som jag skrivit tidigare den korta suffletten på liggdelen samt att jag saknar en bärrem till själva vagnen. Dock kan man bära i bygeln om man har den monterad.

Det bästa med vagnen måste ändå vara hopfällningen. Glöm bort att lägga ner blod, svett och tårar på att packa in vagnen i bilen. Här är det en ”touch” sen är man redo att åka!


Ni hittar Leclerc hos Babyshop! Använd gärna min länk om ni blir sugna på er alldeles egna Influencer 😉

Mått:
Maxvikt sittdel 22 kg
Maxvikt varukorg 3 kg
Sits djup 22 kg
Sits bredd 31 cm
Ryggstöd 46 cm
Axelbredd 31 cm
Till sufflett 73 cm
Handtag: 100 cm
Hopfälld: 25 x 57 x 47 cm
Liggdel liggmått 73  x 32 cm

Recension Beemoo Pro Duo

Recensionen innehåller reklam samt annonslänkar

Beemoo Pro Duo är en duovagn (vagn med sittdel och liggdel) som du hittar hos Jollyroom.

Med tanke på det relativt låga priset hade jag inte jättehöga förväntningar när jag fick hem vagnen.
Det första jag reagerade på var att lådan var så liten och lätt, hur kunde ens en duovagn få plats i den?
När jag sen packade upp vagnen måste jag säga att jag verkligen blev positivt överraskad!
Första intrycket är att den är rymlig, har bra sufflett både på sittdel och liggdel – samt att den faktiskt är riktigt trevlig att rulla!


Sittdel

Beemoo Pro duo har en vändbar ergonomisk sittdel. Suffletten är förlängningsbar och täcker väldigt bra. Den har en solkeps längst fram och en tittlucka som öppnas och stängs med en tyst magnet. Innanför tittluckan finns meshtyg för bra luftgenomströmning.

Sitsen är härlig och ombonad och har en fempunktssele med mjuka axelvaddar. Selen kan justeras i tre olika höjdlägen. På baksidan av ryggstödet är hålen för selen dold, en väldigt stilren detalj.

Justeringen av sittdelen görs på ett sätt jag aldrig varit med om innan, man justerar den genom att trycka in två knappar på vardera sida om sitsen. Det fungerar bra men jag skulle föredra ett sätt som inte kräver två händer.  
Sittdelen har tre lägen den kan ställas i. Sittläge, viloläge och liggläge.  

Bygeln är svängbar och klädd i konstläder. Att den är svängbar innebär att den kan svängas undan för att sätta i barnet, bygeln går även att ta av helt. Fotstödet är justerbart och längst ner är det klätt i plast, en detalj jag gillar då det är lätt att torka av. Det finns även ett fast fotstöd i chassit om man väljer att rulla med barnet vänt framåt. Sittdelen har en maxvikt om 22 kg.

Julian är 3 år / 97 cm och får faktiskt plats väldigt bra i vagnen! Han får plats bra under suffletten och kan till och med ligga ner bekvämt. Han når ännu inte ner till ”fotstödet” i chassit och har där alltså en bit att växa på. Jag bedömer att man kan rulla Beemoo Pro Duo till barnet är minst 3-4 år, framåtvänd fungerar den även för äldre barn. Jack på sista bilden är 112 cm lång.

Liggdel

Liggdelen känns väldigt ombonad med quiltat grått snyggt tyg på insidan. Madrassen är ca 2,5 cm tjock och har ett matchande grått quiltat överdrag, som går att ta av och tvätta. Suffletten har en bra solkeps som täcker barnets överkropp i liggläge. Liggdelslocket sitter fast med dragkedja och har ett snyggt mönster. I suffletten sitter ett bärhandtag som är klätt i konstläder.
En härlig detalj som jag inte stött på innan är att man kan öppna upp liggdelens tyg vid fotändan och fälla ner det, för att på så sätt skapa luftgenomströmning och ventilation i vagnen. Jag gillar denna möjlighet då jag tror att det kommer göra att det inte blir så varmt i vagnen, samtidigt som bebis inte riskerar att få solen i ansiktet eller bli störd av ljuset som de blir av den klassiska lösningen med en öppning för luft uppe vid huvudet.

För att ta av liggdelen från chassit trycker man in två knappar, en på vardera sidan om liggdelen, man kan sedan bära den i bärhandtaget.


