Site icon BarnvagnsGalen

Recension av GB Pockit Plus All Terrain

GB Pockit är en av få vagnar som på riktigt går inom flygbolagens handbagagemått. Trots att Pockit blir så liten hopfälld är den ändå rymlig nog att transportera även äldre barn i (här min 3,5 åring på drygt 98 cm). Låter inte det fantastiskt? En perfekt extravagn att använda då nöden kräver!

Denna recension är i samarbete med Good Baby!

Sittdel

Gb Pockit Plus har en fast framåtvänd sittdel med ett ryggstöd som justeras steglöst ner till viloläge. Suffletten täcker barnet bra i sittläge. Dock önskar jag en bättre lösning för barnet i viloläge (framförallt på sidan av ryggstödet/suffletten som blir helt öppet)
Fotstödet är fast i chassit och duger gott och väl till för barnet att vila fötterna på och tyget som blir som en hängmatta i viloläge är bekvämt och mjukt för barnet.
Tack vare att ryggstödet går ända upp till suffletten anser jag vagnen vara väldigt rymlig för sin storlek.
I tyget ovanför ryggstödet finns en liten dragkedja som går att öppna upp för ännu lite bättre viloläge. Selen är trepunkts och selskydden är mjuka och vadderade.


Chassi

Pockit har en fotbroms som sitter vid det högra bakhjulet. Denna trampas ner för att bromsa och petas upp för att lossa. Inte flipp-flopp vänlig men väldigt enkel att manövrera.
Hjulen är svängbara samt låsbara fram och fasta bak. Det främre hjulparet är så kallade dubbelhjul (dvs de sitter ihop två och två), vilket bidrar till stabilitet.
Handtaget är tvådelat och fast.
Varukorgen är okej med tanke på storleken på vagnen. Den är dessutom lättåtkomlig både framifrån och bakifrån.

Hopfällning

Att fälla GB Pockit Plus är väldigt enkelt, åtminstone när man fått in snitsen.
För att fälla den i normalläge så trycker man bara in de vita knapparna på handtaget och för handtaget neråt in i chassit. Gör man detta med rätt knyck så viks hela vagnen ihop i rörelsen, sedan är det bara att säkra hopfällningen genom att låsa med spärren som sitter på insidan.

Vill man fälla vagnen i sitt mest kompakta läge gör man likadant som ovan, med skillnaden att man först fäller in framhjulen. Detta görs genom att trycka in den vita spärren på utsidan av hjulen och viker de innåt/uppåt.
Det som blir lite mer besvärligt när man ska fälla vagnen när framhjulen redan är uppfällda är att den inte längre kan stå
på hjulen när handtaget skall föras neråt in i chassit.
Jag löser detta genom att sätta foten på undersidan av chassit.

Exakt hur jag gör ser ni här!

Körkänsla


Detta är ingen vagn man går på långpromenad med. Men med det sagt vill jag ändå säga att jag är positivt överraskad av körkänslan. Den är väldigt lättkörd för att vara så enkel! Jag gillar varken dubbelhjul eller delat handtag. Jag har kört den på gräs, grusväg och på asfalt och jag tycker det fungerar över förväntan. Speciellt med tanke på syftet med vagnen!

Min upplevelse

Är man ute efter en ultrakompakt och lätt vagn till ett större barn som inte vill åka så ofta? En så kallad nödvagn som man kan dra fram i kris – då har man hittat rätt med Gb Pockit Plus All Terrain!
Som jag skrev ovan så är det väldigt rymlig, även för större barn. Det gör att det är den perfekta vagnen att ha liggandes i bilen, att ta med på solresan till treåringen som oftast inte vill åka vagn men ibland behöver vila benen. Den är inte ultimat för att sova middag i varje dag, men fungerar utmärkt att ta sig en tupplur i på kvällen om tröttheten slår till.

Jag rekommenderar GB Pockit Plus om man vill ha en vagn som garanterat går som handbagage, som tar minimalt med plats i bilen/på resan. Men som rymmer även större barn när nöden kräver!


Mått – Gb Pockit Plus All Terrain


* Maxvikt 22 kg

* Sits djup 20 cm, bredd 32 cm

* Axelbredd 34 cm

* Ryggstöd 45 cm

* Till fotstöd 25 cm

* Till sufflett 68 cm

* Handtag 99 cm

* Hopfälld: 20 x 34 x 42 cm

Genom att nyttja nedanstående länk gynnas jag av ditt köp. Det gör ingen skillnad för dig, men stor skillnad för mig!

Köp Good Babys vagnar hos: Babyland

Exit mobile version