Site icon BarnvagnsGalen

Recension av 4Moms MamaRoo Sleep

Inlägget innehåller reklam/annonslänkar

Det här med sömn och barn!
Vi kan börja med att säga att just sömn är inte våra barns starka sida. Som bebis sov endast Jack i en vagn som rullade och Julian ville helst av allt sova på mig (gärna i bärsele under tiden som jag gick runt, runt). Jack fick sedan nattskräck strax innan han blev ett år och Julian ännu tidigare än så. Kort historia lång – sömn har alltid varit svårt!

Därför blev jag så oerhört glad när jag i höstas fick veta att 4Moms lanserade en säng – 4Moms MamaRoo Sleep! Förhoppningen om att ha en bebis som skulle kunna sova utan att jag behövde vandra omkring var stor!

4Moms är kända för att ha hjälpt mammor världen över genom sina babygungor, 4Moms MamaRoo och 4moms RockaRoo, som imiterar föräldrars sätt att röra sig (till skillnad från andra gungor som istället bara gungar och vibrerar).

4Moms MamaRoo Sleep fungerar på samma sätt. Men istället för att vara en gunga/babysitter är det alltså en helt fantastisk liten säng som tillåter bebis att bli vaggad till sömns precis som gungorna men där bebis får möjlighet att ligga platt (den absolut bästa positionen när en nyfödd ska sova).

Sängen låter kanske för bra för att vara sann? Det är den inte. Har man som vi barn som har problem med sömnen så är varje litet framsteg, varje liten sovstund, värt allt. Och sängen hjälper till. Det kan jag skriva under på!


Sleep tillbehör och uppbyggnad

Till Sleep får man med ben samt förlängare till benen och kan alltså välja i vilken höjd man vill ha sängen (99 cm eller 88 cm). Under sängen fästes en rymlig förvaringskorg (som säljs separat). Själva sängen är oval och sängens sidor består av meshnät som medger väldigt bra ventilation. Ur säkerhetssynpunkt är detta ultimat då bebis, om hon eller han skulle hamna med ansiktet upp mot en sida, kan andas igenom tyget. Strömsladden sätts i mitten på undersidan av sängen och leds sedan genom spår ut på den sidan där man vill sätta i strömadaptern i uttaget. Touchdisplayen där man styr rörelse och ljud är stor och tydlig och finns på framsidan av sängen.


4Moms MamaRoo Sleep rörelser och ljud

Det finns 5 olika rörelser att välja på. Det gör man enkelt på displayen eller i appen (via Bluetooth). Rörelserna är: Car Ride, Kangaroo, Tree Swing, Rock-a-Bye och Wave.

För varje rörelse kan man välja sedan välja styrka från 1 till 5. Jag brukar använda den mest kraftfulla styrkan för att ”natta” Jolie för att sedan dra ner till ett eller två när hon har somnat. Jolies favoritrörelse är ”Car ride”. Den får henne allt som oftast att somna.

Sleep har fyra olika ljudalternativ med så kallat ”vitt brus” som ska påminna bebisen om de lugnande ljud de hörde när de var i ammas mage. De olika ljuden skulle jag beskriva som regn, vågor, fläkt och ”schhh”.  Det sistnämnda är det jag tycker fungerat bäst för Jolie. Jag upplever att det lugnar henne, och det dränker även ut andra ljud så hon får sova lite mer ostört.


Styrs enkelt via en app!

Via 4moms-appen kan man växla mellan de olika rörelsealternativen, välja ljud, höja och sänka volymen och även ställa in timer för hur länge sängen ska röra sig. Men det bästa med appen enligt mig är att man helt enkelt kan sätta igång sängen utan att fysiskt gå dit och trycka på displayen. För ser Jolie mig är den sovstunden körd.

Sömngaranti?

Kommer barnet automatiskt sova bättre om man använder MamaRoo Sleep. Jag önskar att jag kunde skriva JA och sen avsluta där. Men så enkelt är det inte med barn och sömn. Däremot så tycker jag att Sleep är ett oerhört bra hjälpmedel för att hjälpa barn att somna och att sova längre. De flesta barn somnar exempelvis i bilen, vågar påstå att 4Moms Sleep har samma effekt!


Fördelar och nackdelar

Den stora fördelen med Sleep är att den bjuder på rörelser och ljud som bebisar känner igen och älskar. Och att den helt enkelt är handsfree! Detta är vaggan för framtiden. Glöm att manuellt stå och gunga bebis. Sleep gör det åt dig så att du kan göra annat!

Sen älskar jag det faktum att den är appstyrd. Jag är inte en tekniknörd. Men det ÄR en stor fördel att kunna styra sängen på distans.

Nackdelen med Sleep är priset. Den kostar en del om man jämför med en ”vanlig” säng. Men å andra sidan är det värt varenda krona om bebis får sova ordentligt!


Shoppa 4Moms MamaRoo Sleep (och stötta samtidigt mig) hos
Babyland
BabyV

edf


4Moms MamaRoo Sleep i siffror

Vikt 13,6 kg
Maxvikt bebis: 11 kg
L 84 cm, B 61 cm, H 88 cm (med benförlängare 99 cm)

Exit mobile version