Chassi

Beemoo Pro Duo har en fotbroms man trycker ner för att bromsa, och trycker ner längre fram för att lossa. Vagnen har punkteringsfria lättviktshjul (EVA). Jag har nästan enbart kört vagnen på grus och än så länge har det inte fastnat några gruskorn i hjulen. Framhjulen är svängbara men går vid behov att låsa.

Pro Duo har fjädring på alla fyra hjul. Varukorgen är djup och rejäl, dock lite svåråtkomlig med liggdel på. Handtaget är av typen teleskop och det är klätt i konstläder. Längden är perfekt för mig som är 170, jag kan gå normalt och till och med ta ut stegen utan att slå i chassit. Även pappa här hemma, på 185 cm, kan rulla vagnen bekvämt.
Mitt på handtaget sitter plastpluppar som står ut. Dessa skyddar handtaget när man förvarar det stående hopfällt.

När jag först fick hem vagnen så vobblade mina framhjul lite lätt. Efter att ha påtalat detta för Jollyroom hittade de en lösning med en reservdel som sätts fast på infästningen till hjulen (på chassit). Efter det är problemet som bortblåst! Vagnen rullar numer jämnt och fint.

Tillbehör

Till vagnen får man förutom chassi, sittdel, bygel och liggdel med liggdelslock även adaptrar till babyskydd. Adaptrarna fungerar med babyskydd från Axkid Modukid, Maxi Cosi, Besafe och Cybex.


Hopfällning

Chassit fälls enkelt genom att man trycker in två knappar på mittstaget, och lyfter det rakt upp. Det kan sedan förvaras stående om man drar ut handtaget lite.

Vagnen kan fällas med sittdelen på om sittdelen är vänd utåt, men då är det svårt att komma åt knapparna för att fälla den. Så det allra enklaste och sättet jag rekommenderar att man fäller på, är att man tar av sittdelen först. Jag brukar även ställa framhjulen framåt innan jag fäller för att de inte ska fastna.


Körkänsla / Min upplevelse

Beemoo Pro duo är en väldigt trevlig vagn att rulla. Den styrs med en enhandsfattning och är väldigt lätt att både svänga, häva och köra. Den gör sig allra bäst på släta underlag och i stan, på grus tenderar den att bli lite ”hoppig”. Den är fortfarande väldigt lättkörd på grus men hjulen är lite för lätta och stumma för att ta upp stötarna.
Det kommer att finnas lufthjul att köpa till vagnen och jag tror att dessa kommer att förbättra körkänslan avsevärt för fjädringen finns där.

Min ärliga åsikt om Beemoo Pro Duo är att man får väldigt mycket vagn för pengarna. Det har jag sagt om vagnar tidigare men jag har aldrig menat det så mycket som nu.
Man får en rymlig vagn (i både sittdel, liggdel och varukorg), som är lättkörd och trevlig att rulla och som därtill är väldigt snygg och stilren – till ett pris som de flesta skulle hålla med om är väldigt billigt. Efter att ha rullat Pro Duo ett tag tycker jag att den absolut är värd sitt pris!

Jag rekommenderar Beemoo Pro Duo till den som har en något lägre budget att köpa vagn för, men som vill köpa nytt och få garanti med allt vad det innebär. Till den som är ute efter en duovagn som man kan rulla direkt från det att bebis är nyfödd och upp till åtminstone 3-4 år. Som mest rullar i stan eller på hårdgjord yta. Som vill ha en snygg vagn med riktigt bra suffletter och stilrena detaljer.

Vill du köpa Beemoo Pro Duo och samtidigt stötta mig? Använd gärna min länk till Jollyroom. Just nu får man babyskyddet Axkid Modukid på köpet!

Mått

Bredd vagn: 60 cm
Vikt vagn: 9,8 kg
Maxvikt sittdel: 22 kg
Maxvikt liggdel: 9 kg
Sits djup: 22 cm
Sits bredd: 32 cm
Fotstöd: 24 cm
Till fast fotstöd: 38 cm
Ryggstöd: 52 cm
Axelbredd: 30 cm
Till sufflett: 60 cm
Handtag: 100 – 110 cm
Sitthöjd: 62 cm
Liggdel innermått: 32 x 78 cm

Recension av Silver Cross Wave Eclipse

Recensionen innehåller reklam samt annonslänkar

Silver Cross är ett anrikt märke från England som grundades redan 1877. Det är därmed världens äldsta och förmodligen världens mest välkända barnvagnsmärke.
Silver Cross är kända för hög kvalitet, utsökt design och lyxiga materialval. I sitt sortiment har Silver Cross allt från vagnarnas vagn – handtillverkade Balmoral – till toppmoderna Wave.

