Site icon BarnvagnsGalen

Recension av Babyzen Yoyo Connect

Recensionen innehåller reklam och annonslänkar

Make it double, keep it simple! Babyzen Yoyo Connect är en vagn som genom att kopplas ihop med Yoyo blir till en syskonvagn på längden.
En dubbelvagn i ett helt nytt och smidigt format!  En dröm för föräldern som allt som oftast inte behöver en syskonvagn men som vill ha en enkel lösning när små ben blir trötta. När Connect inte används hänger den beredd bak på Yoyo 2!


Sittdel/Liggdel
Connect kan användas tillsammans med sittdelsklädsel eller bassinet (liggdel) och utformningen är precis som på Yoyo 2. Här kan ni läsa mer om Babyzen Yoyo 2.
För att använda bassinet tillsammans med Yoyo Connect måste man köpa speciella adaptrar, dessa säljs separat.

Chassi
Stommen/chassit som Connect bygger på är också det likt Yoyo 2. Skillnaden är att Yoyo Connect saknar framhjul och istället kopplas ihop med Yoyo 2 för att bli en syskonvagn. En annan skillnad är att Connect har svängbara bakhjul. När vagnarna är hopkopplade använder man fotbromsen på Connect för att bromsa både bakhjulen på Connect och på Yoyo 2.

Hopfällning
Yoyo Connect fälls på samma smidiga sätt som Yoyo 2. När den är hopfälld så hängs den upp bak på Yoyo 2 med hjälp av två stroppar och en fästkrok. Jag upplever inte att Connect är i vägen där den hänger men vagnen blir av förklarliga skäl lite mer baktung.


Hopkoppling
För att koppla ihop vagnarna så för man ihop de två vita ringarna som sitter längst fram på Connect. Då åker piggar in på båda sidor om ringarna. Sedan lyfter man vagnen på plats bakom Yoyo och släpper ringarna. Då åker piggarna in på rätt plats och låser fast Connect med Yoyo.
För att ta av Connect från Yoyo så trycket man helt enkelt ihop de vita ringarna igen, så piggarna åker in och lyfter sedan den av från sin plats bakom Yoyo.


Körkänsla
Körkänslan i Connect är något alldeles extra. Den är nästan lite för lättstyrd. Tack vare att både framhjul och bakhjul är svängbara så svänger den så otroligt lätt att man ibland till och med får hålla emot. Att ta sig runt i en trång affär är därmed inga som helst problem! När jag fick se Connect på bild och film var min första fråga hur man någonsin skulle kunna ta sig upp för en trottoarkant med hela schabraket. Men det är helt ärligt inga som helst problem att häva vagnen. Det man måste göra är att byta handtag när man kommer till en kant, trycka ner handtaget för att få upp framhjulen på Yoyo, och därefter lyfta det lätt för att få med sig bakhjulen och sedan Connect. Det låter omständligare än vad det är. Med lite övning flyter det på fint och jag upplever inte att det är tungt.

Trots att både Yoyo 2 och Connect har små hjul tycker jag den rullar förvånansvärt bra på både grusväg och gräs. Men den gör sig allra bäst på plant underlag! Där rullar den (och svänger) med hjälp av ett finger.


Min upplevelse
Jag måste säga att jag gillar Babyzen Yoyo Connect. Det är en smart lösning om man är i behov av en riktigt smidig syskonvagn. Körkänslan är väldigt bra och bredden (endast 44 cm) gör att man tar sig in och fram överallt.  Jag saknar ett ställbart fotstöd och hade önskat att där fanns framhjul att köpa som tillbehör till Connect så att vagnen kunde nyttjas separat.


Jag rekommenderar Yoyo Connect om man redan äger en Babyzen Yoyo och vill utöka den till syskonvagn, eller om man är i behov av en syskonvagn som tar minimalt med plats men ändå rymmer större barn!

Köp Babyzen Yoyo Connect och stötta mig samtidigt genom att gå via någon av följande länkar:
Bonti
Babyland

Babyshop

Såhär kan du använda Yoyo Connect och Yoyo
Dessa kombinationer är möjliga:

Babyzen Yoyo Connect går att använda tillsammans med Yoyo + eller med Yoyo 2.

Yoyo (52 x 44 x 18 cm i hopfällt läge) och Yoyo connect (52 x 44 x 24 cm i hopfällt läge) är accepterade eller erkända som handbagage hos de flesta flygbolagen. Reglerna för handbagage kan dock variera beroende på flygbolag, så vi rekommenderar därför att du alltid kontaktar ditt flygbolag för närmare information gällande exakta mått för tillåtet handbagage.

Mått
Maxvikt 22 kg per sittdel
Bredd 44 cm
Vikt Yoyo Connect (med sittdel) 6,2 kg
Vikt Yoyo Connect + Yoyo (med sittdelar)12,4 kg
Maxvikt varukorg 5 kg (per vagn)

Exit mobile version