Site icon BarnvagnsGalen

Recension av Joolz Day+

Recensionen innehåller reklam för Joolz samt annonslänkar

Ingen kan väl ha missat att jag är ett stort fan av Joolz Hub+. En vagn som är så nära perfekt i vissa avseende som en barnvagn verkar kunna bli. Jag gillar även Joolz lilla smidiga resevagn, Aer som jag recenserade i våras. Därför var förväntningarna stora på Joolz Day+, som är den fjärde versionen av Day men min allra första! Men var den allt jag hoppades att den skulle vara?

Sittdel
Joolz Day+ har en vändbar ergo (skålad) sittdel som är otroligt rymlig. Sittdelen har tre lägen. Upprätt sittläge, viloläge samt fullt (ej plant) liggläge. För att justera sittdelen använder man spärren på baksidan av ryggstödet. Sittdelen är ombonad med tjockt mjukt tyg. Selen är väldigt tydlig och enkel och har tjocka vadderade selskydd. På baksidan av ryggstödet finns en riktigt snygg och diskret ficka.
Bygeln är i läderimitation som matchar vagnens handtag och går både att öppna upp och att svänga undan så det är lätt att sätta i och ur barnet. Suffletten är ej förlägningsbar men har en rejäl solskärm som går att fälla undan om den inte används. Solskärmen sitter fast på suffletten med blixtlås och kan därmed även tas av helt. Suffletten täcker ej barnet ordentligt i liggläge men extra solskydd (Joolz original) går att köpa till, detta fästes på suffletten istället för solkepsen.
Fotstödet går ej att vinkla men är ställbart i längd och växer därmed med barnet. För att förlänga fotstödet trycker man in spärren som sitter på baksidan, detta gör man bekvämt med en hand. Jolie som är 75 cm hade gynnats av att fotstödet gått att vinkla då hon ännu är för liten för att få stöd av fotstödet även när det är på det kortaste.


Chassi
Handtaget är av teleskopmodell och väldigt snyggt och framförallt skönt utformat med sin något runda form. Det är klätt i konstläder.
Varukorgen är lättåtkomlig och tack vare att man kan trycka ner den bakre kanten är det även möjligt att utan problem lasta i större objekt.

Chassit har inbyggd LED-belysning fram och bak som trivs med AAA-batteri.
Hjulen är punkteringsfria och tack vare att de är gjorda av gummi är de även väldigt tåliga. Framhjulen är svängbara men går att låsa. Samtliga hjul är lätta att ta av vid behov.
Day+ har en fotbroms mitt på bakstaget. Man trampar ner för att bromsa, och trampar ner längre fram för att lossa.

Liggdel
Joolz Day+ säljs som en duovagn. Det betyder att man får liggdel och sittdel i samma paket. Liggdelen och sittdelen delar ram och sufflett så det är själva tyget man byter för att gå från den ena till den andra. Det är väldigt lätt att byta, man bara tar av tyget med hjälp av ett blixtlås, och sätter på det andra på samma sätt. Man behöver inte ta av suffletten.
    
Liggdelen är även den ombonad och rymlig. Den har en mjuk madrass som till del är gjord i tyg som andas. Liggdelslocket fästes med dragkedja och sitter väldigt snyggt på, och riskerar inte att blåa upp eller av. Precis som på sittdelen kan tyget fram på liggdelen öppnas upp. Detta gör att det är väldigt lätt att få god ventilation i vagnen. Förutom att öppningarna ger bra ventilation är det även toppen för en bebis som gillar att ligga på mage då den får riktig bra panorama vy. Ovanför bebisens huvud finns ett vadderat inlägg med tyg som skyddar.


Hopfällning
Joolz Day kan fällas med sittdelen på, om sittdelen är vänd framåt. För att fälla ihop Day+ trycker man in knapparna på vardera sida om chassit och drar sedan spärrarna upp längst handtaget och viker ned handtaget mot marken. Därefter lyfter man upp Day+ i chassits mittstag så viker den ihop sig själv. Vagnen kan sedan förvaras stående (guld värt!).

Uppdateringar från Joolz Day 3 till Joolz Day+

Original tillbehör
Till Day+ finns flertalet originaltillbehör att köpa till, som både matchar vagnen och kompletterar den. Tillbehör som åkpåse, sittdyna, snackbricka och ståbräda


Körkänslan i Joolz Day+
Joolz kan verkligen det här med körkänsla och rull. Day+ rullar precis som både Hub+ och Aer otroligt lätt! Det krävs nästan inget tryck alls för att få vagnen att börja ta sig framåt och den kan styras med en enhandsfattning utan någon vidare ansträngning. Körkänslan är så bra att den nästan är svår att beskriva. Den måste upplevas! Joolz Day+ tar sig dessutom fram över förväntan bra på alla underlag jag testat. Det är ingen vagn man går rätt ut i skogen med, men den rullar fantastiskt lätt på både mjukt grus och gräs trots sina något små framhjul. Och manövreras enkelt med endast lillfingret runt i trånga butiksgångar.
Jag som är 170 cm tycker Day+ är otroligt bekväm att rulla. Jag kan ta ut stegen utan att slå i något. Pappan i familjen som 185 cm kan även han rulla Day+ och ta ut stegen fullt ut, utan att ens ha handtaget på högsta läget. Detta är alltså en vagn som fungerar även för längre barnvagnsförare!


Min upplevelse
Joolz Day+ imponerar i körkänsla vilket är en avgörande faktor för mig. Den är så otroligt lätt att rulla att det är direkt njutbart. Det är mycket sällan en så pass stor och rejäl vagn, rullar så lätt. Det krävs väldigt lite för mig som förare att manövrera vagnen, även med en snart fyraåring i och det är verkligen grymt jäkla bra! Som ni förstår så älskar jag verkligen rullet i Day+.
Att sittdelen dessutom är rymlig nog för att inte bara rymma en fyraåring på 100 cm utan att göra det utan kompromisser är också det sällsynt. Julian sitter riktigt bra i Day+ vilket är ett riktigt bra betyg för en duovagn.  
I mina ögon är Day+ dessutom en otroligt snygg vagn med stilrena och genomtänkta detaljer. Vagnen kan lätt göras personlig med hjälpa av Joolz ”style it yourself” där man kan välja allt från traditionella färger till en bygel och matchande handtag i leopardbrunt. Dessutom får man livstidgaranti på Day+ om man registrerar sin vagn inom 6 månader (klicka här – ej annonslänk)

Efter registrering får man ett bevis till sin mail

Jag gillar VERKLIGEN Joolz Day+. Hade den haft längre sufflett, ställbart fotstöd och kunnat fällas med sittdelen vänd mot föraren (alla egenskaper som Joolz Hub besitter) hade detta varit den perfekta duo-vagnen! Ser därför oerhört mycket fram emot nästa Joolz Day version. Kanske Joolz blir det första märket att skapa den perfekta vagnen!?

Vill du köpa Joolz Day+ och samtidigt stötta mig, använd gärna länkarna nedan. Tack!
BabyV
Babyshop
Bonti



Mått
Maxvikt sittdel 22 kg
Maxvikt liggdel 9 kg
Bredd chassi 59,5 cm
Vikt 13,3 kg
Liggdel innermått 80 x 35 cm
Sittdel djup 22 cm
Sittdel bredd 29 cm
Ryggstöd höjd 56 cm
Ryggstöd bredd 31 cm
Fotstöd 16 – 26 cm
Handtag 100 – 110
Hopfälld med sittdel vänd utåt 90 x 46 x 60 cm

Exit mobile version