Silver Cross Wave är en perfekt barnvagn för ett, två eller till och med 3 barn tillsammans med Silver Cross egna ståbräda.
Wave Eclipse är en limited edition version av Wave. Den har bland annat högblankt svart chassi och detaljer i roséguld. Till Eclipse ingår två myggnät, två regnskydd, mugghållare skötväska, sittdyna i bambu och syskonadaptrar.
När man köper Wave som duovagn får man ”syskonvagn” på köpet då det ingår adaptrar så att man kan använda sitt och liggdel samtidigt på chassit.

Sittdel

Wave har en så kallad ergonomisk ”ergo” sittdel. Detta innebär att sitsen är skålad och att när man fäller ryggstödet i sina lägen, följer även själva sitsen (där barnet har rumpan) med.  Sittdelen är vändbar och ryggstödet är ställbart i tre olika lägen. Sittläge, viloläge och liggläge. För att vinkla sittdelen i sina olika lägen använder man spärren som sitter på baksidan av ryggstödet. Spärren är tydlig och detta görs enkelt med en enhandsfattning.
Fotstödet är också det ställbart och kan ställas i tre lägen. För att vända på sittdelen lyfter man på de båda svarta spärrarna på vars en sida om sitsen, dessa kan man sen bära sittdelen i, för att svänga runt på den. När sittdelen är framåtvänd finns det även ett fotstöd inbyggd i chassit där barnet kan vila sina fötter på.
Bygeln är svängbar, vilket underlättar när man ska sätta i och ur barnet, den går även att ta av helt. Bygeln är klätt i snyggt konstläder med Silver Cross logga instansad.

Selen är rymlig och lätt att justera efter barnet. Den går att ställa i tre olika höjdlägen, på baksidan är fästena till selen dold under en bit tyg som öppnas med kardborre – en enkel men väldigt stilren detalj. I sitsen finns d-ringar att fästa exempelvis en dyna. Sitsen är mjuk och ombonad och materialvalen känns både genomtänkta och lyxiga. Suffletten har dubbla solkepsar så man helt enkelt kan välja hur mycket solskydd man vill ha. Suffletten har en tittlucka i klarplast och baktill på suffletten går tyget att fälla upp. Undertill finns ett meshnät. När man har tyget uppe så cirkulerar luften bättre i sittdelen. Denna funktion är speciellt under på när barnet ska sova under en varm dag!
På min limited edition variant av Wave kallad ”Eclipse” har tyget lite av ett 3D mönster (så snyggt!)

Storlek på sittdelen

Sittdelen är normalstor och Julian som är ca 97 cm får plats utan problem under suffletten. Fotstödet är lite kort så han sitter gärna och dinglar med benen istället för att ha benen böjda.
Min bedömning är att sittdelen vänd mot föräldern fungerar bra ungefär upp till 2,5 – 3 år. Sittdelen vänd framåt fungerar betydligt längre då barnet kan vila fötterna på det inbyggda fotstödet i chassit, man kan även flytta upp sittdelen ett snäpp för att få ännu mer benplats! Sittdelen har en maxvikt om hela 25 kg så viktmässigt räcker den också väldigt länge!
I bildspelet nedan syns Jack 5 år / 112 cm (20 kg) där sittdelen är i det övre läget, Julian 3 år / 97 cm (14 kg) där sittdelen är i det nedre läget och Jolie 4 mån / 64 cm (7 kg) där sittdelen är i liggläge vänd mot föraren.


Liggdel

Liggdelen till Wave är riktigt lyxig och ombonad med ett vitt quiltat foder på insidan. Fodret är avtagbart och sitter fast med tryckknappar på insidan av liggdelens ram. Madrassen är gosigt tjock och gjord av memory foam. Det är inte konstigt att brittiska kungligheter alltid rullat Silver Cross för i liggdelen ligger bebis verkligen som en prins eller en prinsessa!

Suffletten har likt sittdelen två utfällbara solskärmar, som ger ett helt okej skydd mot solens strålar. Skulle som alltid önskat att suffletten var lite längre för att täcka mer av bebis. Tillsammans med liggdelslocket blir det ett bra solskydd men när det är som varmast så använder man inte locket och då saknar jag lite täckning.
Precis som på sittdelen kan tyget öppnas upp baktill för optimal luftventilation.
Botten på liggdelen bidrar också till ett bra klimat i vagnen under varma dagar då den har ventilationshål både bak och fram. Små detaljer som gör liggdelen riktigt bra!

Liggdelslocket sitter fäst med dragkedja runt om samt med magnetknappar på insidan av liggdelen (innanför bygeln). Nackdelen med dessa knappar är att magneterna är ganska svaga och därmed släpper lätt. Detta stör dock egentligen inte funktionen, utan är mer bara av ett estetiskt problem. Liggdelen lossas enkelt från chassit genom att man lyfter de båda svarta spärrarna som sitter på vars en sida om den. Liggdelen kan sedan bäras i dessa spärrar eller med hjälp av den medföljande bygeln. Samma bygel är även bra för att fästa leksaker eller dylikt i. Bygel är klädd i konstläder, den är svängbar och går även att ta av helt.
I botten på liggdelen finns d-ringar. Just d-ringar i liggdelen är toppen om man har en bebis som trivs i liggdelen men har börjat försöka sätta sig upp. Då kan man använda en universell sele som man fäster i dessa ringar, som en säkerhetsåtgärd.

Chassi

Chassit till Silver Cross Wave Eclipse är svart högglansigt med detaljer i roséguld. Wave har teleskophandtag som kan förlängas från 91 cm till 107 cm och därför passar både långa och korta föräldrar! Jag som är 170 cm kan ta ut steglängden fullt utan att slå i chassi eller varukorg. Handtaget är liksom bygeln klätt i konstläder.

Wave har en fotbroms som är väldigt tydlig och pedagogisk. Man bromsar genom att trycka ner den röda pedalen, och lossar bromsen genom att trycka på den lilla gröna knappen.
Wave har tåliga punkteringsfria hjul i PU-gummi, de främre är svängbara men går att låsa. Varukorgen är lättåtkomlig men något liten men hänsyn till storleken på vagnen, det har dock aldrig varit ett bekymmer att få med sig det man behöver. I varukorgen finns en nätficka bak och en fram.

Själva fästet som används för att fästa liggdel och sittdel på chassit är justerbart. Genom att trycka in knappen på det så kan man rotera det framåt och då hamnar det högre upp och längre fram mot föraren. Jag älskar den här funktionen på Wave. Den innebär att man faktiskt kan rulla med sin bebis närmre och därmed lättare få ögonkontakt. Jag tycker många vagnar idag är så låga att detta är en egenskap som ger Wave stora pluspoäng i min bok! Funktionen är i grunden till för när man rullar Wave som syskonvagn men den är godkänd att använda i det högre läget även när man rullar som enkelvagn.

Ståbräda

Ståbrädan till Silver Cross Wave fästes enkelt i förberedda fästen på insidan av chassit (mellan bakhjulen). Tack vare att handtaget går att justera väldigt mycket i höjd har barnet gott om plats att stå och hålla i sig. Med handtaget på högsta läget har även föräldern möjlighet att gå hyfsat normalt bakom (vilket inte alltid är fallet när man rullar med ståbräda).
Ståbrädan kan hängas upp med hjälp av den medföljande remmen när den inte används. Ståbrädan har en maxvikt om 20 kg.


Hopfällning

Silver Cross Wave kan fällas med sittdelen på om den är vänd framåt. Vill man att den ska bli så kompakt som möjligt hopfälld bör den dock fällas utan sittdel på.
För att fälla chassit tar man tag i de båda spärrarna på vars en sida om handtaget. På spärren på höger sida trycker man in en knappt och drar sedan båda spärrarna mot sig, då fälls chassit ihop. Det låses automatiskt och kan stå upp på sina hjul. En egenskap jag uppskattar för då behöver inte oroa sig för att det ska skrapas upp eller bli smutsigt.


Wave som syskonvagn

Till Wave som duovagn så ingår allt man behöver för att använda Wave som syskonvagn den första tiden med en bebis. För att rulla med både sittdel och liggdel på chassit så roterar man på det övre fästet som jag tidigare beskrivit, så att sittdelen hamnar högre upp och nämre föraren, sedan monterar man de medföljande fästena längst fram på chassit och där fästes liggdelen.

Vill man rulla Wave med två sittdelar får man köpa till en tandemsittdel separat.


Körkänsla

Att rulla Wave första gången var en positiv upplevelse. Jag hade hört att den skulle vara tung men det var inte min känsla. Den är riktigt trevlig att rulla, främst på släta underlag. På mjukt grus hade jag önskat lite mer fjädring och mjukare hjul.
Jag hade möjligheten att rulla Wave som syskonvagn i snö, och även där måste jag säga att jag var positivt överraskad. Den tog sig fram mycket lättare än vad jag hade trott!

Men som alla syskonvagnar på längden är den tung att svänga och ta sig upp och över kanter. En fördel med Wave är dock att bebis är placerad fram så vikten blir bra balanserad.


Min upplevelse

Wave Eclipse är en otroligt snygg och lyxig vagn. Det man får upp ögonen för först och främst är designen! Materialval, att den så ombonad både i liggdel och sittdel och de små utsökta detaljerna.

Men Wave är mer än bara ett vackert yttre. Jag fullkomligt älskar lösningen med det roterbara fästet för ligg och sittdel. Möjligheten att ha bebis nära tycker jag är fantastiskt! Att kunna ha bebis högt upp tillsammans med det höga handtaget gör dessutom att Wave är perfekt för långa föräldrar.

Jag föredrar att rulla Wave som enkelvagn eller som enkelvagn med stråbräda. När vi ska iväg och jag vill att Julian ska ha möjlighet att kunna få skjuts så är Wave ett självklart val just nu. Ståbrädan är väldigt enkel att hantera och lätt att hänga upp när den inte används och som enkelvagn är Wave riktigt lätt att rulla.

Att man får med möjligheten till syskonvagn ”på köpet” är ju en bra jäkla bonus. Perfekt om man får barn med ett lite äldre syskon och är osäker om syskonvagn kommer att behövas, eller om man bara behöver syskonvagn ibland. Då är det bara att klicka på de främre fästena, rotera runt de ordinarie fästena och klicka i ligg och sittdel!

Vill du köpa Silver Cross Wave och samtidigt stötta mig så gör du det här:

Babyland
BabyV
Bonti

Jollyroom
Babyshop

Mått

Bredd vagn: 60 cm
Vikt vagn:
Maxvikt sittdel: 25 kg
Maxvikt liggdel: 9 kg
Maxvikt varukorg:
Sits djup: 23 cm
Sits bredd: 29 cm
Fotstöd: 19 cm
Ryggstöd: 51 cm
Axelbredd: 30 cm
Till sufflett: 61 cm
Handtag: 91 – 107 cm
Sitthöjd övre läget: 65 cm
Sitthöjd ordinarie läge: 60 cm
Liggdel innermått: 72 x 32 cm
Hopfälld mått: 94 x 60 x 38

Recension av Beemoo Swing+

Inlägget innehåller reklam samt annonslänkar för Jollyroom

Beemoo swing+ är en syskonvagn med vändbara sittdelar till ett pris av runt 3000 kr! Att den just har vändbara sittdelar och en låg prislapp gör den nästan unik i sitt slag. Av den anledningen bad jag Jollyroom om möjligheten att få recensera den, för att kunna klara ut vad man får för en, i syskonvagnssammanhang, låg peng!


Tillbehör
Swing + säljs som sittvagn med två vändbara sittdelar. Till sittdelarna får man vindskydd/footsack. Liggdel finns att köpa till!

Mitt recensionsexemplar är i färgen Black Melange.


Sittdelar
Sittdelarna är vanliga sittdelar (ej ergo) med ryggstöd som kan ställas i upprätt sittläge, viloläge och nästintill fullt liggläge. Suffletten är steglöst justerbar och kan även förlängas, under förlängningen finns ett tygstycke som man kan välja att ha öppet eller stängt. Under tygstycket finns ett meshnät som medger riktigt bra luftcirkulation under varma dagar. Suffletten har även en tittlucka med meshnät och en förvaringsficka bak på. En stor fördel med sittdelarna är att suffletten är väldigt lång och täcker garanterat barnet bra både i sittläge och liggläge. På suffletten finns detaljer tvärsgående sömmar av reflextyg.
En nackdel med suffletten är att den låter väldigt mycket (knäpper) när man justerar den.

Selen är fempunkts och går att dela i lika många delar. Man kan välja att spänna fast barnet endast över höfterna om så önskas (detta rekommenderas ej av Jollyroom). Selen kan ställas i två olika höjder.

I sitsen finns d-ringar där man exempelvis kan fästa en dyna eller en åkpåse. Fotstödet är justerbart och kan ställas i fyra olika lägen. När barnen åker framåt kan de även vila benen på det inbyggda fotstödet i chassit. Till varje sittdel får man grenband samt bygel. En stor fördel när man rullar större barn då jag ej känner att man då måste spänna fast dem!

Jag skulle säga att sittdelen rymmer barn upp till ca 2,5 max 3 års ålder. Julian blev 3 i januari, är 98 cm och det är precis att jag får suffletten över hans huvud. Benen har han gott om utrymme för. Han kan åka bekvämt men skulle inte sova så bra i vagnen.

Eftersom sittdelen har fullt liggläge kan man använda en mjuklift i den till bebis och därmed använda sittdelen ändå från det att bebis är nyfödd.


Denna nya uppdaterade variant av Beemoo Swing + har en maxvikt om 22 kg per sittdel!


Chassi
Swing + har fyra stora rejäla punkteringsfria EVA hjul, varav de främre är svängbara och går att låsa. Låsa dem gör man enkelt med ratten som sitter på ovansidan av fotstödet ovan hjulen.
Handtaget är klätt i skumgummi och av typen knäleds. Det går att justera till att passa korta såväl som långa förare.
Varukorgen är okej i storlek men lite svår att komma åt med sittdelarna monterade vända mot föraren.
Swing + har en stor och tydlig fotbroms som löper längst med hela bakstaget och därmed är väldigt lätt att komma åt.


Hopfällning
För att fälla ihop Beemoo Swing + trycker man in knappen på spärren som sitter till höger om handtaget och för spärrarna på båda sidorna om handtaget uppåt samtidigt, lossar spärren som sitter på höger sida om chassit, och viker sedan handtaget bakåt/nedåt. Swing + kan förvaras stående när den är ihopfälld.
Vagnen kan fällas med sittdelar på oavsett riktning på sittdelarna. Men den blir väldigt stor om man fäller den med sittdelarna vänd mot föraren, så vill man fälla den med sittdelar på rekommenderar jag att man har de vända framåt och att man fäller dem till liggläge. Då blir vagnen så kompakt som möjligt.


Körkänsla
Vagnen är mer lättrullad än jag hade kunnat tro. Den tar sig fram, om än lite skumpigt, både på gräs och grus. Tack vare hävkraften i det långa handtaget är den dessutom hyfsat lätt att få upp och över kanter. Swing + skramlar en del när man rullar den men bjuder ändå på en bra körtur.


Min upplevelse
Om man köper Swing + och förväntar sig att få samma kvalitet och känsla i vagnen som när man köper en annan syskonvagn med vändbara sittdelar för + 10 000 kr mer – då kommer man bli besviken.
Beemoo Swing + ÄR en budgetvagn och det märks till del. Men om man går in med rätt inställning, vet om vad man köpt och inte förväntar sig något annat då tycker jag att man får en bra vagn för pengarna.
Fördelen med Swing + är att den är väldigt lättkörd för sin storlek, har riktigt bra och täckande suffletter och massa bra funktioner och finesser som fullt liggläge, reflexdetaljer i suffletten, bra möjligheter till luftgenomströmning, rejält fotstöd och en bra och justerbar sele.

 
Nackdelarna är att vagnen är stor både uppfälld (79 cm bred) och hopfälld och att sittdelarna är relativt små. Utöver det skramlar den och låter en del som dyrare vagnar oftast inte gör.

När man rullar syskonvagn med två små barn värderar jag möjligheten att ha de vända mot mig väldigt högt. Det får man i Beemoo Swing+. Man får dessutom en vagn där barnen kan sova gott, skyddade från väder och vind tack vare fullt liggläge och väldigt bra suffletter.

Är man ute efter en vagn med vändbara sittdelar i en lägre prisklass, inte ska packa in vagnen i bilen var och varannan dag och rör sig på hyfsat jämnt underlag så rekommenderar jag Beemoo Swing+. För den låga pengen får man en rejäl vagn!

Vill nibköpa Beemoo Swing+ hos Jollyroom och samtidigt stötta mig – klicka här!Mått

Vikt vagn 17 kg
Bredd vagn 79 cm
Maxvikt sittdel 22 kg
Maxvikt liggdel 9 kg
Mått hopfälld 94x79x46

Sits djup 28 cm
Sits bredd 29 cm
Ryggstöd höjd 44 cm
Ryggstöd bredd 29 cm
Fotstöd 26 cm
Till sufflett 56 cm
Handtag 80 – 110 cm

Att välja barnvagn!

Att säga vilka vagnar som är bra utan att veta något om dem som ska rulla den, eller den som ska åka.
Det är som att försöka rekommendera en ”bra sko” till en person utan att veta vilken storlek personen har, eller om skon skall användas till en bal på slottet eller under träning för ett maraton.

För sanningen är att den perfekta barnvagnen inte finns och att vagnen som passar en familj, inte passar en annan.

Bilder: Art By Gustin


Vad för typ av egenskaper vill man egentligen ha?

När man ska välja vagn bör man därför börja med att besvara följande frågor:

  • Vad är jag ute efter för typ av vagn? (Duovagn/Sittvagn/Resevagn. Enkelvagn eller syskonvagn).
  • Ska vagnen vara vändbar? – En fråga som sållar en del bland utbudet  
  • Hur ska vagnen användas/Hur ser min livsstil ut? (Åker vi mycket buss och går i butiker? Eller ska promenaderna mest vara i skog och terräng? Ska den in och ut ur bilen varje dag? Behöver varukorgen klara av en storhandling? Osv.)
  • Vad behöver barnet/barnen? (Ska barnet sova i vagnen och behöver bra liggläge eller är det bara en sittvagn som behövs? Har barnet svårt att komma till ro är kanske en lång sufflett som avskärmar att föredra? Vad väger/hur långt är barnet?)
  • Vill man ha en ”ergo” sittdel eller en så kallad ”klassisk” sittdel (skillnaderna finns här!)
  • Ska den kunna rullas med ståbräda?
  • Vilken budget har jag?

Utifrån svaren på dessa frågor får man en lista på egenskaper vagnen man söker bör ha. Vissa blir rena krav, andra behov eller önskemål.  
Ska man köpa duovagn (med liggdel och sittdel) är mitt råd att man fokuserar på sittdelen, eftersom det är oftast den man använder längst.

När det sen är dags att köpa vagn
Glöm ej att PROVKÖRA! Den vagn som är bra på pappret och passar bäst in enligt listan, är det inte säkert att man klickar med, medan den man är osäker på kanske istället känns helt rätt.⁣  
Finns inte vagnen i butik eller om man inte vill ta sig till en butik? Se om någon i närheten har en. Sök i en lokal föräldragrupp på Facebook och gör det till rolig barnvagnspromenad!


Väljer man att köpa en vagn begagnat
Är det viktigt att man kontrollerar vagnen ordentligt innan man slår till, för att ha möjlighet att upptäcka eventuella defekter.
Syna tygerna efter mögel, speciellt i skrymslena och på tvättlapp och dyligt. Ta ur plattor, lukta om något luktar konstigt och ställ frågor om hur den har förvarats.
Be sedan säljaren att demonstrera vagnen. Då är det enkelt att se att allt fungerar som det ska (handtagets lägen, sitsens lägen, fällning osv) samtidigt som man lär sig det man behöver för att hantera vagnen.

Mitt sista råd men det absolut viktigaste är att inte stirra sig blind på vad andra har. Det går trender bland vagnar, precis som med allt annat. Bara för att ”alla andra” har en modell – är det inte säkert att den passar mig och mitt barn!⁣  

Lycka till!

⁣ 

Recension av Axkid ONE

Inlägget innehåller reklam / annonslänkar

En bakåtvänd ISOFIX bilbarnstol som installeras på under 30 sekunder och rymmer barn från nyfödd och upp till 23 kg /125 cm?
Japp det är Axkid ONE!

Att ONE är så pass smidig att installera är det absolut bästa med stolen. Men den är fantastisk på så många fler sätt! Den är lätt att anpassa efter barnet, tar liten plats i bilen och är ändå rymlig nog att barn upp till ca 7 år kan åka utan problem. Hur jäkla bra är inte det!? Att ens barn kan åka bakåtvänd så länge som möjligt är så otroligt bra och viktigt.
Vi ÄLSKAR Axkid ONE!

Plustestad och godkänd för barn upp till 23 kg
Axkid ONE är en plustestad bakåtvänd bilbarnstol. Med babyinlägget (Axkid ONE plus) är den godkänd från 40 cm.
Axkid ONE monteras med hjälp av ISOFIX och kan ej bältesmonteras.
ONE väger endast 10 kg och det är anledningen till att den har så hög maxvikt. För stol + barn får tillsammans väga 33 kg när stolen monteras med ISOFIX (enligt R129 i-Size)

Det innebär alltså att ett barn i Axkid ONE får väga upp till 23 kg. Många andra ISOFIX stolar på marknaden väger mer och då blir maxvikten för barnet mindre (ofta endast 18 kg).

Axkid ONE installeras på under 30 sek!
Axkid ONE är unik på flera sätt. Bland annat just att den är så lätt. 10 kg är inga problem att lyfta in i bilen. Men det bästa av allt med stolen är ändå hur lätt den är att installera. Det är bara att
1: Fälla upp bygeln mot stolen och lyfta in den på plats
2: Klicka i ISOFIX fästena så de blir gröna
3: Fälla ner bygeln och snurra på ratten tills den klickar (så sitter bygeln stenhårt)
4: Fälla ner stödbenet så det blir grönt
5: Sätta på sidokrocksskyddet (ASIP, Axkid Side Impact Protection) på sidan mot dörren
= KLART!
Detta görs på under 30 sekunder, utan problem!

Stolen anpassas lätt till den som ska åka och tar mindre plats när den inte används
När Axkid ONE är installerad kan sitsen skjutas fram och tillbaka på skenan den sitter fast i. På skenan står det markerat i vilket läge sitsen ska vara i beroende på längd på barnet. Tack vare att den går att skjuta fram och tillbaka är det lätt att ge barnet extra utrymme när h*n hoppar upp i stolen, det är även lätt att skjuta stolen mot bygeln när den är tom och därmed ge mer plats till den som sitter framför.

Lutningen på stolen ställer man in steglöst genom att vrida på en ratt. Även här finns markeringar på stolen som är till hjälp för att hitta rätt läge.
För att höja och sänka huvudstödet trycker man in spärren på baksidan.

På huvudstödet finns markeringar för var barnets ögon ska vara, detta ytterligare ett hjälpmedel för att hitta rätt läge för det barnet som ska åka.
Selen är en fempunktssele som delas i tre delar. De två delarna från axel och höfter sätts ihop och trycks ner i grendelen.

För att förlänga selen trycker man in en spärr som sitter på framsidan av stolen på barnets vänstra sida. Till en början var selen väldigt trög att både spänna och lossa, detta har dock blivit mycket bättre med tiden.

Det finns många fördelar med Axkid ONE
En stor fördelen med stolen är att den är så oroligt lätt att installera. Att installera andra bakåtvända bilstolar är hemskt men med Axkid ONE är det så otroligt lätt att man skulle kunna göra det varje dag utan problem.
En annan stor fördel är att den är lätt att snabbt anpassa korrekt efter barnet som åker.

Men den största fördelen med stolen är att den tar liten plats i bilen samtidigt som den är rymlig för barnet. Att den därmed medger att barn kan åka bakåtvänt LÄNGE!


Därför ska barn åka bakåtvänt så länge som det bara går!
Att färdas bakåtvänt i en bil är fem gånger säkrare än att åka framåtvänt. Det innebär att om man vill att ens barn ska färdas så  säkert som möjligt, ska de åka bakåtvänt så länge som det bara går.

Anledningen är att barns kropp skiljer sig markant från vuxnas kroppar när det gäller storlek och proportioner.
Det handlar framför allt om huvudets storlek och tyngd i förhållande till kroppen och nacken.

Krocktester framifrån visar att krafterna som påverkar nacken är ungefär fem gånger större när barnet sitter framåtvänt jämfört med bakåtvänt. En bakåtvänd bilbarnstols största fördel är att den tar emot de våldsamma krafterna som sker vid en krock eller en kraftig inbromsning och gör att de fördelas över ett större område, och därmed minskar kraften som barnets känsliga nacke utsätts för.

Rekommendationen är därför att barn sitter bakåtvända ”så länge som möjligt”.

En stol för hela den bakåtvända perioden!
För Jack som är 5 år 112 cm och väger 18,5 kg medger Axkid ONE att han kan åka bakåtvänt och därmed säkert ett bra tag till!

Nackdelen med stolen är att selen var trög i början. Men nu när vi använt stolen ett tag är glider den mycket lättare.

En annan sak man kan se som en nackdel är det höga priset. Men om man ser på vad man får, en stol som kan användas hela den bakåtvända perioden (från 0 år till ca 7 år), så är det inte alls speciellt dyrt! Man får helt enkelt mycket för pengarna och slipper dessutom köpa flera stolar.

Vi rekommenderar Axkid ONE varmt!

Vill ni köpa Axkid ONE och samtidigt stötta mig gör ni det här:

Babyland

BabyV

Babyshop

Jollyroom